Utorak 02. Oktobar 2018

Dnevni horoskop za 02-10-2018
Utorak, dan Mars

 

» Veliki umovi raspravljaju o idejama. 
Srednji umovi raspravljaju o događajima. 
Sitni umovi raspravljaju o ljudima «
Elenor Ruzvelt

 

23. Lunarni Dan
{počinje 02-10 u 0h39 i traje do 02-10 u 22h47}
» Makkara «

522b9bf711199c51b3fcaa55d2d8102d

Simbol ovog Lunarnog dana je mitsko biće Makkara, mešavina krokodila, ribe, ptice, znaja, koja se u mitologiji povezuje sa Cereber, Ehidna tj Himerom.

Ovo je dan kada čovek treba da se bori sa svojim animalnim, agresivnim, delom sebe. Dan kada čovek mora da sačuva svesnost i smirenost.

Dan za post ili gladovanje {kako u hrani, piću, tako i u telesnim stvarima} jer se tako iz čoveka izbacuje nagomilana negativna energija, obzudavaju se njegove niske strasti i instinkti.

23. Lunarni dan je najbolji za rešavanje teških životnih pitanja, posebno onih koji zahtevaju velika fizička ulaganja. Energije koje vladaju ovim Lunarnim danom su toliko jake, da ako se pravilno usmere, mogu da pomere sa »mrtve tačke« čak i one stvari za koje su svi rekli da su nemoguće i beznadežne.

Dan kada treba više raditi, a manje pričati. Dan kada se dešavaju velike promene, koje ako se ima negativan stav prema njima će biti samo »još jedno razočarenje i gubitak« iako to ni malo nije tako.

Ovo je idealan dan za odbacivanjem svega što je višak u životu, posebno doma u kojem čovek živi. Takodje, dan kada pročišćenjem preko tamjana {ili mirisnih esencija ruzmarina} i Svete Vodice u vašem domu mogu da ožive ponovo pozitivne energije.

Dan koji nikako nije dobar za baratanjem bilo kakvim oštrim predmetima, sečenjem, hirurškim intervencijama {čak ni sečenje noktiju nije dobro} i dan kada treba izbegavati veće skupine ljudi, dugo sedenje na jednom mestu. A brakovi koji se danas sklope su osudjeni na tešku sudbinu.

Organi dana : jajnici, testisi, Muladhara Čakra

Minerali dana : topaz, crni nefrit

Snovi izuzetno jasni, i vrlo tačni.


thumb
Noć protiče polako, po malo mokro, i vrlo hladno. Mesec u Rak u svom sedištu, nam donosi snove koji su jasni i direktni. Od 2h ima opoziciju sa Saturn iz Jarac i inkonjukciju sa JMČ iz Vodolija i moguće je da će nam snovi poručiti nešto vrlo važno, a vezano je za naše prošloživotne karmičke greške.

Od 7h Merkur je u društvu Kraz fixne zvezde iz Beta (β) Corvus sazveždja. S jedne strane ova kombinacija može da nam poveća snalažljivost, vešto izbegavanje neprijatnih situacija i kontakt sa ljudima koji su stručni u svom polju rada, ali s druge strane ova kombinacija povećava želju za osvetom, sebičnost i subjektivno razmišljanje & donošenje odluka.

Od 9h Mesec u društvu fixne zvezde Murzim ili Mirzam iz sazveždja Beta (β) Canis Major. I ona je kao i Kraz dvolična zvezda, sa Mesec donosi s jedne strane darežljivost i dobročiniteljstvo, al s druge strane povećava strasti koje truju um i Dušu i bude agresivnost u čoveku i takodje ume da probudi skrivene strahove koji takodje loše utiču na donošenje pogrešnih odluka i neprimerno ponašanje {jer ne treba da zaboravimo da je Jupiter i dalje u društvu Unukalhai!}

U podne, okršaj kod Ok Korala, Sunce iz Vaga dolazi u kvadrat sa Mesec iz Rak ali isto tako Sunce ima društvo fixne zvezde Diadem, a Mesec je u društvu Alhena. 

S jedne strane Sunce kvadrat Mesec kao četvrtina koja najavljuje Pun Mesec koji nam uskoro dolazi, može da donese disbalans u odnosima sa ljudima, posebno u porodičnim { Rak } i privatnim { Vaga } odnosima, ali narano i na radnom mestu u odnosu sa kolegama i nadredjenima.

S druge strane uticaj Didadem i Alhene je dosta pozitivan, obe zvezde donose mogućnost da se prevazidju nesporazumi, da ponašanje bude kulturno i dostojanstveno, uvećavaju mogućnost dobre zarade i vidnog poboljšanja finansija {pa tako i društvenog statusa}

U ovom periodu, posebno oko 13h treba jako da povedemo računa o svom ponašanju i onome šta mislimo i govorimo, jer će tada ne samo Merkur da bude u društvu Seginus fixne zvezde iz Gamma (γ) Bootes sazveždja, koja sa njim može da donese napete i negativne odnose sa drugima, pogrešno protumačene reči, pa tako i svadju i poniženje, već će i Mesec imati trigon sa Venera iz Škorpija pa će tako emocije vrlo verovatno da nadvladaju razum, pa su moguća vrlo subjektivna gledišta i tako vrlo pogrešne odluke.

S druge strane Mesec iz Rak trigon Venera iz Škorpija može da nam donese kontakte prvenstveno sa ženama, kao i vesti od njih. Takodje, mogu da nam donesu blago pogoršanje vremenskih uslova, da povećaju vlagu i hladnoću, a ponegde mogu da donesu i kišu.

Od 16h Mesec u društvu Alzirr fixne zvezde iz Xi Gemini sazveždja, koji zajedno povoljno utiču na završavanje poslova, i donose situacije »ono što si posejao, to ćeš i da žanješ« tj »bumerang Karmu«

U večernjim satima, oko 19h Mesec dolazi do Sirijus fixne zvezde, iz sazveždja Alpha (α) Canis Major, pa tako zajedno mogu da donesu pozitivne vesti što se tiče posla i finansija, kontkat sa uticajnim prijateljima, poboljšanje odnosa sa ukućanima, dobro zdravlje i generalno velike pozitivne promene.

Od 21h Mesec iz Rak sklapa lep trigon sa Retro Neptun iz Ribe pa će nam tako kasni večernji sati biti ispunjeni emocijama, željom da se na život gleda iz vrlo pozitivnog i osećajnog ugla. Naravno, ovaj vodeni trigon koji imaju Mesec NeptunVenera mogu da i prenaglase emocije i osećanja, pa treba biti malo oprezan da nam ružičaste naočare ne zasmetaju u nekoj proceni ili razgovoru.

Od 23h Mesec je pored Canopus fixne zvezde iz sazveždja Alpha (α) Carina u sklopu Argo Navis-a, pa tako njih dvoje donose vesti vezane za finansije, ali i vesti & kontakte sa uniformisanim osobama {vojnicima, majstorima, mornarima i svim onim osobama koje nose neku uniformu ili radno odelo}

Tako će nam se kraj dana ispuniti zanimljivim vestima i situacijama i bićemo u mogućnosti da posle dužeg vremena bez mnogo opterećenosti odemo na zasluženi odmor i utonemo lako u san.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.