Totalno Pomračenje 27.07 na 04° Vodolije

27-07 imamo totalno lunarno pomračenje ~ Pun Mesec u Vodoliji, koje će biti vidljivo i nad Balkanom.

Uticaj pomračenja, posebno kada je totalno i vidljivo nad lokacijom gde živimo, ima vrlo jak uticaj na naš natalni čart. Dodtano, još ako ima konjukciju sa nekom našom ličnom planetom, uticaj ovog pomračenja možemo da osećamo i u narednih 12 meseci čak.

Dodatno, ovo će biti najduže totalno pomračenje u 21 veku, trajaće čak 103 minuta :

pomračenje.jpg

info.png


Takodje, ovo će biti i tzv. „Krvavi Mesec“ – fenomen koji se odvija kada se Zemlja nađe između ove dve planete, zaklanjajući Mesec od svetlosti Sunca. Deo svetlosti ipak prolazi oko Zemljine atmosfere, dajući Mesecu crvenu nijansu.

PomračenjeIz astrološkog ugla, ovo pomračenje pored konkretne Sunce Severni Mesečev Čvor opozicija Mesec Južni Mesečev Čvor će imati i jedan dodatan ~ retrogradni Mars u Vodoliji zajedno sa ovim pomračenim Mesecom i svi oni će imati kvadrat sa tranzitnim Uranom iz Bika.

Ovaj skoro kompletni T Kvadrat će tako imati uticaja na nas narednih 12 meseci (posebno na one koji imaju lične planete Sunce ASC Mesec MC Fortuna ili Tačka Duha u : Lavu, Vodoliji, Biku ili Škorpiji u orbisu do 5° max.)


Šta nam donosi ova Lunarna Eklipsa?

Donosi nam realizaciju planova ili poslova (situacija & dogadjaja) koje smo započeli kada je bila poslednja Lunarna Eklipsa (znači totalno Lunarno pomračenje 31-01 ove godine)

Sve što je „započeto“ u tom periodu, sada će imati prilike ili da „oživi“ (ako postoje povoljni aspekti sa natalim planetama) ili pak da totalno (trajno) propadne (ako postoje loši aspekti sa natalnim planetama)

Lunarna Eklipsa je možda mračna, ali samo u mraku možemo da vidimo svetlo, zar ne. Ona donosi totalno pročišćenje u našem životu.

Ono što izaziva, pa tako i priziva i na kraju i donese negativnu reakciju na Pomračenja, je činjenica da su ljudi robovi utvrdjenih navika i nikako ne vole ništa što je nepoznato ~ a Pomračenje upravo to i donosi ~ nešto novo i potpuno nepoznato u naš život.

Pomračenje naravno da je negativno, bez daljnjeg, ali to je ona vrsta negativnosti koja nas pomeri iz korena, na neki način na silu nas natera da se menjamo, da se ne uljuljkujemo u iluzije i neprimerni način života (nešto slično Sadi Satima u Djotišu i uticaju Saturna na naš život)

Pošto se dešava na osi Vodolija & Lav (generalna osa 11 i 5 polja) možemo da očekujemo promene vezane za naše prijatelje, grupe istomišljenika, kao i naše želje i ciljeve, s druge strane imamo promene vezane za ljubav, druženja, kreativnost i decu.

Lunarno Pomračenje će nam doneti vrlo emotivan period u narednih 12 meseci (ili makar do naredog totalnog Lunarnog Pomračenja 20-01-2019) i to posebno emotivan u skladu sa simbolikom planete sa kojom je u konjukciji (max. 5° orbis) sa nekom našom planetom ~ a posredno će delovati i na samo polje u kojem se nalazi ta planeta i naravno poljem kojim vlada ta planeta.

Ovo „emotivno“ ne treba brkati sa emocijama (ljubavnim) nego na našu više emotivnu reakciju na promene, a ne na racionalni pristup tim promenama koje će nam se dešavati u narednom periodu.

Pomračenje nas uči da se sve u našem životu dešava sa nekim razlogom, ali često taj razlog vidimo tek na kraju te jedne životne etape, kada sve prodje.

