Petak 12. Oktobar 2018

Zvuk koji je stvorio Univerzum OM

4. Lunarni dan 

» Rajsko drvo «

{od 12-10 u 1h58 do 13-10 u 2h05}

Danas se preporučuje raditi sa vibracijama, zvucima, rečima, zaklinjanjima, molitvama, emocionalno – voljnim motivacijama (sve to se naziva verbalnom magijom).

Međutim da bi od tog rada bilo efekta (rad s vibracijama, zvucima, zaklinjanja) treba biti upućen u to, inače se ništa neće postići. S molitvama je obrnuto – iskrena poruka uvek donosi odgovor. Emocionalno- voljna motivacija, pročitana danas, s jasnim stvaranjem slike i smisla biće višestruko pojačana i snažno će delovati do kraja tog lunarnog ciklusa.

Zato treba izučavati tradicije, održavati krvno – porodične veze, preko kojih se prenosi to posebno znanje i, uopšte, nagomilava informacija o vrebalnoj magiji. U koliko raspolažete znanjem i iskustvom u radu s verbalnom magijom, tada ovaj lunarni dan treba provesti u samoći i raditi sa zvukom, rečima, molitvom i motivacijama. Svi ostali mogu pevati nešto uzvišeno (molitve itd.).

Ta preporuka je ispravna i zbog toga, što je danas energetski aktivan vrat sa glasnim žicama. Tu se nalazi i poseban energetski centar, koji povezuje čoveka s dubinama prostora, u kojima se kroji sudbina čoveka.

Drugi simbol tih lunarnih dana – drvo spoznaje dobra i zla ukazuje na to, koliko ste duhovno razvijeni, kako ćete upotrebiti stečena znanja verbalne magije – na dobro ili na zlo. Zbog toga se mi četvrtog lunarnog dana sukobljavamo sa samim sobom.

Ukoliko smo duhovno razvijeni, tog dana se suzdržavamo da izgovaramo loše reči, koje bi nekom naškodile. Prvo razmišljamo, zatim izgovaramo reči. Kod duhovno ne razvijenog čoveka – sve je obrnuto. Prvo iz njega izlaze reči, emocije, pa tek posle razmišlja o tome, šta je rekao. Iz tog razloga četvrti lunarni dan neki smatraju lošim, a neki dobrim danom. U zavisnosti od toga, šta izaberemo, umnogome će zavisiti kojim će tokom “poteći“ ceo lunarni mesec.

Ukoliko je treći lunarni dan bio aktivan, tada četvrti treba da bude “utvrđivač“ tih akivnosti.

Četvrtog lunarnog dana može se videti prva reakcija okoline na naše aktivnosti od prvih dana lunarnog ciklusa. Te reakcije će pokazati u kakvoj harmoniji živimo s okolnom stvarnošću. U celini, energija ovog dana je stabilna i uravnotežena, ali nepovoljno deluje na čoveka.

Smatra se, da su Adam i Eva tog dana zgrešili.

Na današnji dan kontraindikativni su kontakti, poznanstva i grupni rad. Bolesnici se danas osećaju veoma loše. Četvrti lunarni dan idealno odgovara za rad sa drvetom. Bilo da je to umetničko rezbarenje ili stolarski radovi. Dobro je presti, raspredati konce, šetati po šumi. Ali se baštovanima ne preporučuje da orezuju drveće, cveće, jer se mogu povrediti.

Organi dana – grkljan, vrat, grlo.

Minerali: sardoniks, amazonit, zeleni nefrit.

Snovi na današnji dan mogu nam ukazati na prošlost i predskazati, kakvi raniji postupci izazivaju današnje neprijatnosti. Na primer, ukoliko sanjate konce ili zamršenu kosu to je znak da treba da se odrknemo zamišljenog.

https://www.zemlja.rs/4-lunarni-dan-rajsko-drvo/.


