Nedeljni horoskop od 09.07. do 15.07. – nedelja transformacije

Ponedeljak, 09-07, Mesečev dan, nam počinje sa Mesecom koji je u Biku i koji je upravo završio sekstil sa Suncem i Neptunom i ide ka trigonu sa Plutonom. Energije Sunca u Raku u trigonu sa Neptunom u Ribama od Nedelje još uvek kruže oko nas, te ćemo se probuditi čudno raspoloženi, bićemo smireni, ali u isto vreme i vrlo ekstatični, i imaćemo osećaj da jednim potezom danas možemo da osvojimo ceo Svet. U popodnevnim časovima, Mesec će sklopiti kvadrat sa Venerom iz Lava koja takodje će promeniti znak ~ ovaj kvadrat se dešava na 29° Bika & 29° Lava ~ s jedne strane Plejade tj fiksna zvezda Alkione iz Bika i s druge strane Regulus iz Lava, sudar dve dve kraljevske fiksne zvezde na nebu ~ snažna energija koja direktno udara na emocije i koja će jako da nam uzdrma ono jutarnje samopouzdanje (posebno u odnosu na naš emotivni & privatni život) Dodatno i tranzitni Merkur iz Lava će imati kvadrat sa stacionarnim Jupiterom iz Škorpiona. giphy.gifOvaj dupli kvadrat će naravno posebno snažno uticati na žene i aktiviraće našu klasičnu žensku „boljku“ ~ kako uskladiti emotivne potrebe sa fizičkim potrebama, kako uspostaviti harmoniju izmedju naših ličnih htenja i onoga što drugi mogu & umeju & žele da nam pruže (naravno, ni mnogi muškarci neće ostati poštedjeni, posebno ako im je u natalu istaknut ili Mesec ili Venera) Te tako, Kalimero „Ovo je nepravda“ stupa na snagu i unosi napetost u porodičnim i ličnim odnosima u toku popodneva. Na sreću, posle 20h Mesec prelazi u znak Blizanaca i ovo nezadovoljstvo polako popušta. Nedugo zatim, sklapa sekstil sa Hironom, pa je moguće ponovno preispitivanje sopstvene ženstvenosti i svega onoga što nas povredjuje (pa tako, muškim čitaocima savet ~ pomozite svojim damama večeras, dokažite im da ih poštujete i volite i prošetajte sa njima ili ih izvedite negde na jednu lepu intimnu večeru ~ ili makar učinite da se dame lepo osećaju u svom domu)

Utorak, 10-07, dan Marsa, počinje sa inkonjukcijom Meseca iz Blizanaca prema retrogradnom Saturnu iz Jarca. Ni vremenski uslovi, ni opcija normalnog spavanja nam neće ići na ruku. Osećanje kao da nam slon sedi na glavi će nas pratiti celo jutro, jer će nam u glavi biti dosta veliki nered i promaja, jer ćemo se preispitivati šta smo mi toliko važno i bitno postigli u životu da možemo da se ponosno okrenemo i kažemo „E ovo je moje ruku delo!“ U isto vreme, rano ujutru zajedno sa ovim Mesec & Saturn aspetkom, tranzitna Venera iz Lava prelazi u znak Device, pa tako pojačava našu sumnju u sopstvena dostignuća i mogućnosti i budi u nama ogromnu želju za perfekcionizmom na svim poljima našeg života (a i tudjeg) declare-major.gifU toku prepodneva ćemo se boriti sa svim tim dok sam Mesec bude sklapao trigon sa retrogradnim Marsom iz Vodolije, i imaćemo snage i volje za sve to što smo ko „patka na kljun“ odredili sebi kao „današnje obaveze“ (Venera je i dalje u konjukciji sa fiksnom zvezdom Regulus ) Ali, već u popodnevnim časovima mnoga naša dela će da se svedu samo na reči i planiranja kada Mesec bude sklopio sekstil sa Merkurom iz Lava i inkonjukciju sa stacionarnim Jupiterom iz Škorpiona. U večernjim satima Mesec iz Blizanaca će sklopiti kvadrat sa Neptunom iz Riba, pa ćemo malo da talasamo, koncentracija i ideje će nam biti vrlo upitnog karaktera, bićemo umorni i pospani, ali san teško da će doći na oči (posebno i zato što će i sami vremenski uslovi po malo da pošašave)