Sve u životu je podložno promenama, pa tako samo treba da budemo strpljivi ili da se potrudimo da sami dodjemo do odgovora zašto se nešto desilo, a ne da čekamo kraj priče da nam se odgovor sam nametne. Zato se pomračenja (koja su usko povezana ne samo sa Suncem i Mesecom, već i sa Mesečevm Čvorovima) vezani za Karmu (ponavljanje karmičkih grešaka ili pak njihovo ispravljanje)


Na Mundanom nivou pošto se dešava na osi Vodolija & Lav (generalna osa 11 i 5 polja) možemo da očekujemo sledeće :

11 polje : Parlament, posebno opštinske kuće; Grad i saveti okruga i slilčna tela.
Prijatelji i saveznici naroda. Takodje će pokazati snalažljivost partije na vlasti;
U gradjanskom ratu cvrstinu i naoružanje vladajuce sile. Nade naroda.
Watters beleži: “Kada je aflikovana, označava da je narod razočaran” (ovde je pa Pomračenje upravo Meseca ~ Mesec = narod)
Dugoročni nacionalni programi i šeme za poboljšanje.
Campion, Baigent i Harvey tvrde: „Mi je takodje razmatramo u odnosu na dugoročne kolektivne nade društva, želje, ambicije i ideale”.
Mesta i institucije koje nude pomoć i sklonište.
(Bolnice, zajedno sa azilima i raznim drugim institucijama gde je naša sloboda ograničena uvek su tradicionalno povezani sa 12. kućom; medjutim, u smislu da bolnice nude olakšanje od bola i nelagodnosti, ima situacija gde bi ih podesnije označavalo 11 polje)

5 polje : Naoružanje grada koji je pod napadom.
Veleposlanici i diplomate.
Sva javna mjesta zabave i rekreacije, parkovi, javne državne zgrade, nacionalne umetničke galerije itd. Škole i obrazovni sistem.
Nacionalna stopa nataliteta, socijalna pitanja u vezi s decom i društveni pogledi na seksualna pitanja ili promiskuitet.
Raphael navodi: „Malefik u 5 polju smanjuje stopu radanja, pokazuje mnogo nevolja ženama i deci, veliku depresiju u društvenim & umetničkim krugovima, kao i smrti i nezgodne situacije medu poznatim ljudima u toj profesiji. Ako je mnogo jaka aflikacija, pojačava zlo i uzrokuje kriminal nad decom & mladima, te mnogo poroka i nezgoda.“ … a ovde imamo ovo Pomračenje, što je naravno vrlo jaka aflikacija…


Sabijski simbol 04° Vodolije : 

„U zemlji sena sazvano je veće mrtvih predaka čoveka od svetskog značaja,

kako bi mu davalo posebne savete

~ sigurnost i oslanjanje na predhodnike (tradiciju)

citati iz knjige Igora Ognjenovića „360 Pandorinih Kutija“

značenje

ključne reči.png

tumačenje.png


dahib

Fiksne zvezde : Dabih konjukcija i Mesec i Mars (04° Vodolije)

~ sazveždje Jarca, koja je po svojoj prirodi po Ptolomeju i Alvidesu : Venera / Saturn; a po Robinsonu prirode Uran Saturn u konjukciji pa kvadrat Merkur; i po prirodi je takva da donosi sklonost melanholiji.

Donosi ako je dobro postavljena (uz benefične planete u natalu) isticanje u javnim poslovima i veliki uspeh u karijeri, ali ako je postavljena loše (uz malefične planete u natalu) donosi kritike, sumnje, probleme sa prijateljima i partnerskim odnosima i neuspeh zbog pogrešnih ambicija. Takodje, odnosi se i na žrtvovanje zbog njegovog arapskog imena Al Sa’d al Dhabih što u prevodu znači „Onaj koji je srećan medju koljačima“ što bi na neki način moglo kod nas da se protumači kao „Žrtveno Jare“…


Tarot 04° Vodolije  5 Mačeva Snaga Čuda

MT5S

Karta koja opisuje radost pobede i bol neuspeha.

Element : Vazduh
Mesto na Drvetu života : Geburah – 5. sefira
Astrološke karakteristike : Venera u Vodoliji

Pozitivno značenje :
Pazite na svoje reči, ako nemate drugog izbora odaberite ćutanje (nisu sve bitke da bi se borili!) Marljivost, žrtvovanje za viši cilj.

Negativno značenje :
Intelektualno rasudjivanje je oslabljeno osećanjima. Neuspeh. Siromaštvo. Žalost. Uskogrudost i odbijanje promena.


Sve u svemu, čeka nas puno toga.

Na nama je da se spremimo i naoružamo strpljenjem

i razumevanjem za stalne promene

koje se dešavaju oko nas

i da ih prihvatimo kao nešto neminovno

(ali možda i dobro za nas)

Posle oluje uvek dodje sunce (a i duga neki put)

 

Do sledećeg čitanja,

mesecac.gif

pozdrav od

Šmiršonje Večitog Putnika 

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.