Love lessons from the Past

images.jpg

Tranzitna Venera je od 06-10 do 16-11 u Retro hodu. Kreće od 10° Škorpija i završava se na 25° Vaga . Ona je na svakih 19 meseci u Retro hodu. 

Stari astrolozi su govorili da je njen Retro put u trajanju od 40 dana i 40 noći… podseća li vas to na nešto? 40 dana Hristovog iskušavanja od strane Djavola, 40 dana kada se daje pomen pokojniku… Babilonci su Venera smatrali Božanstvom koje vlada i ljubavlju i ratovima, a Indusi veruju da je ona Gospodarica svih Demona… a vrlo često Venera ima pored sebe još jedno ime ~ Lucifer {svetlonoša, pogrešno povezan sa samim Djavolom… ili možda i nije pogrešno?}

Stari astrolozi su smatrali da prva 3 dana njenog Retro hoda su izuzetno opasni, kao i poslednja 3 dana njenog Retro hoda, pre nego što krene direktno {jer ne treba da zaboravimo i da će Venera u svom Retro hodu svo vreme biti na »spaljenom putu«} Posebno kritičan dan za emocije i ljubavne odnose će biti od 03-11 do 16-11 {taj period su stari zvali «Dark Cupid» period} U tom periodu se veruje da samo strasti i površne emocije vladaju čovekom, a i da instinkti i želja za osvetom mute razum.

26-10 Venera će imati kazimi konjukciju sa Sunce na 03° Škorpija {stepen pada Mesec } i za takvu postavku vezuje se legenda iz mita o Gilgamešu, kada je Inanna {kod Sumeraca Boginja ljubavi & rata, kod Asiraca Ishtar, kod Grka Afrodita, kod Rimljana Venera} otišla u Had i odrekla svojih vladarskih obeležija samo da bi se ponovo ujedinila sa svojom sestrom Ereshkigal, kraljici mrtvih. 

Venera će par dana pre i par dana posle biti spaljena, pa tako u potpunosti ispunjava ovaj mit o nepotrebnom samožrtvovanju, patnju & bol kroz koju osoba nepotrebno {uzaludno} prolazi zbog drage joj osobe, kao i sramotu i poniženje zbog ljubavi {jer baš tog dana tj tog trenutka, kada Venera bude imala kazimi sa Sunce sam Mesec će biti kod Algol fixne zvezde}


learn-from-the-past-think-of-the-future.png
Ovakvo kretanje Venera kroz ova dva vrlo emotivno slična i u isto vreme vrlo malo različita zodijačka znaka, nam može doneti pojačane emocije i strasti u narednih 6 nedelja.

Ona će na svom putu susresti i nekoliko fixnih zvezda, na 12° Škorpija Alpheca i ma 12° Acrux, kao i Arcturus na 24° Vaga i Spica na 24° Vaga  ali je to već onda kada bude krenula direktno.

Takodje, imaće i par zanimljivih aspekata sa drugim Tranzit planetama ~ kvadrat sa Mars i kazimi sa Sunce dok bude bila u Škorpija i opoziciju sa Uran Retro kada bude bila u Vaga .

U periodu kada je Venera Retro mnogi astrolozi smatraju da je to «sudbinski» period za čoveka što se tiče njegovog emotivnog & privatnog života. Sama Retro priča, znate i sami, vraća nas u prošlost, bilo da je reč o nekoliko meseci, godina ili života. A vraća nas na «mesto zločina» jer nešto ili nismo uradili kako treba, pa da to ispravimo, ili pak da odradimo svoje ljubavne karmičke greške. Naravno, treba biti vrlo pažljiv sa tim «vraćanjem u prošlost» jer neke stvari & osobe su sa razlogom ostale tamo…

Tako, ovo je period kada se u najvećem broju slučajeva vraćaju bivši partneri & partnerke, ili pak osobe koje smo voleli, ali se taj odnos nikada nije realizovao do kraja. Dok Venera bude bila u Škorpija u Retro hodu {ali i kasnije do kraja godine kada se bude vratila u taj znak} imaćemo priliku da ispravljamo naše karmičke greške, a dok bude bila u znaku Vaga tada ćemo da rešavamo pitanja vezana za našu lepšu & jaču polovinu, ili pak započeti, napokon, normalnu konkretnu ljubavnu priču sa nekim.

Takodje, Venera se vezuje za naše želje, za sve što je lepo, za sve što nas čini srećnim, povećava naše osećanje sigurnosti, kao i sve ono što nam omogućava da poboljšamo kvalitet i komfor našeg života. Prvenstveno zato, Venera se vezuje i za novac, jer uz pomoć njega, mi i jesmo u mogućnosti da ispunimo sebi želje {barem u onom konkretnom, materijalnom, delu našeg života}

Naravno zbog Retro priče, nije mudro kupovati, tj trošiti novac, već naprotiv ulagati i štedeti, jer kasnije kada krene direktnim hodom, ta investicija će nam se dvostruko, barem, isplatiti i tada ćemo biti u mogućnosti da uvećamo svoju [ne]pokretnu imovinu, koja će nam ne samo doneti sigurnost, već i dobru zaledjinu koja će dugo da traje.

Loša strana Venera kad je Retro bilo da je u Škorpija bilo da je u Vaga je ta što nas vrlo često u tom periodu privlače stvari & osobe koje na neki način nam više štete, nego što možemo da dobijemo nešto dobro od njih. U periodu Retro Venera želje su podignute na maximum i vrlo je teško održati jasnu i racionalnu ideje onoga šta nam zaista, iz praktičnih razloga, treba, a šta ne.


Venerino retrogradno putešestvije u poslednjem kvartalu 2018 godine :

• 03-09 Venera ulazi u senku
• 06-10 Venera stacionarna ka Retro na 10° Škorpija
• 12-10 Venera 1 dekan  Škorpija
• 15-10 Venera konjukcija Merkur kod Gacrux fixne zvezde iz sazveždja Crucifix
• 19-10  Venus kod samog Gacrux  (i biće u orbisu konjukcije sve do 24-10 tu)
• 25-10 Venera spaljena od Sunce
• 26-10 Venera kazimi Sunce
• 27-10 Venera spaljena od Sunce
• 27-10  Venera postaje Lucifer {nama poznatija kao Zvezda Danica}
• 30-10 Venera opozicija Uran i kvadrat SMČ JMČ
• 31-10 Venera ulazi u znak Vaga 3 dekan
• 05-11 Venera u konjukciji sa asteroidom Ceres i fixnom zvezdom Izar iz sazveždja Veliki Medved
• 8-11 to Venera konjukcija fixne zvezde Arcturus & Spica
• 16-11 Venera stacionarna ka direktnom hodu
• 17-12 Venera izlazi iz senke

PP-heart-confetti.jpg

 

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke konsultacije

svakim radnim danom od 9h do 17h

možete zakazati na e@mail

astrokonsultacije@gmail.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.