Delimično Pomračenje Sunca – 11. Avgust 2018 – Mlad Mesec na 18° Lava

11-08-2018 u 11h46am (GMT +2h Bgd)

biće delimično pomračenje Sunca

ezgif.com-video-to-gif(1).gif

gradovi i pomračenje.jpg

U celu ovu kombinaciju ubacuju se još dve planete ~ retrogradni Merkur i Jupiter u Škorpija koji će imati aspekt kvadrata sa ove tri planete u Lav . Uticaj delimičnog pomračenja je okvirno oko 6 meseci.

Naravno, svi brinemo šta će biti prvenstveno zbog ovog spaljenog retrogradnog Merkur {jer svima je poznat njegov loš efekat kada je ovako postavljen} i koliki će njegov uticaj biti na samo pomračenje, jer dodatno ima i kvadrat sa Jupiter


Da skrenem malo priču sa pomračenja, na objašnjenje o spaljenosti planete {već sam pisala o tome, al nije za zgoreg ponoviti}

Citiraću kolegu Bojana Šojića koji je lepo sročio pravilo o spaljenosti neke planete :

» Spaljenost je pojava kada se neka planeta nađe na udaljenosti koja je manja od 7°30′, a veća od 17′ od Sunce Vrednost stepena varira od autora do autora pa neki navode 08°30′, neki 8° neki manje od 8°.

Kada se planeta nađe na udaljenosti većoj od 7°30′ pa sve dok se potpuno ne oslobodi sunčevog uticaja, za nju se kaže da je pod sunčevim zracima. Granica nije ista za sve planete. Za Mesec važi da postaje vidljiv nakon 12°30′ udaljenosti od Sunce dok Mars , na primer, postaje vidljiv tek 17° daleko od Sunce «

U ovom slučaju, dok bude bilo ovo delimično pomračenje, ovaj retrogradni Merkur će biti na 4° udaljen od Sunce i Mesec i dodatno je orijentalan [u svom sektoru i Hayzu & Halbu] te će tako biti ipak dovoljno jak da utiče na tok ovog delimičnog pomračenja.


speOvde tako imamo pravilo astrologa Porfirija da orijentalna planeta iako je pod sunčevim zracima {što je slabi po osnovnom pravilu} ipak može da bude „moćna“ (ili ako je blizu ugla u čartu ili pak u aspektu sa Mesec ~ a ovde stelijum u Lav je u 11 polju, kao što se vidi iz čarta)

Na sve ovo, ovaj stelijum u Lav ima kvadrat sa tranzitnim Jupiter u Škorpija ~ Merkur u samom trenutku pomračenja ima skoro egzaktni kvadrat, dok su Sunce i Mesec već završili taj aspekt kvadrata (onaj orbis od -4°)


Merkur i Jupiter čak imaju povezanost preko Ptolomejeve tabele dostojanstva, Merkur preko lica je povezan sa Jupiter , dok je Jupiter preko termina povezan sa Merkur .

Njihov kvadrat donosi tako borbu izmedju ideja i uverenja, sukob oko načina sprovodjenja teorije u praksu. Ovo je aspekt „od šume ne vidi drvo“ tj fokusiranje na nebitne stvari i gubljenje iz vida onoga što je zaista važno. Ovo je aspekt prekršenih obećanja.

Takodje, Merkur kvadrat Jupiter na Mudanom novou donosi lažne vesti, pogrešne informacije {generalno čak na Mundanom nivou to mogu biti namerno pogrešne & lažne informacije}

Mnogo toga lošeg ( Škorpija ) će biti »uvijeno u svetlucavi papir« ( Lav ) i biti predstavljeno preko medija narodu ( Mlad Mesec ) ali će vrlo brzo mnogo toga da se otkrije kao dezinformacija i laž (kvadrat) i možda zbog toga nastanu nemiri i revolt u narodu, koji će uticati na status vladara u državi (pomračenje Sunce )

Vidimo tako da će u stvari ovaj kvadrat ove dve planete da oboji ovo delimično pomračenje, tj da će ovaj :mesec: na 18° Lav da ima sva svojsvtva simbolike kvadrata izmedju Merkur i Jupiter .


