I love to hate you

11. Oktobra 2018 u 4h29am Venera i Mars iz Vodolija se spajaju preko napetog aspekta kvadrata, ponovo {predhodno ove godine, ovaj aspekt se desio 25-02 i nedavno, 08-09} samo što je sad Venera i Retro na 10°  Škorpija

Venera kvadrat Mars.png

U isto vreme i sam Tranzit Mesec će biti u toj kombinaciji, biće odmah pored Venera kod fixne zvezde Menkent na 13° Škorpija iz Theta (θ) Centaurus sazveždja, koja se nalazi na levom ramenu Kentaura i prirode je Venera Merkur i donosi s jedne strane tvrdoglavost i želju za osvetom, dok s druge strane energičnu narav i izuzetno jake strasti.

d0hbc7bmthracaenx7.jpg
Puno jakih emocija i osećanja će se najednom probuditi u nama. Zbog same simbolike kvadrata i Retro kretanja Venera vidimo da će tu biti puno toga što će nam se vratiti iz nekog davno prošlog vremena, a mi ili nećemo biti spremni za to «nešto» ili pak postoji mogućnost da napravimo pogrešan korak i donesemo pogrešnu odluku.

Znamo da Retro planeta ne samo što nas vraća na nezavršene poslove, i traži od nas da odradimo neku priču kako treba, već nas vraća u prošlost, u ovom slučaju i Tranzit arapska tačka Karme je u Vaga pod vladavinom ove Venera pa vidimo da će puno toga što nam se bude dešavalo u narednom periodu dok Venera bude Retro {do 16-11} će imati velike veze sa Karmom i našim privatnim životom.

A s druge strane sam Mars je i dalje u konjukciji {malo široj} sa JMČ koji se direktno vezuje za našu prošlost, a i pod vladavinom je Tranzit Saturn koji pak će, opet, da ima sekstil sa Retro Venera i dodatno se nalazi u Tranzit 5 polju {ljubav} u trenutku zenita ovog kvadrata.

venus-and-mars-geraldine-arata-900x620.jpg
A da će nam se «reći» to što treba da saznamo & naučimo u ovom periodu Retro Venera , hoće, jer ne samo što je i dan i sat Merkur kada se ovaj aspekt kvadrata dešava izmedju Venera i Mars , već i sam Tranzit Merkur samo što je ušao u Škorpija i ima aspekt i sa Mars i sa Saturn kao i sa osom SMČ JMČ ~ pa tako, ovo će zaista da bude neobičan, što bi rekli »sudbinski« period za mnoge od nas.

Posebno za sve one rodjene u znaku Škorpija , Vodolija , Bik , Lav 

~ ili pak ako vam se neka lična planeta  Sunce Mesecarapska tačka Duha* ili Fotune* ili Asc / Mc nalaze u ovim znacima ~ naravno Venera i Mars se podrazumevaju}


Iz ovog čarta vidimo i da je arapska tačka Neophodnosti* u Škorpija odmah pored Jupiter i koja je pod vladavinom upravo ovog Mars i koja nam ukazuje neophodnost {hoćeš, nećeš, al’ moraš} da angažujemo naše sive ćelije i da uskladimo naš Um sa Dušom i Srcem, kako bi ovaj period dok je Venera Retro iskoristili do maksimuma u svoju korist.

Sama arapska tačka Želja* je pak u Lav odmah pored arapske tačke Fortune* dok je njihov vladar Sunce u  Vaga  u konjukciji pak sa arapskom tačkm Duha* i zadnjim Syzygy, pa tako opet vidimo naglašenu neku davnu i daleku priču, iz nekog tamo ko zna kojeg prošlog života, koja će se ponovo probuditi u ovom trenutku.

venus-and-mars-conjunct-in-aries-alls-fair-in-love-and-war
Vidimo da s jedne strane arapska tačka Hrabrosti* je u Tranzit 7 polju a njen vladar je upravo ovaj Jupiter, dok arapska tačka Problema i Opasnosti* je u Jarac kod svog vladara Saturn u 5 polju te tako iz ovoga vidimo da će mnogi od nas da se uplaše da li imaju dovoljno hrabrosti da se uhvate u koštac sa novonastalim ljubavnim situacijama i odnosima sa ljudima do kojih nam je jako stalo, ali je nešto na našem zajedničkom Putu krenulo, davno, naopako, pa su oni za nas, tj mi za njih, ostali samo deo {tužnog} sećanja.

