The Force Awakens

a-long-time-ago-in-a-galaxy-far-far-away-you-were-born.jpg

U toku ove nedelje dešava se jedan tj dva vrlo zanimljiva aspekta na nebu… Prvi je koji ima retrogradni Mars iz Vodolije sa retrogradnim Hironom iz Ovna, a drugi je izmedju isto retrogradnog Marsa i Urana u Biku. Zbog sporog kretanja Marsa (retrogradnos) i sporog kretanja Urana (transpluton) kao i Hirona, ovi aspekti će biti na snazi dosta dugo…


Mars sekstil HironMarsHiron.jpg


Mars kvadrat Uran

MarsUran


Retrogradni Mars iz Vodolije sklapa sekstil sa retrogradnim Hironom iz Ovna… nedajte se zavarati da ako je benefični aspekt u pitanju, da ova kombinacija može da donese i nešto dobro. Mars je kavgadžija, ratnik, vojnik, neko ko ne može da bude miran, kako god da se okrene on je bata-zloća, a Hiron, iako mudar, učitelj mnogih Bogova i polubožanstva, on je takodje i naša večita „rak rana“ i dodatno u sebi ima gadan ratnički temperament Kentaura… a nema opasnijeg protivnika od ranenje zveri, ne kaže se džabe, pa tako i ovaj Hiron koji je još i retrogradan itekako može da donese probleme, posebno zato što upravo ovaj Mars vlada njime…

S jedne strane, pozitivan uticaj ovog sekstila medju njima je taj što je ovo energija koja se razmenjuje izmedju Učitelja i Učenika, Hiron iako pod vladavinom Marsa ipak ima mnogo više iskustva i mudrosti i može da ga usmeri da na najbolji mogući način iskoristi svoju ogromnu energiju. Hiron će pokušati da kroz Marsa sakrije svoju ranjivost, što naravno može da bude u bukvalnom smislu „mač sa dve oštrice“ (svoju slabost pretočiću u tvoju snagu)


S druge strane, ovaj Hiron je trenutno retrogradan, pa je samim tim i dosta usporen, te mu je uticaj i smanjen. Dodatno, sam Mars uskoro se vraća u znak svoje egzaltacije (Jarca) te vidimo da ovo učenje koje mu nudi Hiron neće dugo da ga drži na Pravom Putu (jer u znaku svoje egzaltacije pa još i retrogradan, to je Mars koji nema kompas i napada i udara koga god i šta god stigne)

S treće strane, Mars kvadrat Uran, koji se već u toku ove 2018 godine desio (u Maju dva puta, dok je Mars bio u Jarcu a Uran u Ovnu, pa su odmah jedan za drugim promenili znak, pa je onda Mars iz Vodolije imao kvadrat sa Uranom iz Bika) i desiće se još jednom sredinom Septembra kada se Mars bude vratio u Vodoliju) i ponovo će da pokrene tektonske promene u našim životima…


Kao što ste do sad mogli da primetite, ja sam veliki filmoman, i vrlo često povezujem aspekte izmedju planeta sa nekim filmom i likovima u njemu. U ovom slučaju, ova kombinacija izmedju Marsa i Hirona me podseća na odnos Obi Wan Kenobi i Anakin Skywalker tj budućeg Darth Vadera. Hiron (Obi Wan) preko sekstila uči Mars (Anakin) kako da kontroliše svoju ogromnu snagu (The Force)

Ali Obi Wan ipak ne uspeva u tome (retrogradnost, ali i Marsov kvadrat sa Uranom koji je sve vreme tu i koji vlada znakom Vodolije u kojem se nalazi Mars) i Anakin se okreće ka mračnoj strani Sile (Mars se posle tih aspekata vraća u znak Jarca) jer je došao u sukob sam sa sobom zbog učenja koja je dobijao od Ob Wana i onoga što mu je  Palpatine, tj Darth Sidious obećao (moć i apsolutnu vlast ~ ono što egzaltiranom Marsu u Jarcu jako prija)

Tipična priča večite „rak rane“ jednog Hirona u Ovnu, kojim vlada retrogradni Mars u kvadratu sa Uranom koji pak pa njime vlada. Ovaj kvadrat ruši sve što je staro, dotrajalo, negira do srži tradiciju, formu, pravila, ide ne glavom kroz zid, već celim svojim bićem. Ovo je aspekt koji donosi napetost, nervozu, pa uz sekstil i gomilanje besa usled razočarenja ili nemogućnosti da se prihvate opšta pravila ponašanja i razmišljanja i jednostavno inat da se ne pokori nikome, već da se drugi pokore njemu.


Generalno, aspekt koji će više da deluje na Mundanom nego na ličnom nivou (naravno pod uslovom da natalne lične planete ~ Sunce, Mesec, ASC, MC, tačka Duha ili Fortuna ~ nisu u znaku Bika, Vodolije ili Ovna)

Kao što ste i sami primetili, od Maja ove godine svuda u Svetu se dešavaju velike kataklizmične nesreće, poplave, požari, zemljotresi, koji odnose veliki broj ljudskih života. Dodatno, imali smo već do sad i tri pomračenja, biće još jedno, što isto tako uslovno rečeno „doliva ulje na vatru“.

Vrlo slično se dešava i u životima mnogih ljudi koji, iako nisu zahvaćeni ovim mundanim dešavanjima, ipak preživljavaju kataklizmu u svom privatnom životu, veliki gubici, iznenadni šokantni dogadjaji koji menjaju kompletno tok života. Generalno, cela 2018 godina nam je svima takva, usponi, padovi, nikako da uspemo da ustanemo na obe noge, već se nešto novo desi što nas baci dole na zemlju, pa previranja u ekonomiji i politici, šokovi i neprijatna iznenadjenja na polju posla, fiannsija, emocija, porodični smrtni slučajevi i gubici dragih prijatelja… a ovaj odnos Marsa i Urana ih u stvari ističu i pojačavaju još više.


Šta nam je činiti? Nema puno mogućnosti da se zaobidju ili izbegnu stvari koje su već odavno unapred zapisane ili sve ono sa čim smo se rodili i što je zapisano u našem natalu. Postoji samo eto Svest o tome da smo u toku velikih Kosmičkih previranja i da treba da radimo na sebi, kako bi makar ono negativno u nama (pa tako i oko nas) umanjili što više.

Svi mi imamo i dobru i lošu stranu, svi mi kažemo „znam ja to, svestan sam ja toga“ ~ iako… reći nije isto što i shvatiti tj prihvatiti. Što pre prihvatimo da svi imamo crtu Dark Force u nama, i dovoljno svesti i mudrosti da joj se odupremo, to će nam koliko toliko ovaj period biti lakši za preživeti… u suprotnom… eh… nećemo sad ići u te mračne vode… možda neki drugi put

tenor.gif

Do sledećeg čitanja, 

may the force be with you

želi vam Šmišonja Večiti Putnik

Једно мишљење на „The Force Awakens

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.