16. Nakshatra Vishakha

Od 20°00′ Vage do 03°20′ Škorpiona

» Onaj koji se grana «

Simboli : luk prekriven lišćem koji se koristi u ceremonijama venčanja, grnčarev točak, drvo koje svojim raširenim granama daje zaštitu

d3e873762fb810b8e45251d92245f301
Deva Indra & Deva Agni

Božanstvo : Bog Indra ~ Bog Transformacije, tj Bog Agni ~ Bog Vatre

Vladajuća planeta : Jupiter & Šiva

Priroda : Rakshasa {Demon}

Modalitet : aktivan, ženski, destruktivan, vatreni

Dosha & Guna : Kapha & Sattwic

Povezana sa : Venerom {zbog Vage} Marsom {zbog Škorpiona} i Ketuom {Južni Mesečev Čvor koji je takodje povezan sa Škorpionom}

Povoljne aktivnosti : ratovanje, izvršavanje dužnosti, mentalni fokus, ostvarenje željenog cilja, sve vrste ceremonija, proslave, dodeljivanje nagrada, bavljenje kreativnim hobijem, udvaranje, seksualni odnos, rešavanje karmičih grešaka & pokajanje

Nepovoljne aktivnosti : putovanja koja treba da donesu nov početak, početak bilo kog posla & projekta, sama ceremonija venčanja

○ 1 Pada 20°00′ – 23°20′ Vaga ~ vladar Mars ~ revnost, usrdnost

○ 2 Pada 23°20′ – 26°40′ Vaga ~ vladar Venera ~ upornosr, istrajnost

○ 3 Pada 26°40′ – 30°00′ Vaga ~ vladar Merkur ~ izražavanje, kreacija

○ 4 Pada 0°00′ – 3°20′ Škorpion ~ vladar Mesec ~ promena, transformacija


Miholjdan 12. Oktobar 2018

Postoje razna verovanja širom sveta na Miholjdan i miholjsko leto, a evo koje običaje poštuje narod u Srbiji! Za razliku od mnogih drugih crkvenih praznika, kada se „zabranjuje ovo ili ono“, narod u Srbiji kaže da na Miholjdan baš treba raditi – ali ne u kući.

Taj običaj potiče iz vremena kada su se početkom oktobra obavljali poslednji poljoprivredni radovi pred početak zime, tako da su sve snage bile uprte u te poslove, a oni kućni mogu da sačekaju i zimsko vreme.

Postoji i verovanje da se na Miholjdan ne treba venčavati. I ovo je verovanje takođe utemeljeno na tome da svatovi ne bi mogli da okupe goste jer su svi zauzeti drugim poslovima za pripremu za zimu.

Nastavak ovog divnog teksta možete pročitati ovde :

https://odknjigedoduse.com/2018/10/12/stari-narodni-obicaji-i-verovanja-na-miholjdan/

Narodni običaji

6ca5c51f7e9c7a2bb91a40dc0d84588bTarot Karta » 6 Štapova « uspravno

Javno priznanje, pobeda, progres, samopouzdanje

Posao : oni koji ga traže, mogu ga danas i naći. Za one koji ga već imaju, bićete pohvaljeni za svoj trud

Finansije : uvećanje kućnog budžeta, budite pametni sa tošenjem, odličan dan za štednju

Zdravlje : nije sve tako crno, uskoro stižu dobre vesti

Ljubav : za one koji su u potrazi, današnji dan im dovodi osobu sa kojom su karmički povezani. Za one koji su u vezi, dan kada ćete uživati u bliskosti sa svojom lepšom & jačom polovinom.

Duhovnost : na dobrom ste Putu, uspeli ste da otkrijete svoj Dar, podelite radost sa drugima


Dnevni horoskop za 12-10-2018

Petak, dan Venere ♀

Noć nam počinje sa energijama Meseca u Škorpionu i njegovoj konjukciji sa Jupiterom kod fixne zvezde Agena. Snovi su jaki, puni simbola, deluje kao da nam se neki prošli život umešao u snove. Poruka sna će biti vrlo važna jer može da ukaže na nešto iz prošlih života će se uskoro desiti {ponoviti} u ovome i da budemo budni i prisebni za taj trenutak.

