Šefe, koj’ ti je vrag?

Sredinom Novembra, tj negde od 14-11 do 20-11 na nebu je aktivna zanimljiva i provokativna situacija izmedju tranzitnog Marsa iz Vodolije, retrogradnog Urana iz Ovna i Severnog i Južnog Mesečevog Čvora iz Raka & Jarca.

Pored toga što Mars sklapa benefični aspekt sekstila sa retrogradnim Uranom, on sklapa i aspekt inkonjukcije sa Severnim Mesečevim Čvorom ~ s druge strane, sam Uran ima malefični aspekt kvadrata sa Mesečevim Čvorovima.

Aspekt inkonjukcije (150°) aspekt prilagodjavanja, hoćeš – nećeš… e cvrc, moraš…

Kada su dve planete u ovom aspektu inkonjukcije, one nit’ se vide, nit’ se čuju kako treba (ovaj aspekt ne spada u osnovne – glavne – Ptolomejeve aspekte) nit’ tako mogu da imaju mogućnost da na pravi način utiču jedna na drugu i tako nama donesu nešto pametno u život (stara narodna „ko gluv & mutav na telefon“)

Vrlo nezgodan aspekt ako se ne kanališu energije kako treba i koje mogu vrlo često da donesu probleme u naš život (a to se najbolje vidi kroz njihove znake tj planete koje vladaju njima šta će dalje da bude) Aspekt koji traži od nas da izbalansiramo neke situacije u životu i na našu žalost odaberemo „manje zlo“ sa kojim treba da se obračunamo, tj da prilagodimo sopstvene želje i očekivanja sa očekivanjima i željama koje drugi imaju od nas…

balans
Žongliranje sa ponudjenim opcijama

Aspekt kvadrata pak „pali vatru“ i donosi konflikte i vrlo izazovne situacije u kojima moramo ne samo da vežbamo strpljenje, već i da se iz petnih žila trudimo da izbegnemo mnoge opasne situacije koje nas mogu povrediti. Aspekt sekstila, kao i aspekt trigona, benefični aspekti, donose dobro i pomažu (naravno, pod uslovom da se spajaju benefične planete, jer ako se spajaju malefične planete, ova dva aspekta mogu čak da uvećaju problem)


atomski mrav
Atomski Mrav Hana Barbera

Ko je Mars? On je naš pokretač, naša snaga, hrabrost, akcija, želja za borbom, kretanjem. On je naša „inicijalna kapisla“. On gde se nadje u našem natalu, stalno „bocka“ da se krene, ide napred, radi, bori. On nema mira, on ne ume da sedi na jednom mestu i ne radi ništa. On ima svoj cilj (ciljeve) i Boga nema da ga neko spreči u tome da ih ostvari. On je eto, Atomski Mrav, koji se bori da donese dobro i da nam pomogne da uvedemo red u naš život (Mars je ipak u duši vojnik, koji jedino može da funkcioniše kada postoji red i disciplina ~ ali nemojte da mislite da će tamo gde se nadje Mars sve da da ide „prirodnim tokom“, jer njemu treba komanda da se pokrene, on bez toga će samo da bude kao zolja zarobljena ispod staklene čaše )


sloth zootopia
Sloth Zootopia

Ko je Južni Mesečev Čvor? On je sve ono što nam i nije baš zanimljivo, nije nam interesantno, sve ono gde smo vrlo pasivni (i gde vrlo često nekako slučajno ili namerno čekamo „da nam padne s neba“ odgovor & rešenje) Tamo gde se on nadje u našem natalu, nekako nam je sve usporeno, kasni, odlaže se, za te životne situacije ili osobe nekako uvek „ima vremena, sutra ću to“. On je na neki način onaj preslatki lenjivac iz animiranog filma „Zootopia“, koja drema u našem natalu i samo povremeno otvori oči i zevne i okrene se na drugu stranu i spava dalje.


patak dača
Patak Dača megaloman

Ko je Severni Mesečev Čvor? On je sušta suprotnost Južnom Mesečevom Čvoru. On je aktivan, brz, svuda ga ima, sve bi da zna, otkrije, uzme (pa i otme) Najveći megaloman u celom Zodijaku. On živi za to da napreduje, da se istakne u društvu, da dobija sve što mu zapadne za oko, da svuda bude „mirodjija“, na bilo koji način da bude „glavni“. On ni malo nema takta, vrlo je direktan i nestrpljiv, i vrlo često i sebičan u svojim pokušajima da dobije ono što želi (a njegove želje su ogromne) On vam je Patak Dača, ako se sećate crtanog filma „Ali Babino blago“, pa sam kraj, kada onako malen utrčava u školjku koju drži Duško Dugouško i grli onaj biser i kaže „Moje, moje, moje, samo moje“.


pera kojot genije.gif
Pera Kojot Suhi Genije

Ko je Uran? On je mundana planeta koja nam donosi od spolja dešavanja, ljude i situacije koje na taj način utiču na naš svakodnevni život. Njegov uticaj je često nepredvidljiv (nekad „radi“ nekad ne) i gde god da nam se nadje u natalnom čartu, donosi neplanirana dešavanja, na koja nikako ne možemo da utičemo, jer su to sve dešavanja mundanog tipa, na koji čovek kako jedinka nema nikakvog uticaja. On vam je ekscentrični Pera Kojot „Suhi Genije“, kojem povremeno, tj vrlo retko, uspe neki pokušaj da uhvati Pticu Trkačicu, pa nam nekako na jedovite jade pomogne da nešto promenimo u svom životu, a neki put, tj većinu vremena… bude samo jedno „bum„, pa ne znamo na koju stranu da se okrenemo i odakle da krenemo da gasimo požar…


I tako će i ova cela nedelja da nam bude kombinacija Marfijevog Zakona i Monti Pajton šou-a. Što se više budemo trudili da uvedemo red u naš život, to će sve više i više da se stvari komplikuju. Kao slučajno ispušten kukuruz u vatru, kad krenu na sve strane da lete i  iskaču kokice…

muppets swedish chef popcorn_thumb
Muppets Swedish Chef popcorn mess

Tamo gde treba da se miruje, biće jedno »bum« (Uran kvadrat Mesečevi Čvorovi) tamo gde treba nešto da pokrenemo, najednom totalna stagnacija (Mars inkonjukcija Severni Mesečev Čvor) Ono što će najviše da iritira, je činjenica da će biti jako dobrih prilika za akciju i napredak (Mars sekstil Uran) ali ne i uslova (koji nama odgovaraju) da se one sprovedu u delo (Mars inkonjukcija Severni Mesečev Čvor) Period velikih ustupaka, prilagodjavanja i dobrovoljnog podmoranja.

Naravno, najviše će ova dešavanja imati oni koji u svom natalu imaju naglašen znak Vodolije, Ovna, Raka i Jarca, tj ovi znaci su im vezani za Sunce, Mesec, Asc, Mc, Fortunu ili tačku Duha ili pak konkretan (isti) aspekt izmedju Marsa & Urana & Mesečevih Čvorova (nevezano za sam znak)

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika       

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.