Prilagodjena neprilagodjenost

Venera inkonjukcija Mars

16-07-2018 Bgd (GMT +2h) 11am

download

 

Šta je aspekt inkonjukcije? To je orbis od 150° izmedju 2 planete. Te dve planete se realno „ne vide“ i zato jako teško uspostavljaju ravnotežu jedna izmedju druge.
Ovaj aspekt zato donosi nervozu i iritaciju, jer donosi preterivanje i dobrovoljno podmoranje u poljima gde se nadje u čartu.
Ako se aspekt iskoristi na pozitivan način, koliko toliko može da donese nešto novo u život osobe, nešto neobično, suprotno od onoga na šta je osoba navikla. Ali ako se aspekt ne iskoristi, tada dolazi do problema u simbolici te dve planete koje su obuhvaćenje inokonjukcijom.

Često ovaj aspekt donosi nemogućnost da se osoba uklopi u društvene standarte, jer deluje kao da je „iz nekog drugog vremena“ i da ne ume (ne da ne želi) da se prilagodi okolini u kojoj živi.
Ovo je aspekt koji u natalnom čartu najčešće donosi iskorišćavanje same osobe od strane okoline. Sama osoba dozvoljava da bude iskorišćena na neki način ~ najčešće su to vrlo uslužne i tradicionalno vaspitane osobe koje su odgajane da treba pomagati drugima bez obzira da li je to dobro za njih ili ne.

INKONJUNKCIJA.jpg

 

Često, ovo može da bude aspekt apatije, nezainteresovanosti, pasivnosti (lenjosti) ali i same pasivne agresije prema samom sebi.
Ove osobe nisu naviknute da traže ono što im po pravu pripada, već dozvoljavaju drugima da donose odluke umesto njih. Ovo zato često donosi frustracije u život ovih osoba i često nemogućnost da ostvare svoje želje i snove. Tako, ovo je aspekt koji insistira na nekakvom kompromisu izmedju simbolike te dve planete koje su u igri.

Drugi negativan uticaj ovog aspekta je da osoba koja ima inkonjukciju izmedju Venere i Marsa polaže jako puno na to šta drugi misle o njoj, bilo šta da je u pitanju i zato ima stalnu želju za dokazivanjem, kako bi im skrenula pažnju na sebe i predstavila sebe u najboljem mogućem svetlu. Često osobe sa ovim aspektom izgaraju (i pregore) iz ogromne želje za perfekcionizmom.
Pa tako ako to podrazumeva da nekome bude pomoćnik i da radi njegove / njene poslove dok dotična osoba dobija pohvale za tudj rad, nema problema, samo da se sačuva to radno mesto, ako to podrazumeva da nekome bude večito „rame za plakanje“ ili pak „crna ovca u porodici“ i tu nema problema, samo da se sačuva dobar odnos sa ukućanima ili prijateljima, ili pak ako se pod tim podrazumeva da u odnosima bude „otirač“ partneru / partnerki i na to pristaje, samo da sačuva taj odnos i da se ne bude sam.

 

advantage.jpg

Ovo je aspekt (bilo natal, bilo kao tranzit) koji donosi situacije u kojima osobe budu podredjene nekome, ili pak iskorišćene zbog nečega. Dok traje ovaj aspekt (orbis može da ide i do 7°, što znači da je već u toku aplikacija izmedju Venere i Marsa i da će cele sledeće nedelje se osećati uticaj inkonjukcije kao separacije) mnogi od nas će doći u situaciju da na neki način budu saterani u ćošak ili poniženi.
Venera u Devici i Mars u Vodoliji mogu da donesu probleme ne samo na poslu, već i u prijateljskim odnosima. Sami ljubavni odnosi će itekako u ovom periodu da budu stavljeni na test, baš iz tog nagona jednog od partnera da na neki način drži „pod staklenim zvonom“ onog drugog i da radi sa njim / njom ono što želi, bez da se obazire na to da li to njemu / njoj odgovara ili ne.

 

images (1).jpg

Ali, postoji razlika izmedju Venera inkonjukcija Mars u ženskom čartu i u muškom čartu ~ naravno zato što će u ženskom čartu Venera da bude ta koja će da vodi glavnu reč, a u muškom Mars.

Pa tako u ženskom čartu :
~ donosi pojačanu želju za ljubavlju (bilo mentalno, bilo fizički)
~ često su žrtve roditelja ili partnera (bilo psihičko bilo fizičko maltretiranje)
~ često im se veze / brakovi traju dugo, ali se prekidaju naglo bez mnogo objašnjenja
~ imaju problema sa potomstvom (bilo u smislu začeća, bilo u smislu podizanja dece)
Pak, u muškom čartu :
~ muškarac kojeg teško drži jedno mesto
~ muškarac koji je imao velike traume u detinjstvu
~ muškarac koji se plaši braka i često mu veze / brak traju kratko
~ muškarac koji često ulazi u paralelne veze (bez obaveza)

 

VENUS-quincunx-SATURN

Kao tranzit :
a) aplikacija (aspekt koji će tek da se oformi)
~ u muškom čartu donosi sreću u materijalnim stvarima, više su skloni švrljanju
~ u ženskom čartu pojačava se nedefinisanost u emotivnom odnosu, pribegavanje „iću i piću“ radi emocionalne utehe
b) separacija (aspekt koji se desio)
~ u muškom čartu donosi želju za slobodom i napuštanjem veze / braka, a i vrlo loše zdravlje
~ u ženskom čartu donosi „vidanje rana“ od sukoba sa partnerom ili nekim članom porodice

U celoj ovoj priči, dodatno imamo i Ceres asteroid koji je u konjukciji sa Venerom, koji govori o sposobnosti negovanja drugih, prihvatanju nežnih osećanja upućenih nama i o još jednom mračnom potencijalu: uskraćivanju nežnosti ili preterivanju u njoj u cilju kontrolisanja drugih.

light2.jpg

 

Pa tako, Mars u konjukciji sa Južnim Mesečevim Čvorom iz Vodolije u inokonjukciji sa Venerom i Ceres iz Device će nam u toku naredne nedelje doneti puno razloga da stavimo prst na čelo i da se zapitamo da li se nalazimo u situaciji / odnosu koji je dobar za nas ili ne, bilo da se radi o odnosu roditelj & dete, ili pak ljubavni / prijateljski odnos, bilo da se radi o nadredjeni / zaposleni tj kolega / kolega odnosu. Ovakva kombinacija planeta će nam malo otvoriti oči i daće nam priliku da vidimo da li smo mi ti koji iskorišćavaju (nesvesno) nekoga, ili pak da li smo mi sami žrtve nečijeg slatkorečivog iskorišćavanja.

 

 

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.