Zamišljati je sve, znati je ništa

Merkur u Devica  je u svom sedištu i u znaku svoje egzaltacije. Vrlo moćna postavka za ovog krilatog vragolana. Tu će biti od 06-09 do 22-09.

K5xy368.gif

On je neutralan, često leluja tamo ~ amo od extremno racionalnog pristupa životu, do maksimalno nelogičnog pristupa životu (tj to je njemu logično, ko je nama ostalima kriv što to ne razumemo)

 sourceOn s jedne strane vlada našim umom, raciom, načinom razmišljanja, učenjem, pamćenjem i rečima. On nam daje mogućnost da se snadjemo u bilo kojoj situaciji, jer nam daje domišljatost pa i lukavost. Tako postaje naš najverniji i najmudriji savetnik u životu.

indy2.gifS druge strane, on itekako ume da bude stidljiv, povučen, zbunjen, da preteruje u analizama i detaljima. On je majstor da traži „dlaku u jajetu“, da sve preispituje i kritikuje i tako dobija medalju za našeg najnapornijeg saputnika u životu.

On je onaj koji priča, razmenjuje informacije, trguje, pregovara, kupuje i prodaje. On je i diplomata i trgovac, on je i narator i slušalac u isto vreme, on planira sve da bude „pod konac“ ali i remeti monotoniju novim idejama, on govori istinu, ali u isto vreme je zaobilazi, ako mu to odgovara u datom trenutku (i imaće perfektan izgovor & obrazloženje za to)


Ovaj mali Indijana Džouns će na svom putu kroz znak   Devica  imati raznih druženja sa ostalim tranzitnim planetama. 

Već 06-09 će se družiti sa Hiron preko :150: pa ćemo tada malo da se premišljamo da li je pametno nešto da uradimo ili kažemo ili ne. A možda i dobijemo neku vest & informaciju koja nam se možda i ne dopadne… Pazite šta pričate, moguće je da će vas neko pogrešno razumeti… a takodje, pazite se da se ne povredite, ili pak šta jedete (i vodite računa o tome da redovno jedete) i isto tako povedite računa o svom imunitetu koji će biti malo slabiji tada.

U popodnevnim časovima 07-09 će se družiti i sa Saturn i sa Uran pa ćemo tada da planiramo našu budućnost na osnovu naših prošlih životnih iskustava. Ovo je lep aspekt „ovde i sad“ i poštovanja prema prošlosti, koja je ništa drugo sem naše sećanje, i poštovanja budućnosti, koja predstavlja samo naše želje, ono što je opipljivo je upravo „ovde i sad“ koje će nam ovaj aspekt i omogućiti da razumemo.

U toku noći 14-09 preko :180: će se družiti sa :retro: Neptun i tada će nam biti vrlo zanimljivi snovi, a i sam dan će nam biti zanimljiv jer će nam koncentracija biti ko u zlatne ribice i moguće je da će taj dan da zapamtimo kao dan kada ništa nije išlo po planu. Pazite da ne izgubite nešto važno, ključeve, dokumenta, pa čak i torbu & tašnu… ili gde ste parkirali kola, ili kako prelazite ulicu… a naravno, vodite računa kada nešto čitate & pišete, da ne bude grešaka… a ako već nešto morate da potpisujete, barem 3 puta pročitajte šta sve piše, da ne bude posle „mama mia„…

Već 16-09 će da se udruži preko :120: sa :retro: Pluton pa ćemo tog dana da budemo ko Šerlok Holms, sve će nam biti jasno, logično i bićemo perfektno organizovani i spremni da odradimo svoje obaveze savršenoo (OK… možda to bude i malo više fanatično, ali… biće odradjeno u roku na najbolji mogući način ) a već popodne isti dan će se družiti preko :60: sa Jupiter pa ćemo tako ponešeni logikom i „praktičnim“ osvrtom na život, da počnemo da filozofiramo o smislu života. A možda u isto vreme smislimo odličan način da poboljšamo svoju finansijsku situaciju takodje!

Pred sam kraj svog putovanja imaće kazimi :0: sa Sunce 21-09 na stepenu pada Venera ( 28° Devica )  koji će nam u jednu ruku doneti apsolutno brilijantan uvid u mnogo toga u našem životu, ali to što budemo otkrili & videli & shvatili nam se možda neće baš i dopasti… i tako u ranim jutarnjim časovima 22-09 prelazi u znak  Vaga  gde ga tek čeka velika avantura…


I da ovu priču o krilatom vragolanu završimo sa jednim malim omažom slika u pokretu, koji daje sjajan opis baš ovog Merkur u Devica  (barem meni lično) koji na svom životnom putu kroz ovaj znak doživljava razne avanture i uči nas kako da se snalazimo u raznim situacijama, kroz logiku, humor, hrabrost, lukavstvo, istrajnost, premazanost, sarkazam, pa čak i da naučimo šta je prava spontanost…

 

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke narudžbine

možete zakazati putem

e@mail : astrokonsultacije@gmail.com

ili porukom na +381 677 014 817

svakim radnim danom od 9h do 17h

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.