Sreda, 11-07, Merkurov dan, počinje odzvanjanjem energije kvadrata izmedju Meseca i Neptuna od sinoć. Noć će biti teška (kako zbog nesanice, ili loših snova, ili pak loših vremenskih uslova) a pred jutro će da bude baš naporna zbog Mesečeve inkonjukcije sa Plutonom, pa ćemo se osećati vrlo mamurno (kao posle neuspele degustacije vina) Ali, krenućemo u nove (ili makar polovne) radne pobede, i pustićemo mozak na otavu najverovatnije, jer će posle aspekta sa Plutonom, ovaj vrludavi Mesec iz Blizanaca da udje u prazan hod. Tako ćemo mi da radimo naš posao, da budemo fini i kulturni, da se dosadjujemo do kraja sveta i natrag realno ceo dan, tj sve do negde 20h kada Mesec bude prešao u znak Raka, kada ćemo malo da se trgnemo iz „dana mrmota“. source.gifOko 22h Mesec će sklopiti sekstil sa Venerom, a oko ponoći i kvadrat sa Hironom i sekstil sa Uranom. Tako ćemo i ovu noć verovatno biti previše (emotivno) uznemireni, mučiće nas neke odluke i postupci koje smo učinili u toku dana, razmišljaćemo o tome šta mi zaista želimo od samih sebe u nekoj bliskoj budućnosti i da li imamo dovoljno znanja i slobode u ponašanju da to željeno i ostvarimo. Spavanje nam neće ići baš od ruke, ne samo zbog ovih aspekata, već i zbog čudnih energija koje će krenuti da se vrzmaju oko i u nama, a mi nećemo u datom trenutku znati odakle su došle i koji smisao imaju za nas, pa ćemo tako, nekako, da utonemo u san sa idejom da se nešto veliko sprema vrlo uskoro… a to nešto će biti delimična solarna eklipsa…

Četvrtak, 12-07, dan Jupitera, u toku noći i dalje će da se oseća Mesečev kvadrat sa Hironom i sekstil sa Uranom, ako i uspemo da nešto odspavamo, to će sve biti na preskakanje i pauziranje. Možda čak i ustanemo iz kreveta i odšunjamo se do kuhinje i napravimo pošast u frižideru, jer će u datom trenutku i tranzitna Venera da sklopi trigon sa Uranom iz Bika i Saturnom iz Jarca pa ćemo emotivni disbalans i nezadovoljstvo zbog Meseca i Hirona, da pokušamo da popravimo na domaći starisnki način ~ klopom… pretežno slatkom… all-day-long-food-binge.gifšto naravno, kasnije će se ispostaviti da baš i nije bila dobra ideja, kada proradi Mesečeva opozicija sa retrogradnim Saturnom iz Jarca, pa nam želudac i creva budu uglas spominjali „porodicu i pleme“ uz razne cenzurisane epitete, dok budemo kampovali u kupatilu. Ovako „čili i odmorni“ jutro ćemo da dočekamo oko 7h sa Mesecom koji ima inkonjukciju sa retrogradnim Marsom, pa je moguće da ćemo ili kasniti na posao ili pak da ćemo toliko da ispoštujemo Marfijev zakon (ne)verovatnoće, da ćemo odustati od izlaska iz stana… bar na neko vreme, dok se emocije i crevca ne smire makar… Ovakvo šušumigasto raspoloženje i zdravlje će nas pratiti do popodne, kada će oko 18h Mesec sklopiti lep trigon sa stacionarnim Jupiterom iz Škorpiona, koji će koliko toliko smanjiti želju za hranom (tj za emotivnim komforom i osećanjem sigurnosti) Oko 22h Mesec će imati i trigon sa Neptunom iz Riba, koji će pak imati inkonjukciju sa Merkurom iz Lava, koji će da donesu „prevelike želje, male mogućnosti“ situaciju u glavi, te ćemo opet, emotivno povredjeni i fizički istrošeni pokušati da zaspimo, ali će nas i dalje neki crv sumnje grickati, kao da nam naša uspavana intuicija šalje poruku da će se nešto uskoro jako važno desiti u našem životu. Možda ćemo pokušati da razgovaramo o tome sa bliskim osobama, ali će i one na neki način takodje biti u izmaglici i neće nam puno pomoći (a možda je i dobro što nam neće dati odgovarajući savet, jer inače ova Merkur inkonjukcija Neptun dok traje, obavezno oduzme ili doda nešto što ne treba u nekoj informaciji ili tekstu ~ pa se tako pripazite da ne pošaljete nekom pogrešnom poruku u toku današnjeg dana)

