Jyoish priča o tome kako nas drugi vide

Arudha Lagna ~ onako kako nas okolina doživljava, što naravno može da bude potpuno suprotno od onoga što smo mi zaista. Arudha Lagna je Maya, tj iluzija, jer znači predstavlja ne samo ono što je osoba zaista, već ono što drugi vide u / o njoj, tj onaj prvi utisak koji osoba ostavlja na okolinu.

Svaki Đotiš program može da vam izračuna Arudha Lagnu. Ona je posebno važna tokom tumačenja Sadi-Sati (prelazak Šanija preko natalne Čandre, tj Meseca) Ona se računa tako što se pogleda gde je Lagneš (vladar Asc) u kom je polju, napr Lagna u Lavu, Sunce u Strelcu u 5 Bhavi ~ Arudha Lagna će biti 5 Bhava (polja) udaljena od tog Sunca ~ u 9 Bhavi.

 

Ovde imamo čart Arudha Lagne čija se 1 Bhava nalazi u Ovnu u 9 Bhavi. te će tako ova osoba drugima delovati kao Ovan, a ne kao Sunce u Strelcu i Lagna u Lavu. Vladar Aruda Lagne je Mangal (Mars) koji je u Vodoliji i postavljen je u 11 Bhavi, pored Čandre (Meseca) pa će tako pored „iluzije“ da je ova osoba Ovan dodatno odisati i energijama Vodolije.

Tako, osobu će drugi videti kao Ovan & Vodolija :

• ideje koje opisuju Ovna : takmičenje, suparništvo, sukobljavanja, branjenje, osporavanje, podržavanje, borba za i protiv, izazivanje, prkos, inat, čikanje, konkurencija, rasprava, borba, sudar, sukob, otpor, udaranje, lupanje, suprotstavljanje, podnošenje, odbijanje, jačina i moć, ljutitost, strasti, seksualnost i akcija osvanjanja drugih, perverzije, tvrdoglavost, nepopustljivost, fanatičnost, svesna grešnost, obest, čvrstina i žilavost, žrtvovanje i posvećenost za pravedni cilj ~ klasičan vojnik.

• pogled mu je pun oštrine, namiguje, trepće, žmirka (puno vatre koja izgara um i telo) uvek u pokretu, u nekom prevoznom sredstvu, beži, juri, trči, zabranjuje, pokušava da aktivira, blokira prolaze, stalno sa nekim orudjem za rad u rukama.

• Vodolija se kod Indusa vezuje za nevidljive sile, pokretačke Kosmičke snage, sve ono što se ne vidi golim okom, a ima direktnog i jasnog uticaja na čoveka. Samim tim Indusi smatraju znak Vodolije vrlo okultnim, misterioznim i genijalnim (drugačijim od drugih na bilo kom nivou i duhovnog i materijalnog) Njime isto tako kao i Jarcem vlada Saturn, pa postoji dosta sličnosti medju njima, samo što je kod Vodolije to malo više „opušteno“ nego kod Jarca. Jarac je fatalista, dok je Vodolija jednostavnija u pristupu rešavanja problema i zadataka (a ovde vidimo da ovaj muškarac baš ima Veneru u Jarcu)

• Vodolija ima želju da zaštiti, otkloni loše uticaje, da prekirje, zašuška, zataška. Često se bavi tudjim problemima i vrlo je uspešna u njihovom rešavanju, dok u isto vreme njen život vapije za ispravkama. Kada je Šani dobro postavljen, imamo vrlo snažnu osobu koja će na višem, intelektualnom, nivou pokušati da dopre do svesti sagovrnika, ali ako je Šani slab, pre ćemo videti osobu koje u raspravama i ubedjivanjima primenjuje i fizičke obračune da bi „dale smisao celoj priči“.

Mangal kao vladar Arudha Lagne se nalazi u Shatabisha Nakshatra, kojom vlada Rahu, te tako ovaj čovek je direktan, otvoren, iskren, ali ume i da bude lukav, vrlo grub i nikako ne trpi ni jedan vid autoriteta.

Za ovog muškarca Sadisati će biti od velike važnosti, s obzirom da će Šani aktivirati ne samo Čandru, već i Mangala (jer su u istoj Bhavi) Ovaj čovek će tako u tom periodu Sadisati biti na velikoj životnoj raskrsnici, s obzirom da u Arudha Lagna Rasi taj Mangal je vladar ne samo 1 Bhave (telo, život) već i 8 Bhave (opasnost po telo, po život) i moraće pažljivo da donosi odluke i da bude vrlo obazriv sa onim što želi da ostvari u životu (Mangal Chandra u 11 Bhavi)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.