Personal Matrix

24-07-2018 u 21:22:23 (GMT +2h Bgd)

imamo aspekt opozicije

izmedju tranzitne Venere u Devici i tranzitnog Neptuna u Ribama.

Da se prvo podsetimo ko je Venera u Devici i ko je Neptun u Ribama …

Ovde imamo dve strane jedne medalje… i Venera i Neptun vole da vole, puni su kreativnosti, mašte, želja, planova i htenja. Ali, ovog puta ih spaja aspekt opozicije, koji je po svojoj prirodi generalno loš aspekt (dobro poznata izreka „dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“)

Pa tako, opozicija izmedju Venere i Neptuna donosi (i u natalnom čartu i kao tranzitni aspekt) večitu borbu da se postignu željeni ciljevi u životu, posebno na polju emocija i partnerskih odnosa, ali i na polju sigurnosti (finansija) 

654464.jpg

Ovo znači da će sa ovim aspektom osoba imati pune ruke posla da uspostavi balans izmedju želja i realnosti, što je u najvećem broju slučajeva propraćeno razočarenjima i bolom.

U njihovom životu uvek postoji ta odredjena distanca koja ih razdvaja od željenog cilja. Osobe koje imaju ovaj aspekt stalno imaju osećaj kao da hodaju kroz vodu, pa ih talas zapljusne i vrati ih nekoliko koraka nazad, pa onda opet sve ispočetka…

Wave-Knocks-Down-Bride-and-Groom.gif

Upravo taj bol i to razočarenje sa ovim aspektom budi u osobi kreativni impuls stvaranja, te otuda mnogi umetnici i imaju ovaj aspekt u svom natalu. Ova opozicija stvara jedan predivni unutrašnji svet u koji ova osoba posle svakog fijaska u njenom životu se povlači i tuguje. Isti taj unutrašnji svet ako se na pravi način iskoristi, može da donese neverovatni kreativni potencijal.

mystics.gif

Ovaj aspekt u natalu, kao i u tranzitu, donosi velike probleme sa slikom o samom sebi, o svojim vrednostima, lepoti, umeću, tj samom postojanju. Ovo je aspekt koji budi sumnje i strahove „da li sam dovoljno dobar za … bilo šta u životu“…

U natalu osobi donosi vrlo često obmane i prevare, jer ova osoba ma koliko bila svesna da to nije dobro, previše veruje ljudima (jer polazi od sebe) Tako, tu su razočarenja na poslu, u domu, sa prijateljima ili jačom & lepšom polovinom.

tumblr_mjuxhelJh71s7egwgo1_500.gif

Ono što donekle može da pomogne (kada je reč o natalu) je ako ova opozicija ima dispozitore koji su dobro postavljeni ili su u dobrom aspektu (znači dispozitor Venere i Neptuna su planete koje su u natalu bolje postavljene od njih dvoje)

To onda daje osobi mogućnost da koliko toliko ne bude 100% prevarena i mogućnost da zaobidje koliko toliko gubitke u životu (posebno finansijske)

yoda-learn.gif

Kao tranzit, naravno da će mnogima da donese probleme na privatnom i poslovnom (finansijskom) planu (posebno ako su aktivirana malefična polja ili malefične planete)

Ovo je tako period kada je mnogo lakše izgubiti fokus i racionalni pogled na nešto / nekoga nego obično. Ovo je tranzitni aspekt koji stavlja masku na ljude i situacije i oni deluju mnogo lepše i naivnije nego što to zaista i jesu.

haunted-painting.gif

Ovo su sve one mutne situacije na poslu u koje je osoba uvučena i u kojima može da izvuče deblji kraj. Ovo su sve one situacije gde dolazi do posramljenosti zbog jače & lepše polovine (tj zbog nekog njihovog postupka napr)

Dok traje ovaj tranzit (po orbisu od je počeo već od 19-07 i traje sve do kraja Jula) ne bi trebalo da :

~ započinjete nikakav ljubavni odnos, posebno ako je to sad ova moderna verijanta preko Interneta (kada nema konkrentog „oči u oči“ kontakta) 

~ niti da pokušavate da razrešite ljubavne nedoumice i probleme sa vašom jačom & lepšom polovinom,

~ ne bi trebalo da pozajmljujete novac (niti vi od nekoga, niti neko od vas)

~ niti da podižete kredit, kupujete nešto što vam je u tom trenutku „na oko važno“, jer će sve te situacije da vam se vrate kao bumerang i da vam donesu nerviranje i blamiranje kasnije…

aHR0cDovL3d3dy5zcGFjZS5jb20vaW1hZ2VzL2kvMDAwLzAzNC8zNTYvb3JpZ2luYWwvYWNoZXJuYXIuanBn.jpg

Ono za šta je povoljan ovaj tranzitni aspekt je ~ bavite se nekim kreativnim hobijem, plešite, pevajte, stvarajte nešto lepo. Bavite se sobom i vašim duhovnim Putem. Osvežite tako svoj unutrašnji svet, da bi kasnije imali gde da se sklonite i da „napunite baterije“ kad prigusti, jer ovaj Neptun ima konjukciju sa Fiksnom Zvezdom Achernar iz sazveždja Eridani (15° Riba)

Achernar (Ahernar) je jedina zvezda iz Sazveždja Eridanus koja je prirode Jupitera i koja donosi uspeh, popularnost i visoku religioznost.

Simbolizuje je heruvim sa sabljom, a donosi uspeh u državnoj službi, ljubaznost i pobožnost. 15° Ahernar je izuzetno duhovno mesto.

Ahernar u mnogome podseća na ovu Venera opozicija Neptun aspekt, jer osoba prvo mora da doživi pad (upravo ova Venera u Devici koja je u znaku svog „pada“) a zatim izlazi iz svega pročišćena i započinje potpuno novi život (Neptun u Ribama, u znaku svog sedišta ~ upravo znak u kojem je sama Venera egzaltirana!)

U konjukciji sa tranzitnim Neptunom može da donese i želju da se putuje negde daleko, da se krstari morima, da se obilaze Sveta Mesta i da se pronadje pravi Duhovni mir…

Do sledećeg čitanja,

mirpozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Једно мишљење на „Personal Matrix

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.