Utorak 09. Oktobar 2018

Lunarni dan » Svetiljka « {počinje od 09-10 u 5h46 i traje do 10-10 u 3h55}

Početak novog lunarnog ciklusa vezan je za neke sasvim nove poduhvate. Simbolični početak novog je svetlost i izvor svetlosti je svetiljka.

To su čisti, svetli i po svojoj energiji veoma povoljni lunarni dani. Prvog lunarnog dana počinje lunarni mesec. On može da traje svega nekoliko minuta.

To je veoma važan period, od kojeg zavisi, kako će proći lunarni mesec. To je vreme za planiranje događaja, koji treba da se dese tokom dataog lunarnog meseca.

Preporučuje se provesti ga u samoći i napraviti planove, koji se odnose lično na vas.

Tog lunarnog dana veoma je važan rad sa stvaralačkom energijom svesti. Sve što tog dana zamislite ima osnove da se i ostvari. Radi toga pre nego što zaželite tok budućih događaja, treba ih isplanirati do detalja.

Na primer, ukoliko želite da u nastupajućem lunarnom mesecu ozdravite, postanete mlađi, tada zamislite sebe mladim, zdravim, punim snage. Treba predstaviti sve do detalja, skoro do osećaja mirisa, teksture vaše kože, osećaja, po kojima bi izgledali mladi i zdravi. Što je jasnija vaša misaona “slika”, to je bolje.

Važan trenutak u tome je predstavljanje budućnosti, ne kao moguće, već kao da je nastupila. U vašoj svesti treba da bude osećaj, ne da će se to desiti, nego da se već desilo.

Taj metod omogućava da se na “finom” planu stvori energetski “otisak” budućeg događaja. Da se stvori energetska matrica koja će vremenom postati željeni događaj. Ta matrica će tokom celog lunarnog meseca struktuirati prostor i vreme u smeru, koji ste izabrali.

Naravno, realizacija se može donekle razlikovati od zamišljenog i predstavljenog, ali pri pravilnom postavljanju slike i njenim zasićivanjem potrebnom senzibilnom informacijom, događaj će se obavezno desiti.

Ukoliko ne bude odgovarao zamišljenom obliku, suština će biti izražena potpuno. Zbog toga je najvažnije kod tog lunarnog dana stvoriti misaoni “kostur” budućeg meseca sa svim za vas važnim događajima. Stvaranje sličnih energetskih matrica prvog lunarno dana važno je zbog toga, što će u to slučaju energija Meseca podsticati prirodan tok događaja.

Vi se uklapate u ciklus i ritam lunarnih vibracija, koje će podsticati realizaciju vaših planova.

Prvi lunarni dan pruža čoveku mogućnost da sam izabere svoj put, svoju sudbinu, a ne da zavisi od situacije i slučajnosti. Danas ne stupajte u konflikte, jer će oni trajati ceo mesec. Pustite neka se događaji tog dana odvijaju po redu i prirodnim putem.

Budite maksimalno uviđajni prema tuđem mišljenju, trudite se da ništa ne primate k srcu. Zapamtite, da bi bilo koji vaš postupak postaje kao zapis koji se projektuje za ceo lunarni mesec. Svojevrsna izjava- šta vi upravo želite.

Prvi lunarni dan idealno odgovara za podnošenje molbi. Smatra se da ponošenje molbe tog dana obavezno donosi uspeh i pozitivan ishod posla. Dobro je opraštati uvrede, to se lakše radi nego u druge dane. Taj lunarni dan je idealan za oslobađanje od štetnih navika, kompleksa, loših karakternih crta.

Napomena, nove poslove tog dana ne treba započinjati- ograničite se na planove i maštu. Čovek je tog dana sličan novorođenčetu. Preporuka je da se ekonomiše životnom energijom- šetati u prirodi. U čovečijem organizmu u to vreme energetski je aktivna glava.

Da bi ne bi izazvali preopterećenje mozga, tog dana izbegavajte upotrebu alkohola, vruće i ljute hrane. Suvišno zamaranje danas može izazvati jaku glavobolju, koja će se povremeno javljati do kraja lunarnog meseca.