A naravno ovakva kombinacija može da ukaže i na to, da taj neko ko nam se vraća {ili pak se mi želimo da se vratimo nekome} može da dobijte vrlo neprijateljski tretman i da izbije čitav mali »rat« … jer bi na videlo moglo da izleti sve ono što je do sad i jednoj i drugoj strani smetalo u tom emotivnom {postojećem ~ ne postojećem} odnosu.


mars-venus-love-compatibility
Naravno Venera i Mars nisu samo vezani za ljubav, oni takodje vladaju

Venera našim željama, komforom, uživanjima, svim onim što nas čini srećnim i čini naš život smislenim i lagodnim {pored nematerijalnih stvari, tu su novac, hrana, piće, odeća, nakit, pokloni, nepokretna imovina…}

Mars pak našom snagom, hrabrošću, motivacijom, ambicijom, željom da se izborimo za ono što nam je važno u životu.

Pa tako, sa ovim kvadratom i postavkom Retro Venera u Tranzit 3 polju, a Mars u Tranzit 6 polju, vidimo da će postojati i odredjeni nerešeni problemi sa finansijama, ili pak kvarovi u domu koji će zahtevati stručnu ruku, a ne «uradi sam» opciju.

Takodje, vidimo generalno potencijalne zdravstvene probleme, posebno one genetske, vezane za gornji deo pluća, disanje, nervni sistem, stare (ne) zalečene rane, krvotok i cirkulaciju, srce i pritisak, vene.

Uticaj ovog tranzita na znakove Zodijaka :

vatra

~ Ovan : problemi sa dugovima, kreditima, porezom, nesuglasice sa prijateljima ili kolegama na poslu

~ Lav : problemi u partnerskim odnosima, rešavanje pravnih pitanja

~ Strelac : nesporazumi i svadje sa rodjacima, veliki finansijski troškovi, loše vesti o nekom gubitku

zemlja

~ Bik : problemi u emotivnim i poslovnim odnosima, podložnost tračevima iz okoline koji mogu da naruše ugled
~ Devica : kraća putovanja donose samo loše, problemi sa dokumentima, poljuljan imunitet i kvarovi u domu
~ Jarac : finansijski problemi, slabo samopouzdanje, neskladan odnos sa prijateljima, gubitak vrednog predmeta

vazduh.png

~ Blizanci : nerešena pitanja oko neke (ne)pokretne imovine, gubitak snage i motivacije, neprijatnosti vezane za inostranstvo
~ Vaga : poljuljano emotivno samopouzdanje, problemi sa metabolizmom, rešavanje pitanja oko računa & dugova
~ Vodolija : problemi sa ukućanima ili nadredjenima, veliki problemi oko posla i radnog mesta, puno svadja

voda.png

~ Rak : rešavanje pitanja vezana za decu ili partnera, prati ih Marfijev zakon, obratiti pažnju u saobraćaju
~ Škorpija : veliki problemi u domu, kako u odnosu sa članovima porodice, tako i sa kvarovima po kući
~ Ribe : rešavanje problema vezanih za zakon (sudjenje, plaćanje kazne itd..) loš odnos sa nadredjenima na poslu


* objašnjenje * arapske tačke :

fortuna1 Fortuna

duh Duh

Lot of Necessity Neophodnost

Lot of Eros Želja

Lot of Victory.jpg Pobeda

Lot of Courage Hrabrost

Lot of Nemesis Problemi

3 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.