Mlad Mesec u Devici

नया चाँद Kanya ~ 09-10-2018 imamo Mlad Mesec na 21° Devicaout
Vidimo da je Chandra u Hasta Nakshatra (10°00′ to 23°20′ Devica ) 4 Pada (ova Pada je pod vladavinom takodje Chandra )

Hasta Nakshatra koja se sastoji iz 5 zvezda : Alpha, Beta, Delta, Gamma, and Epsilon-Corvi iz sazveždja Corvi, koje je vidljivo na noćnom nebu jer se nalazi odmah kod fixne zvezde Spica.

Hasta u prevodu znači »Ruka« i predstavlja sve one poslove za koje su potrebne vešte ruke, tj vezuje se za rad (prvenstveno fizički) Takodje, zbog simbolike ruku, ova Nakshatra vlada sklapanju dogovora & ugovora (rukovanje na kraju)

Zbog Savitara koji je Surja , Hasta se često vezuje i za rodjenje i formiranje porodice. Ovo je optimistična Nakshatra sa neverovatnim kreativnim mogućnostima.

Svako ko u svom Rasi D1 (ili D9) ima neku Grahu u rasponu od 10°00′ to 23°20′ Devica  (posebno Surju ili Chandru ili Lagnu) će imati blagotvorni uticaj ove Nakshatre na njegov život, jer će ona da donese veliku veštinu da se sprovede sve iz teorije u praksu bez mnogo truda i napora.

Savitar je Surja Bog kreativnosti i transformacije energija. Planeta koja kontroliše Hastu je Chandra , a njen zaštitnik je Parvati. Po prirodi je Deva (božanska) Pasivna, muška Nakshatra, Dosha & Guna = Vara & Radja. Lagana i brza vatrena Nakshatra.

parvati-covering-shiva-eye

Simbolika Haste je vezana za legendu o Parvati i Šivi. Parvati je želela da razume kroz šta sve njen Gospodar Šiva prolazi dok brine o Univerzumu. Krišom mu se prikrala iza ledja i svojim rukama mu prekrila oči. Taj na prvi nevini čin je imao za rezultat potpuni prestanak života u čitavom Univerzumu.

Parvati obhrvana osećanjem krivice je molila Šivu za oproštaj. On joj je rekao da ona mora da se inkarnira u kravu i da luta Svetom dok se on ne bude pojavio u Hastayama Jyoti (svetlosnom obliku) i ujedini se tada sa njom. 

I njihov susret se upravo i dešava kad god je na nebu aktuelna Hasta Nakshatra (bilo uz Sunce bilo uz Mesec a poseban značaj ima naravno नया चाँद कन्या ) i zbog toga se ova Nakshatra smatra vrlo pozitivnom i ona zaista omogućava čoveku da se u jednom trenutku sjedini sa Bogom tj svojom Srodnom Dušom.

images (1)

नया चाँद कन्या Hasta Nakshatra 4 Pada je pod vladavinom Mesec (i znak Rak ) pa tako ovaj Mlad Mesec u Devica će biti u potpunosti obojen simbolikom samog Mesec ~ briga o domu i porodici, humanitarni rad, briga o slabima, životinjama, bolesnima.

Pa će tako नया चाँद कन्या u narednom periodu će nam staviti akcenat na naše dnevne obaveze, uredjenje našeg života, balansiranje nešeg zdravlja (lečenje, oporavak) Isto tako, zbog svoje simbolike same Hasta Nakshatra 4 Pada naredni period će biti ispunjen dogadjajima vezanim za novim metodama poboljšanja kvaliteta života & zdravlja, posebno preko Duhovne strane ~ meditacija, joga, Reiki, prana isceliteljstvo, bioenergija, Ajurveda, pogled ka Suncu itd…

Emocije će igrati veliku ulogu u obavljanju bilo kojeg posla, ali to neće biti hiper-aktivnost niti subjektivnost, već divno izbalansirana energija kombinacija srca i uma. Pružanje usluga drugima, kreativne misli koje se veštim rukama pretvaraju u opipljiva dela.

