18. Oktobar 2018.

10. Lunarni Dan
» Fontana Tajni Izvor «
(od 18-10 u 11h59 do 19-10 u 14h27)

hidden-fountain-doctor-mehta

Simbol dana je izvor vode, fontana. Fontana je vezana za energiju koja stalno preplavljuje čoveka, ukazuje na duhovnu samostalnost. Smatra se, da se tog lunarnog dana ostvaruje posebna, nasledna, veza čoveka sa svojim precima.

Danas je dobro raditi s Karmom pokolenja, porodice. S tim ciljem mogu se koristiti uspomene (razmisliti o svojim korenima), zahvalnosti, meditacija (koncentracija pažnje) nad portretima umrlih i živih rođaka. Ponekad, to podstiče pojavu dopunskog izvora energije, pomoći “otuda“. Međutim, sve treba da ima meru, da ne bi došlo do preterane privrženosti.

To se posebno odnosi na veze sa umrlim precima. Njima treba odati dužnu počast i ništa više.

Deseti lunarni dan je vreme aktivnosti muške energije. Smatra se, da je to dan osnivača roda. Današnji dan korisno je provesti u porodičnom krugu. Odlazak u banju, porodični ručak ili večera veoma je dobar poduhvat, koji ujedinjuje porodicu, služi jačanju porodičnih tradicija. I ne bi trebalo da bude nikakvih porodičnih konflikata, inače će oni “pustiti korenje“.

Danas je dobro: početi novi posao, ostvarivati poslovnu saradnju, menjati mesto rada, odmarati se, raditi domaće poslove. Stvaranje u svakom smislu je glavna deviza tog dana.

Sve, što se započne u tom lunarnom danu, vezuje se čvorovima tradicije. Na primer, ukoliko želite da u porodicu uvedete naviku jutarnjeg vežbanja, tada treba početi sa vežbanjem ovog lunarnog dana. Tako će navika čvrsto ući u vaš svakodnevni život.

Deseti lunarni dan je najidealnije vreme za sađenje u porodičnom vrtu. Drveće s plodovima, posađeno danas, davaće bogat rod, a i sam vrt će dugo trajati.

Tog dana veoma je dobro početi gradnju porodične kuće. Gradnja će biti uspešna i brza, a život u takvoj kući – veseo i radostan.

Kuća, izgrađena na taj način, sama će postati talisman- čuvar za njene stanovnike.

Putovanja, započeta ovog dana, obavezno se završavaju uspešno. Ukoliko se za vreme putovanja s nekim upoznate, tada će poznanstvo, najverovatnije, prerasti u dugotrajno i čvrsto prijateljstvo.

Ovog dana treba slabije fizički opteretiti organizam, ali je najpovoljniji dan za saunu.

Organi dana : kosti grudnog koša.
Minerali dana : ćilibar, olivin-hrizolit, sardoniks, tirkiz.

Snovi su jasni i prijatni.
U njima je sve, kao u mašti.
Međutim, oni se obično ne događaju.

Odlomak iz knjige “LUNARNI KALENDAR 2011-2019“
Genadij Petrovič Malahov


22. Nakshatra ~ Shravana
» Onaj koji sluša i uči «

Shravana.png

• Fixna zvezda ~ α, β i γ Aquilae Capricornus (Tarzid)
• Gospodar ~ Chandra (Mesec)
• Simbol ~ uho ili tri otiska (trozubac)
• Božanstvo ~ Vishnu, čuvar Svemira
• Vladajuće Božanstvo Chandre ~ Parvati

• Indijski zodijak ~ 10° – 23°20′ Makara (Jarac)
• Zapadni zodijak ~ 6° – 19°20′ Vodolija
• Priroda : Deva (božanska)
• Modalitet : pasivna, muška, vazdušna, pokretna
• Dosha & Guna : Kapha & Raja

◘ povezuje se sa planetom Shani – Saturn

○ 1 Pada 10°00′ ~ 13°20′ Jarac
~ vladar Mars
~ ambicija

○ 2 Pada 13°20′ – 16°40′ Jarac
~ vladar Venera
~ diplomatija

○ 3 Pada 16°40′ ~ 20°00′ Jarac
~ vladar Merkur
~ komunikacija

○ 4 Pada 20°00′ – 23°20′ of Jarac
~ vladar Mesec
~ prijemčivost


Tarot Karta » Sunce «
~ ispunjenje, optimizam, životna čuda ~

104e8f341e5267bf925526c3cadf1e6e

Posao : oni koji ga traže, mogu ga neočekivano pronaći danas uz pomoć nekog autoriteta. Oni koji rade, danas je dan kada će neočekivano da dobiju pohvalu za svoj trud.

Finansije : uz nečiju pomoć možete očekivati priliv novca, danas će vaš novčanik biti srećan, sve dok se iznenada ne bude pojavio neplanirani trošak.