Sve do jutra ćemo vrlo čvrsto spavati, kada će nas oko 6h naglo trgnuti iz sna »nešto«. Neka jaka teška energija će se nadviti nad nama, osećaćemo se kao da nosimo ogromni teret prošlosti na ledjima, a nećemo znati o čemu se radi, ali neki unutrašnji glas, koji i nije baš prijatan za uho, nam govori da ćemo uskoro da saznamo nešto vrlo važno. Sve je to zbog energije Sunca iz Vage koje sklapa napeti aspekt kvadrata sa retrogradnim Plutonom iz Jarca i Merkurom kod fixne zvezde Princeps.

Od 10h Mesec na 29° Škorpiona kod fixne zvezde Bungula, iz Alpha (α) Centaurus {nekima poznata i kao Toliman, Rigil Kentaurus} i sklapa trigon sa retrogradnim Hironom iz Riba. Ovaj period će tako s jedne strane da nas »baci« u centar nekog važnog zbivanja, kontakt sa našim dragim osobama, tražiće od nas da budemo diplomate i da imamo razumevanja za tudju muku i bol, ali u isto vreme, nateraće nas i da se pozabavimo sopstvenim lošim navikama i preterivanjima kojima smo skloni.

Od podne Mesec menja znak, i ulazi u vatrenog promeljivog Strelca

A već od 14h odmerava svoje snage preko aspekta inkonjukcije sa retrogradnim Uranom iz Bika. Period kad moramo da nadjemo »zlatnu sredinu« izmedju tradicije i modernih shvatanja, period kad ćemo morati da se pozabavimo nekim nedovršenim poslovima ili da ispunimo obećanje koje smo dali nekom bliskom prijatelju.

Od 16h Mesec sklapa benefični aspekt sa Severnim i Južnim Mesečevim Čvorom, pa nam tako donosi vrlo dinamično popodne, ispunjeno druženjem i razgovorima sa prijateljima, dogovaranjem sa našom lepšom & jačom polovinom kako provesti vikend koji nam stiže u susret, ili pak ćemo uz pomoć kolena na poslu, da brže odradimo svoje obaveze i tako »šmugnemo« sa radnog mesta ranije.

Od 17h sam Mesec je i u društvu fixne zvezde Dschubba, iz Delta (δ) Scorpius sazveždja, a Merkur ima novog saputnika, fixnu zvezdu Syrma, iz Iota (ι) Virgo sazveždja. Ovaj kraći period će da bude »nizbrdica« i što se tiče raspoloženja, i što se tiče komunikacije sa okolinom, ni malo povoljan period za poslove i dogovore, a moguće je i da zaturimo & izgubimo nešto vrlo važno. Zato, pazite se…

» Ako si strpljiv u jednom trenutku besa, izbeći ćeš sto dana tuge. «

Kineska poslovica

Posebno obratiti pažnju na ponašanje i razmišljanje u periodu oko 19h kada će Mesec da bude u društvu fixne zvezde Yed Posterior, iz Epsilon (ε) Ophiuchus, koja uz njega donosi preteranu strastvenost, temperamentnost, kao i lako padanje pod uticaj »glasnijih« od sebe {čak i ako taj uticaj nije ni malo argumentovano podržan}

Već od 21h Sunce iz Vage dolazi do fixne zvezde Mufrid, iz Eta (η) Bootes sazveždja, a Mesecu dolazi u društvo Jabbah fixna zvezda, iz sazveždja Nu (ν) Scorpius, pa će tako ovaj večerni period da nam donese stišavanje strasti i preke naravi, mogućnost da se koliko toliko »izvade fleke« koje smo mahinalno napravili popodne u komunikaciji sa prijateljima ili našom dragom nam osobom i sa malo manje tereta na Duši, polako ćemo da odemo na spavanje.


Podsetnik za današnji dan ♪♫

Tvoja

Ja sam stranica tvome peru:

Bela stranica – sve primam vedro,

ja sam riznica tvome blagu

veruj, kad uzrastem, uzvratiću štedro.

Ti si mi zrak, ki me kišom kvasiš:

ja sam crna zemlja oko sela.

Ti si moj Gospod, gospodin,

a ja sam tvoja crnica – i hartija bela.

Marina Cvetajeva


Хвала вам за испробавање Гутенберга!

👋

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.