Till we meet again

08-09-10. Novembra na nebu imamo druženje izmedju retrogradne Venere u Vagi i Marsa iz Vodolije. Zenit susreta im je 09-11 u 16h10.

Asc trenutka će biti u Biku, pa će tako ova Venera da bude dodatno naglašena (a takodje, Petak, dan Venere, a i sat Venere takodje) Ona će biti u tranzitnom 6 polju, a Mars će biti u tranzitnom 10 polju, visoko istaknut gore na zvezdanom nebu.

Oboje dodatno spaja i retrogradni Uran iz Ovna, koji je postavljen u tranzitnom 12 polju, Venera samo što je završila opoziciju sa njim, a Mars će imati tek aspekt sekstila sa njim.

Sve ovo ukazuje na zanimljiv period u ljubavi, ali za sad… ne i trajan.

god-speed-edmund-blair-leighton.jpg

Ne samo zbog činjenice da ih spaja Uran, već i zbog toga što je Venera retrogradna. Kasnije, kada bude krenula direktno, pa se vratila u znak Škorpiona, Mars će biti već u znaku Riba, ali će ga ona juriti sve do kraja godine i neće uspeti dotle da ga stigne i da opet sklopi sa njim aspekt trigona.

Ovo sve nam daje jednu u stvari tužnu ljubavnu priču o ljubavnicima koji nikako da se sretnu i ostanu zajedno. Ona se vraća od nekuda, pa neočekivani susret sa njim i odmah ljubav na prvi pogled, ali zatim nove situacije ih naglo razdvajaju i oni ostaju jedno bez drugoga, opet…

Kao da će Venera na neki način zbog svoje retro priče da zakasni na voz u kojem je čeka njen Mars i onda će pokušati da ga stigne sa drugim vozom, ali će omanuti perion i otići u drugom pravcu… i tako do kraja godine će ga tražiti… biće tužna, gnevna, želeće da digne ruke od svega, ali onda u jednom trenutku videće njegov voz, ali nikako neće moći da ga sustigne, opet…

38088-1468845084-ddlj-1211831.gif

Sa neke druge, praktičnije, materijalne strane, ovaj aspekt će nam isto tako doneti, pa odneti, neko rešenje za naše finansijske probleme, želju da uvedemo red u svoj život i sigurnost u svoj dom, kao i sreću sa svojom porodicom. Biće stalno neočekivanih dobitaka, ali u isto vreme i neočekivanih izdataka i nikako nećemo moći da izadjemo na kraj sa usponima i padovima.

U istom trenutku kada bude Zenit ovog lepog trigona, i Mesec iz Strelca će sklapati konjukciju sa Merkurom. Mesecu ne smeta puno znak Strelca, oboje su Večiti Putnici kroz vreme i prostor, ali Merkur se nikako ne snalazi u ovom znaku, jer je on sve ono što Merkur nije, pa tako će ovaj trigon izmedju Venere i Marsa da dobije dodatnu dubinu i dodatno će potvrditi priču o tome da njihova ljubav za sad ne može da bude „sada & ovde“ i da se sada manifestuje u jedan lep, trajni, odnos, jer ova konjukcija Meseca i Merkura „gura“ dalje, na put, u Svet, u potrazi za „boljim sutra“…

„Ne čekajte savršeni trenutak, već ga sami stvorite“.

U potrazi za boljim, vrlo često čovek izgubi mnoge vredne stvari i osobe u svom životu, a isto to važi i za (pre)velika očekivanja koja (prvenstveno u ljubavnom životu) čovek ima za sebe. O tome nas uči ovaj tranzitni aspekt…

Najviše će odreagovati oni koji su rodjeni u Vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) ali i svi oni koji imaju već Veneru & Marsa u ovim znacima ili pak Asc, Mc, Fortunu & Duh tu.

wedding-1146324_960_720

Bol rastanka je ništa
u poređenju sa radosti prilikom ponovnog susreta.
Čarls Dikens

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.