16. Oktobar 2018

8 Lunarni Dan

» Vatra « » Požar «

» Pauni koji donose nesreću «

fire_peacock_by_shinygazza-d90s8io

Boja crveno- crna (boja plamena koji se gasi), jer tom danu odgovara stihija “Vatre“ u preobražavanju. Osmi lunarni dan predstavlja iskušenje, posle kojeg čovek postaje (kvalitativno) drugačiji kako na psihičkom tako i na ćelijskom nivou.

Ovo je početak druge faze i dan promena

(prva četvrt)

To, što je urađeno u prvoj fazi, sada prelazi u novo stanje. Energija dana usmerena je prema unutra. Spolja je moguća neka pasivnost. Zbog toga je osmi lunarni dan povoljan za odvijanje raznovrsnih finih preobražaja i biohemijskih reakcija u čovečjem organizmu.Dan je povoljan za samokritičnost i unutrašnji rad nad sobom. Pošteno preispitajte svoju svest, radite na karakternim crtama.

Tokom ovog lunarnog dana moguća je izvesna emocionalna nestabilnost, mogu se javljati bezrazložne oscilacije raspoloženja, iz krajnosti u krajnost. Takvo stanje povezano je sa prestrojavljanjem ličnosti – stari misaoni procesi zamenjuju se novim ili se usvršavaju.

Želja za promenama i unutrašnja otvorenost prema svemu novom pomoći će vam da lako prebrodite te promene. Tog dana ostanite gipki i sposobni, ne suprostavljajte se promenama, inače može doći do veoma ozbiljnih komplikacija, kako na psihološkom planu, tako i na fizičkom nivou. 

Zato sve što vam se desi osmog lunarnog dana, treba prihvatiti kao potrebno, kao neku božiju lekciju, koju obavezno treba naučiti.

Dobro je pokajati se za učinjene grehe, a onima koji su nas uvredili i onima koji su nam nešto dužni – oprostiti. Ograničiti svoje prisustvo u velikim  društvima i veseljima. Osmog lunarnog nije poželjno ispoljavati gnev i nervirati se. Treba ostati spokojan i prema svemu se odnositi s razumnom ironijom.

Veoma je dobro kontaktirati s vatrom (sunce, sveća, vatra) – sedeti i gledati u nju, grejati se. Ukoliko se bavite sastavljanjem lekovitih smesa, ovaj lunarni dan pomaže da se “stope“ u jedinstvenu celinu raznovrsne lekovite trave, povećavajući njihovu efikasnost.

Danas je dobro sticati nekretnine, putovati, odmarati se.

Dan ne odgovara za trpeze, sporove i brak. Ovaj lunarni dan nije povoljan za rad na zemlji. Smatra se, da čovek tog dana “seje“ u zemlju zrna neprijateljstva, mržnje, zlobe i nepravde.

Organi dana : želudac, periferni nervni sistem. 

Minerali dana : crveni granit, hrizolit, uvarovit, olivin, morion.

San ovog dana može biti ostvarljiv. U njemu možete videti nagoveštaje vaše istinske namene u životu. Onoga čime treba da se bavite. Možda ćete uspeti da shvatite, za izvršenje kojeg zadatka ste rođeni i koji je smisao vašeg života. 

Izvor : https://www.zemlja.rs/8-lunarni-dan-vatra-pozar-pauni-koji-donose-nesrecu/


Tarot Karta

» As Štapova « uspravno

~ nov početak, životna snaga, inspiracija ~

AceWands-1.jpg

Posao : za one koji ga traže, danas ga mogu i dobiti zahvaljujući dobrim preporukama. Za one koji ga imaju, pokažite se u svom punom sjaju.

Finansije : dobitak, ali ne mora biti isključivo i novac u pitanju, već vredan poklon, nasledstvo. Ono što budete dobili danas, čuvajte kao amajliju za dobru sreću.

Zdravlje : dobra kondicija, promena režima ishrane (ili lečenja) Odličan dan za početak vežbi. Ove promene će imati dugoročno pozitivan efekat.

Ljubav : za one koji je traže, moguće je strastveno poznanstvo koje menja život iz korena. Za one koji su je već našli, produbljivanje odnosa, koji dobija svoju pravu formu i smisao.

Duhovnost : uspostaviti povezanost duha i tela. Kontakt sa novim duhovnim dimenzijama.


20 Nakshatra Purvaasgadha
» Nepobedivi «

18b88b9248e9d65b9f46a3f84c26e4ed

• “prva od aṣāḍhā”, aṣāḍhā “nepobjediva”
• fixna zvezda ~ δ i ε Sagittarii
• Gospodar ~ Shukra (Venera)
• Simbol ~ Slonova surla, lepeza, korpa za vino
• Božanstvo ~ Apah, Bog Vode (Varuna)
• od 13°20′ do 26°40′ Strelac (Sideralno)

• priroda : Manushya (čovek)
• modalitet : harmoničan, ženski, vazdušni, strog i neustrašiv
• Dosha & Guna : Pitta & Raja
povezuje se sa Jupiter (zbog Strelac) i sa Merkur (zbog mladalačke prirode)

