Together in Electric Dreams

Kao što se za Merkur konjukcija Uran kaže u šali »tanka je linija izmedju genija i ludaka« u slučaju Merkur opozicije Uran mogli bi da kažemo da je ta linija skoro nepostojeća.

Merkur opozicija Uran dešava se 10-10-2018 u 20h. Isto će se ponoviti i u naredne tri godine, i sve tri baš u Oktobru.

Negativna strana ove opozicije je čudan um, vrlo konfuzne misli, neverovatno nestrpljenje i brzopletost, koja sa sobom nosi vrlo »kratak fitilj« preke i čak povremeno agresivnu narav.

Zajedničko za obe strane ~ koncentracija koja ide od lelujanja na vetru, do skoro opsesivnog fokusa na neku osobu ili situaciju, pa samim tim i vrlo, vrlo, vrlo, nepredvidljivo ponašanje… čak i za same vlasnike ove opozicije. Nešto kao ručna bomba sa klimavim okidačem… pa kako vetar dune, tako bude…

» Sve što je brzo, to je i kuso «

Merkur u Škorpionu je poznat po tome da voli sve studiozno da prouči, secira, analizira, prodre u suštinu, a i sam Uran u Biku je takodje temeljan i ima originalan pristup praktičnom i brzom rešavanju obaveza. I jedan i drugi su smešteni u sporim, fixnim znacima, koji ne vole da žure, ali zbog ovog aspekta može da se desi da im »dune« ideja da prvi put i požure sa nečim… i to ih može skupo koštati… i ne samo njih…

» Kuma donela, kuma odnela «

Kada se ovo dvoje susretnu preko aspekta »kuma donela, kuma odnela« tj opozcijije, da bi ona iole mogla da donese nešto dobro i pametno, njeni dispozitori treba da budu dobro postavljeni, u suprotnom, ovo će biti pravi orkanski visovi i pogubni uragani (Merkur vlada promenom vremena i svim vetrovima, a Uran jakim razarajućim nepogodama) 

A ko je dispozitor ove opozicije? Ni manje ni više ~ retrogradna Venera u Škorpionu u kvadratu sa Marsom iz Vodolije koji isto sad se druže preko aspekta kvadrata. I… šta će biti onda sa ovom opozicijom, s obzirom da su joj dispozitori em slabo postavljeni, em u medjusobno malefičnom aspektu?

Pa… biće svega i svačega zasigurno. Od fantastičnih naleta inspiracije ili pak »jednom u životu« ponuda, ali… ne i mogućnosti & uslova da se oni realizuju. Naravno, to će sve da podigne nivo frustracije na maksimum, pa tako ovih dana možemo da očekujemo u najmanju ruku munje i grmljavine svuda oko nas.

Da li ima pomoći ovoj »naelaktrisanoj« družini?

Ima… i to u vidu ovog tranzitnog Saturna, koji maltene sa svima njima ima neki aspekt ili je povezan sa njima preko znaka ~ Saturn ima sekstil i sa Merkurom i sa Venerom, ima trigon sa Uranom, a vlada ovim Marsom.

Saturn je u znaku svog sedišta, pa možemo da očekujemo da će posle ovih par dana »pucanja po šavovima« da uspemo da nadjemo »zakrpu« i da ipak nekako, donekle, sprovedemo svoje ideje i planove do kraja.

A ideja i planova će biti jako puno, ali avaj, vreme nikako nije povoljno za njih, ne samo za sprovodjenje u delo, već i za samo konkretno planiranje ~ ovih par dana će biti » Čovek planira, a Bog se grohotom smeje «

Pa tako, očekujte da će Merkur opozicija Uran, u pratnji retrogradne Venere u kvadratu sa Marsom i ovog Saturna, da nam u narednih par dana donese čudne, neobične, potpuno neočekivane situacije, koje će prvo da nas istresu iz gaća, pa da nam slede krv u žilama, da bi posle budjenja iz nesvesti, najednom iznebuha se pojavio neko & nešto kao spasioc utopljeniku.


Očekujte da će biti jako teško ostvariti neke ideje i planove, ali ne treba odustati i treba se zadovoljiti za sad i makar delićem obavljenog posla.

Ako je u pitanju ponuda za posao, prihvatite je čak i ako uslovi se ne uklapaju sa vašim ličnim očekivanjima, kasnije će vam se dvostruko vratiti u pozitivu.

Ako je u pitanju rešavanje emotivnih partnerskih problema, pustite, sklonite se na neko mirno mesto dok se bura ne stiša, posle zajedno sa sunčevim zracima koji se promaljaju iza crnih oblaka, pojaviće se i rešenje za vaš odnos.

Ako je u pitanju zdravlje, prihvatite da je trenutno tako kako je, možda jako loše, ali to je samo trenutno, stručni savet & lek uskoro stižu, verujte da će se pojaviti svetlo na kraju tunela.

Budite što je više smireni i obratite pažnju na svoju koncentraciju i tok misli. Strpljenje je majka mudrosti, ako sad izdržite ovaj kraći teži period, smeši vam se duži bolji period u životu.

S A V E T

Poznate ličnosti sa ovom postavkom Merkura u Škorpionu u opoziciji sa Uranom u Biku su : Oscar Wilde, Pope Benedict XV, Joseph Babinski, Marie Bashkirtseff, Alessandro Moreschi, Udo Jürgens, Angelo Buono Jr., Amiri Baraka, Ulrike Marie Meinhof, Alphee Lavoie, Patrick Ledoux, Carl Edward Sagan, Charles Manson, Garry Kent Marshall, Jerry Lee Lewis, John Royce Mathis, Julie Andrews, Charles Moss Duke, Jr, Prince Edward, Duke of Kent, Luciano Pavarotti, Claude Lelouch, Loretta Swit, Marilyn Muir, Lee Harvey Oswald, John Cleese, Pelé, Luigi „Gigi“ Proietti, Bruce Lee, Richard Pryor, Gary Mark Gilmore, Billy Connolly, Lauren Hutton.

Poznate ličnosti koje imaju ovu opoziciju, ne vezano za sam znak : Janet Street-Porter, Howard Stern, Antonio Salieri, Rudolph Valentino, Jimi Hendrix, Henri Matisse, Billie Jean King, Friedrich Nietzsche, Nathan Lane, Arsenio Hall, Stephen Foster, Danny DeVito, Dwayne Johnson, Truman Capote.

» Together in Electric Dreams « Video koji je bio deo »Electrospective« proslave 50 godina elektronske muzike, a i sam spot se baš lepo uklapa sa ovom tranzitnom pričom ☺


Хвала вам за испробавање Гутенберга!

👋

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.