Zdravlje : onako kako ste raspoloženi, takvo će vam zdravlje i biti danas. Danas je parola » ono što zračiš, to i privlačiš «

Ljubav : za one koji je traže, danas bi neočekivano mogli da sretnete vrlo zanimljivu osobu, iako vam to možda i nije bilo u planu. Za one koji uživaju u društvu jače & lepše polovine, danas je dan kada svako treba da ima svojih » 5 minuta «

Duhovnost : dan za samospoznaju i rad na sebi, kako bi još bolje mogli da razumete druge. Ugušite Ego i negativan način razmišljanja i prepustite se pozitivnoj energiji koje vam šalju Više Kosmičke Sile.


Dnevni horoskop
Četvrtak, dan Jupitera

ezgif.com-add-text.gif

Noć nam počinje sa Suncem kod Arcturus, Merkura kod Becrux, Jupitera kod Zuben Elakraba i Urana kod Mirach. Mesec je u Vodoliji, polako pluta sazveždjem Aquilae.

Snovi su dosta jaki, čak povremeno teški. Budećmo se, pa ponovo s mukom pokušavati da zaspimo. Svakodnevne brige će nam se ušunjati u snove i učiniti ih još više konfuznim.

Na prvi pogled, delovaće da je poruka sna vezana za naš privatan život, pošto će teške energije Meseca iz Vodolije u kvadratu sa retrogradnom Venerom iz Škorpiona samo da »zabibere« ali ne i da omoguće jasnije razumevanje poruke sna.

Sve do 10h bićemo pod utiskom snova, ali i vidno ne naspavani. Od tada Mesecu pravi društvo fixna zvezda Albali iz Epsilon (ε) Aquarius, a Merkuru će praviti društvo fixna zvezda Menkent iz sazveždja Theta (θ) Centaurus i njih dvoje će tada sklapati malefični aspekt kvadrata.

Tako ovo dvoje, u društvu ove dve fixne zvezde obijiće nam prepodne danas sa dosta napetim energijama takmičarskog (ali ne baš i fer-plej) duha, mogu nam uticati loše na zdravlje (posebno na one koji kubure sa hormonima, pritiskom, venama, uro-genitalnim problemima) Puno nesporazuma i pogrešnih informacija, koje će samo da »doliva ulje na vatru« i da stvara još veću konfuziju i napetost.

Zenit će trajati sve do 13h kada se Mesec bude udružio preko konjukcije sa Marsom (na 13° Vodolije) i tako napravio uvertiru za nastupajući Merkur kvadrat Mars… Varnice, ko kokice, lete na sve strane. Svi pričaju ono što oni misle da je ispravno, nametanje volje, galama, rasprave, problemi sa koncentracijom. Prgava narav, pa se pripazite i u prevozu obavezno (posebno ako ste vi [su]vozač u kolima)

Zatišije tek dolazi oko 18h kada Mesec bude bio pored Alnair fixne zvezde iz Alpha (α) Grus sazveždja, koja donosi sa njim blagu narav, pomoć & savet prijatelja, posvećenost, brižnost i »vetar u ledja«… ali ovo je samo »zatišije pred buru« jer počinju polako da deluju negativne energije nastupajućeg malefičnog kvadrata izmedju Merkura u Škorpionu i Marsa u Vodoliji (sutra zenit)

Sve do kraja dana, kasno u noć, osciliraće pozitivne i negativne energije u nama, ali i kod naših sagovornika.

Mogući su kratkotrajni problemi sa internetom, mobilnim, ili nekim kućnim električnim aparatom, baterije na daljinskom će se istrošiti, fijoka će se olabaviti, saplitanje o dečije igračke raštrkane po sobi, slušanje „operske arije“ iz komšiluka, pogrešno ispunjen račun za komunalije, pukao okvir za naočare, itd (o tome više sutra) Pazite se da se ne ubodete, posečete, opečete takodje…

Tako po malo naelektrisani kao da smo večerali električne jegulje, nekako ćemo se nagovoriti da idemo da spavamo… ali velika je verovatnoća da nećemo u tome uspeti…


Stihovi za današnji dan :

» Rodiste se zajedno i uvek ćete biti zajedno.
Bićete zajedno i onda kad bela krila smrti razmetnu vaše dane.

Da, bićete zajedno čak i u tihom Božjem pamćenju.

Neka bude prostora u vašem zajedništvu,
neka nebeski vetrovi plešu među vama.

Ljubite jedno drugo, ali ne pravite spone od ljubavi,
neka radije bude uzburkano more među obalama vaših duša.

Sipajte u čašu jedno drugome, ali ne pijte iz iste čaše.
Dajte jedno drugome od svoga hleba, ali ne jedite od istog komada.

Pevajte i plešite zajedno i radujte se,
ali neka svako od vas uzmogne biti i samo,
kao što su žice na gitari same, premda odzvanjaju istom muzikom.

Dajte svoje srce, ali ne jedno drugom u posed,
jer samo ruka Života može obuhvatiti vaša srca.

I stojte zajedno, ali ne preblizu;
Jer,stubovi hrama stoje odvojeno,
a hrast i čempres ne rastu u seni jedan drugome.«

Halil Džubran – O braku (Prorok)

Podsetnik za današnji dan ♪♫

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.