○ 1 Pada 13°20′ – 16°40′ Strelac
~ vladar Sunce
~ samopouzdanje
○ 2 Pada 16°40′ – 20°00′ Strelac
~ vladar Merkur
~ intelekt
○ 3 Pada 20°00′ – 23°20′ Strelac
~ vladar Venera
~ luksuz
○ 4 Pada 23°20′ – 26°40′ Strelac
~ vladar Mars
~ misterija


Dnevni horoskop 16-10-2018

Utorak dan Mars

ezgif.com-add-text

Noć polako prolazi kroz naše snove koji su vrlo jaki i puni dešavanja. Posebno izmedju 1h i 3h kada Mesec bude bio u društvu fixne zvezde Ascella i sklapao sekstil sa Neptun snovi će naprosto da zažive i skoro da nećemo imati uopšte utisak da sanjamo, već da se sve to zaista i dešava.

Od danas Jupiter ima društvo fixne zvezde Arrakis, iz  Mu (μ) Draco sazveždja, prirode Saturn Mars koja uz njega budi kreativnost, ali i analitički um, prošaran duhovnošću i kontaktima sa vrlo važnim prijateljima, a donosi i mogućnost dalekih putovanja. Dodatno, donosi opasnost od pljačke ili trovanja.

Od 3h Mesec je pored Vega fixne zvezde iz sazveždja Alpha (α) Lyra, koja sa njim baš i nema povoljan efekat, jer donosi obmanu, prevaru, pogrešno protumačene reči, neiskrenost, pa treba dobro da obratimo pažnju na simboliku snova, da ih ne bi pogrešno protumačili, jer oni zaista danas imaju važnu poruku za nas (jer je ipak Merkur kod fixne zvezde Nuskan, koja donosi greške usled brzopletosti i previše „umetnički“ pogled na svet oko sebe)

Od 6h Mesec je pored Rukbat fixne zvezde iz sazveždja Alpha (α) Sagittarius, prirode Jupiter Saturn , pa će tako da nam jutro započne sa puno snažne energije i volje da »uradimo danas nešto pametno«

Ova relativno pozitivna energija će trajati do 10h kada Mesec bude sklopio konjukciju sa :retro: Pluton (i to na onom tzv. »opasnom« 18°} pa će tako ovaj žar i polet najednom da se pretvori u želju za dominacijom, naredjivanjem i nametanjem sopstvenog, vrlo subjektivnog, mišljenja drugima.

Takodje, ovakva kombinacija donosi naravno i vrlo tešku energiju samoj Duši, a takodje budi u nama našu pra-karmu, mračna sećanja na sve naše živote, na sve naše greške i naše poraze da ih ispravimo. 

U ovom periodu možemo da na kratko uskočimo u paralelni univerzum i počnemo da živimo neki sasvim drugačiji život, neki od nas mogu da dožive snovidjenje, neki od nas mogu jednostavno da pokleknu pod težinom tuge i osećanja bespomoćnosti, a neki od nas će jednostavno da se povuku iza svog »kineskog zida« i da ćute.

Već od 13h na sve ovo, dodaje se uticaj fixne zvezde Deneb Al Okab Australis, iz sazveždja  Zeta (ζ) Aquila koja će uz Mesec sa kojim ima konjukciju, još više da pojača sva osećanja u nama, tj da pojača konjukciju izmedju Mesec i :retro: Pluton do maksimuma. Donosi prekogniciju, jak osećaj déjà vu ljudi i situacija.

Sve do predveče, tačnije do 18h, borićemo se sa realnošću i pitati se šta se to dešava sa našim životom, a onda najednom neki zvuk, melodija, miris, ukus, će probuditi našu podsvest i dati nam željeni odgovor, jer će tada Mesec biti u društvu fixne zvezde Sulafat, iz Gamma (γ) Lyra, koja donosi mogućnost kreativnog izražavanja kroz muziku, umetnost, stvaranje.

Od 20h dolaze nove promene, ali ne baš dobre, jer ne samo što će biti Zenit prve četvrtine :mesec: tj Sunce kvadrat Mesec , već će i Mars biti u društvu fixne zvezde Armus iz Eta (η) Capricornus sazveždja, koja uz njega donosi tvrdoglavost, nestabilan um, sklonost ka velikim greškama koje vode u teške probleme.

Sama konfliktna energija SunceVaga i Mesec u Jarac takodje donose disbalans izmedju 165° pa će tako veče i noć biti ispunjenim dosta negativnim energijama i biće vrlo teško održati ravnotežu i harmonične odnose sa drugima iz naše okoline.

Od 21h Mesec dodatno dolazi do fixne zvezde Peacock iz Alpha (α) Pavo sazveždja, pa će tako želja za dokazivanjem {šepurenjem} dodatno da se pojača.

Na sreću, pred sam kraj dana, malo pre ponoćiMesec će imati lep aspekt sekstila sa Jupiter iz Å korpija i posle toga će ući u prazan hod. Ovaj aspekt će dosta umiriti strasti, Ego i želju za dominacijom nad drugima, i pomoćiće nam da iz jednog sasvim drugačijeg ugla sagledamo našeg sagovornika i razumemo ono o čemu on priča.

Posle toga, polako ćemo utonuti u toliko potreban opuštajući san.

Podsetnik za današnji dan ♪♫

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.