Organi dana- oči, prednji deo glave, mozak. Taj lunarni dan odgovara za čišćenje čeonih i maksilarnih sinusa. Minerali dana: brilijant, gorski Kristal, kvarc rauhtopaz.

Ukoliko se tog dana usni nešto dobro ~ vodi prema radosti, a ukoliko loše ~ ne obraćajte pažnju, i to će samo nestati.

Izvor : https://www.zemlja.rs/1-lunarni-dan-svetiljka/


Dnevni horoskop za 09-10-2018 Utorak, dan Marsa

Noć nam počinje sa energijama Sunca koje je krenulo spaljenjim putom i nastupajućim Mladim Mesecom i Merkurom kod fixne zvezde Izar, Jupitera kod Agenene, Saturna kod Polis i Južnog Mesečevog Čvora kod Talitha.

Već od 2h Sunce je kod Marga fixne zvezde, a Mesec kod Algoraba. Marga iz sazveždja 38 Bootes, a Algorab iz Delta (δ) Corvus. S jedne strane Sunce kod Marga će doneti vrlo lepe i zanimljive snove, ali zbog negativnog uticaja Meseca uz Algorab, kako budemo dalje sanjali, tako će snovi da postaju sve teži i teži. Vrlo je moguće da neće ni imati neko posebno značenje prilikom tumačenja kasnije.

Od 4h Mesec iz Vage dolazi u inkonjukciju sa retrogradnim Neptunom iz Riba, pa je moguće da ćemo se na trenutke buditi i osećati prisustvo neke jače sile oko nas, ali nam neće biti jasno ni ko je ni šta je to.

A već od 5h siže nam Mlad Mesec na 15° Vage, pa se tako Mesec pridružuje Suncu na njegovom putešestviju po spaljenom putu. Vrlo verovatno je da će nas te energije potpuno razbuditi i da ćemo poneseni nekim neobičnim, novim, idejama i motivima ustati i posmatrati izlazak Sunca.


Ovaj Mlad Mesec u Vagi pored inkonjukcije sa Neptunom iz Riba ima i kvadrat sa Plutonom iz Jarca, što dodatno pojačava njegov inače jak uticaj na našu svest, tj život. Naravno, pošto su u pitanju transplutoni, ovaj Mlad Mesec će dosta imati uticaja na Mundanom nivou, tj uskomešaće dešavanja oko nas {politika, ekonomija, vremenski uslovi…} koji će pak tako, od spolja, da utiču na nas, iznutra.

Od 10h Mesec sklapa kvadrat sa retrogradnim Plutonom i ovo može da bude prelomni trenutak u toku dana, kada do tad generalno pozitivne energije planeta, najednom promene svoj tok i krenu u vrlo nezgodnom pravcu.

Mesec predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje… Pluton predstavlja transformacije, moć, manipulacije. Pa tako, ovo je aspekt naglašenog stresa i emotivnih blokada. Pošto su u igri Vaga i Jarac, vidimo da će najveći stres biti vezan ili za partnerske odnose ili pak radno mesto.

Pošto je Mesec dodatno na spaljenom putu {i plus spaljen od Sunca} a sam Pluton retrogradan, ovo je period kada će se neka prošla Karma aktivirati u našem životu ili u odnosu na našu lepšu & jaču polovinu, ili pak kolegijalne odnose & odnose sa nadredjenima {posebno zato što će tranzitna arapska tačka Greške iz prošlih života biti u konjukciji sa Plutonom, a tranzitna Ispravka grešaka u konjukciji sa Mesecom}

Posebno oko podne kada Mesec bude pravio društvo fixnoj zvezdi Mufrid iz sazveždja Eta (η) Bootes, prirode Merkur Saturn, moguće je da će se pojačati strasti i bićemo u situacijama kada ćemo dosta preterivati u mnogo čemu, kako rečima, tako i u ponašanju. Dodatno, ova fixna zvezda se vezuje za okultizam, pa će takodje u ovom periodu biti izražena znatiželja za ezoterijom i divinacijom.