Dodano, sam :mesec:  tj pomračenje će biti u konjukciji sa Fisknom Zvezdom Merak i Asteroidom Pallas, dok sam Merkur ima konjukciju sa Fiksnom zvezdom Acubens.

Konjukcija :mesec: sa Fiksnom zvezdom Merak donosi komandovanje i želju za dominacijom. Naravno da će samo pomračenje da pojača tu želju za kontrolom i vojevanjem. Pošto su pomračenja prvenstveno vezana za Mudnana dešavanja, vidimo da će ovo delimično pomračenje prevnstveno da utiče na »vojskovodje i kraljeve« tj u ovo današnje vreme na poglavare država.

Konjukcija :mesec: sa Asteroidom Pallas pak s druge strane pokazuje mudrost, hrabrost, strateško umeće, veštine, kreativnu inteligenciju, ali i stavlja akcenat na politička dešavanja i (potencijalne) ratove i sukobe zemalja (jer je ipak Pallas ~ Pallas Atena Kraljica Ratova)

Merkur u konjukciji sa  Fiksnom zvezdom Acubens donosi aktivnost, zlonamernost, opasnost od otrova, laž i zločin. Ova kombinacija donosi neuravnotežen um, nervozu, mentalnu slabost i osećanje totalne bespomoćnosti (napad panike napr) S druge strane, ova kombinacija donosi lukavost i vrlo visoku inteligenciju i sposobnost da se vrlo brzo prodre u suštinu problema.

Takodje, na Mundanom nivou otkriva sve one osobe koje su iz nekog razloga (politička moć, novac, status itd…) radile nešto „ispod žita“ i tako postale poznate & uticajne. Što znači da će ovo delimično pomračenje da videlo da izbaci sve one osobe koje su „preko veze“ došle do svog statusa u društvu, imovine i ugleda.


Sunce Mesec Merkur kvadrat Jupiter : ova kombinacija vam je nešto slično maču s dve oštrice. S jedne strane, može da donese (pre)veliko samopouzdanje, ponos, ludu sreću i (dosta neosnovan) optimizam. Naravno, s druge strane donosi preterivanje u svemu tome i mnoge opasnosti koje mogu da nastanu zbog toga.


s-l300Sabijski Simbol 18°  Lav se zove » A housboat party«

Ključna reč koja opisuje ovaj stepen je : uživanje u privremenoj slobodi u odnosu na strogu strukturu socijalnog ustaljenog ponašanja.

Ovaj stepen utiče na ponašanje mladih, koji generalno se ponašaju van društveno utvrdjenih pravila, prikazuje skupove i slavlja, ali ovaj »brod« je više u smislu privatnosti i odredjenog boemskog načina života, nego što konkretno se vezuje za brod (vodu, kretanje isl)

Ovaj stepen tako aktivira slobodu ponašanja ljudi, rasterećuje ih od pravila i dogmi, uživanje u svim čarima života i zaboravu na monotonu svakodnevnicu.

On govori o oslobodjenju od rigidnosti socijalnog i društvenog sistema, tj u ekstremnom slučaju kada je ovako pomračenje povezano sa ovim stepenom, može da ukaže na rušenje neke diktature vladajućeg režima u nekoj državi.


Rezime :

Najbolji način da se iskoristi ovo delimično pomračenje na ličnom nivou je : da se bude skroman, umeren, da se poštuju pravila i da se bude disciplinovan. Makar i jedno od ovoga ako nije pokrenuto, može da donese probleme. Verujte u sebe, ali ne preterujte u tome. Fokusirajte svoju snagu i energiju na manje ciljeve, jer ćete samo tako postići i one veće {obrnuta priča donosi vrlo nezgodne stvari}

Pa tako, ovaj kvadrat {zajedno sa pomračenjem, naravno} upozorava da budemo što tradicionalniji prema novcu, pokretnoj i nepokretnoj imovini, kupovina najosnovnijeg, samo za pristojan život, odricanje od bilo kakvog ugadjanja i ulaganja u nešto što će na neki nači da nas „istakne u društvu“ itd… ako se budemo pridržavali skromnog Puta, ovo pomračenje nas može čak i na kraju nagraditi neočekivano.

Do sledećeg čitanja,

ic-eclipse-pairs.pngpozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.