Što se tiče emotivne strane uticaja नया चाँद कन्या imamo da ova Nakshatra nije baš najsrećnija što se tiče partnerskih odnosa, jer donosi nesporazume usled nenamernih grešaka, ali ipak donosi mogućnost da se isprave greške i uspostavi dobar emotivni odnos sa partnerom & partnerkom.

Ali, to zahteva puno rada, požrtvovanosti, pa i žrtve (priča o Parvati) Generalno, ovaj naredni period će i staviti poseban akcenat na sve one emotivne odnose koji imaju sličnu priču kao i Šiva i Parvati ~ ljubav koja treba da se dokaže, da se ispravi neka (karmička) greška prema drugoj strani, pronalaženje (napokon) Srodne Duše ili pak vraćanje te Srodne Duše u naš zagrljaj posle dogog vremena čekanja i traženja (ipak je i Šukra Venus  u retrogradnom hodu u ovom periodu)

Ardhanarishvara-A-Composite-form-of-Lord-Shiva-and-his-cosort-Parvati.jpg

Naravno, sve ima svoju pozitivnu i negativnu stranu, pa tako negativna strana ovog नया चाँद कन्या će biti : uživanje u takmičenju sa drugima, nemiran um, promenljivo raspoloženje, sebičnost, loše samopouzdanje, (samo)kritika, želja za kontrolom drugih dok se s druge strane preteruje u životnim zadovoljstvima.

नया चाँद कन्या se dešava u 2 Bhavi ~ Sunce je Lagneš (vladar Lagna ) a Mesec je vladar 12 Bhave. Tako, vidimo da je akcenat stavljen na simboliku 2 Bhave.

2 Bhava se vezuje za grlo ~ pa nam to s jedne strane ukazuje na način ishrane natusa, ali s druge strane nam ukazuje i na način na koji koristi „grlo“ tj. na glas, govor, način izražavanja.

Kvalitet komunikacije je isti kao i kvalitet ishrane ~ onoliko koliko natus vodi računa o tome kako komunicira sa drugima se indentifikuje sa načinom na koji natus obraća pažnju šta unosi u svoje telo i koliko vodi računa o sebi (zato se ova Bhava i vezuje za samopouzdanje)

Samim tim, ova Bhava se vezuje za najranije detinjstvo, ali i sam početak školovanja, jer se ova Bhava vezuje i za maštu, vizije, intuiciju, stvaralaštvo, pretvaranje ideja u dela.

images

S druge strane, pokazuje natusov ukus (bilo vezan za hranu, pića ili pak oblačenje) pa se samim tim vezuje i za način odevanja.

Takodje, ovo polje s obzirom da se vezuje za samovrednovanje i samopouzdanje, vezuje se i za natusovo shvatanje materijalnog, samim tim novac, nekretnine i sl. a usko je povezana i sa porodicom iz koje natus potiče, jer je to ono prvo što natus kada se rodi „vidi“ tj. prvi i osnovni uticaj vrše roditelji na natusa i tako stvaraju u njemu osnove za sve ono što ga čeka u životu.

Članovi porodice : porodica roditelja, sopstvena porodica koju natus oformljuje brakom

Delovi tela : generalno se vezuje za oči, akcenat na desnom oku, svi organi koji se nalaze u / na licu, vratu (usta, jezik, nos, tiroida…)

image001

Pa tako povoljno je u periodu नया चाँद कन्या da se bavimo nekim hobijem, da stvaramo, kreiramo (nakit, grnčarija isl) da budemo deo neke humanitarne organizacije, da sklapamo dogovore i profitabilne poslove koji imaju za cilj pomaganje drugima, da se bavimo duhovnim radom i meditacijom, da uskladimo energije sa partnerom & partnerkom na duhovnom nivou (početak ljubavnog odnosa koji vodi ka braku)

Nije dobro u ovom periodu da se planira na »duže staze«, da se preteruje u »iću & piću« i sexu i treba izbegavati bilo koje aktivnosti u toku noći i izbegavati ulaženje u rasprave sa partnerom & partnerkom (sve ima svoje vreme i mesto, a sada u narednih 2 nedelje nije ni mesto ni vreme za to)

 

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

i Surje iz Hasta Nakshatre

Astrološke konsultacije

možete zakazati svakim radnim danom

od 9h do 17h na e@mail. :

astrokonsultacije@gmail.com

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.