» Biti dobar znači biti u harmoniji sa samim sobom. Izostanak harmonije vlada tamo gde je čovek primoran da bude u harmoniji sa drugima « Oscar Wilde

Posle ovoga nastupa odredjeni period »mira i tišine« ali više u smeru »zatišija pred buru« jer Merkur na poslednjem stepenu Vage i priprema se polako za selidbu u znak Škorpiona. Sama njegova postavka u praznom hodu po spaljenom putu {i dodatno spaljen od sunčevih zraka} može u toku popodneva da nam donese velike probleme u komunikaciji sa okolinom, konfuziju oko nekih informacija, gubljenjem ličnih dokumenata ili pak kašnjenjem ili otkazivanjem nekog poslovnog dogovora.

Od 18h Mesec je u društvu i fixne zvezde Heze iz Zeta (ζ) Virgo sazveždja, i u društvu fixne zvezde Arcturus iz Alpha (α) Bootes sazveždja. Tako će Mesec s jedne strane da donese najednom veliku tugu i žal za nekim ko više nije u našem životu {Heze} ali će u isto vreme da nam donese »meko rame za plakanje« naših najbliskijih prijatelja, koji će biti tu da nas posavetuju i budu naš »vetar u ledja«

Veče će tako da nam prodje u razgovorima i savetovanjima, smehu i suzama, oscilaciji dobrog i lošeg raspoloženja. Tako premoreni, vrlo lako ćemo utonuti u preko potreban nam san.

O ovom Mladom Mesecu iz ugla Djotiša možete pročitati ovde : https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/10/06/mlad-mesec-u-devici/

Tarot Karta » Točak Sreće «

Osnovni karakter svojstven karti Točak Sreće, nije samo upisan u simbolima i znakovima, njegove vrednosti su u simboličnom prikazu točka Solarne godine. On prikazuje raspoređivanje sveobuhvatne energije iz centra Univerzuma.

Ovaj simbol se obično povezuje sa Suncem. Karta Točak Sreće uključuje i simbol plodnosti, znanja i duhovnosti prikazane kroz jednakostranični krst upisan u krug. Točak Sreće ~ simbol ciklične promene: širenja, urušavanja i skupljanja. Crowley je istakao da se točak sreće smatra “okom Šive”.

Točak Sreće se može uporediti sa ružom u zapadnoj mističnoj tradiciji i lotusom – na istoku. Ova karta je simbol pokreta. Kod nje je naglašen ciklus promena koji podrazumeva promenljivost ljudske sudbine: naizmenične periode sreće -zadovoljstva, kao i loše sreće ~ nezadovljstva.

Brojevi na ovoj karti predstavljaju racionalnost i jasnoću, jedinstvo između ravnoteže i 4 elementa. Tarot karta Točak Sreće je jedna od najvažnijih, jer u sebi integriše egipatske, grčke, hebrejske, zodijačke, životinjske simbole i boje.

Ova karta uključuje crvenu kao standardnu boju snage pokazujući na taj način da svemir ima moć da odobri naše želje. Simbolizam sfinge na vrhu točka pokazuje da moramo biti oprezni šta želimo, a da se ishod može saznati kroz simboliku inteligentnih i intuitivnih figura životinja na karti.

Brojevi u uglovima predstavljaju elemente, Zemlje, Vatre, Vazduha i Vode. Životinje i zodijačka slika na karti predstavlja ravnotežu, kroz koju je sve usklađeno.

Tarot karta Točak Sreće nam govori da iskoristimo sve šanse koje nam se pružaju, kako bi ostvarili svoje želje, čak i one koje su naizgled nemoguće.

Izvor : http://astrofon21.com/tarot-karta-tocak-srece-simbol-pokreta/

Muzika za današnji dan

» Lepota je život kad život skine koprenu sa svog svetog lica. Ali, vi ste taj život i vi ste ta koprena. Lepota je večnost što se gleda u ogledalu. Ali vi ste ta večnost i vi ste to ogledalo « Halil Džubran

Хвала вам за испробавање Гутенберга!

👋

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.