Petak, 13-07, Venerin dan i dan preokreta… noć će i dalje da bude pod uticajem trigona izmedju Meseca i Neptuna, snovi će biti živi i imaće važnu poruku za nas. Ali… tačno pred svitanje, dešava se delimično pomračenje Sunca tj Mlad Mesec u Raku, koji je propraćen ne samo opozicijom sa retrogradnim Plutonom iz Jarca, već i Velikim Zemljanim Trigonom izmedju Venere & Saturna & Urana (koji će imati uticaja sve do kraja nedelje realno) i Velikim Vodenim Trigonom izmedju tog Mladog Meseca & Jupitera & Neptuna. Dan za pamćenje… kako kome… naravno… Pomračenja, bila ona delimična ili totalna, nose sa sobom jednu vrlo specifičnu energiju. tumblr_oq48m1Ewkd1qdm4tlo1_500.gifU trenutku njihovog dešavanja sve se menja, sve nekako postaje svoja suprotnost. Ovo prvenstveno deluje na vremenske uslove (jer ipak je ovo u pitanju Mundani dogadjaj) koji će biti više nego čudni za ovo doba godine. Posle toga, u toku dana videćmo da su svi nekako „van koloseka“, čudno se ponašaju, neobično i neočekivano reaguju na neke ljude i situacije, i da su svi nekako drugačiji. Ponašanja i reakcije mnogih oko nas će biti neočekivane, na neki način zaista za 180° od onoga što smo očekivali od njih, posebno zato što će i dalje biti na snazi Veliki Zemljani Trigon . Isto tako, dešavanja u toku dana će biti po malo čudna, neobična, neočekivani obrti nekih situacija, ostavljaće nas bez teksta u nekim trenucima. Ma koliko sve nekako bilo ispunjeno emocijama, opet će u isto vreme da bude smireno i smisleno. Tokom celog dana zbog praznog hoda kako Meseca tako i Sunca, lelujaćemo od jedne osobe do druge, iz jedne situacije u drugu, i sve vreme ćemo se čuditi „kako ovo?“… „ma da li je moguće?!“ … „bez teksta sam!“… Oko 20h Mesec izlazi iz praznog hoda i prelazi u znak Lava i pred sam kraj dana sklapa kvadrat sa Uranom iz Bika i trigon sa Hironom iz Ovna. Ove energije će nam ponovo uskomešati koncentraciju, pomalo probuditi nervozu u znama i tako nekako „na 3 ipo ćoške“ ćemo otići na spavanje.

Subota, 14-07, dan Saturna, počinje energijama Meseca u Lavu i njegovog kvadrata sa Uranom i trigonom sa Hironom, a nešto kasnije te energije se pojačavaju zbog njegove konjukcije sa Severnim Mesečevim Čvorom i opozicije sa Marsom sa kojom ćemo da dočekamo jutro. Vrlo energičan i naporan dan u svakom pogledu. Puno toga ćemo odrediti za „moranje“ u toku današnjeg dana, pa je moguće da ćemo malo da precenimo svoju snagu i organizaciju i da na kraju završimo kao izduvani balon. Zenit tog nekog preterivanja i pokušaja dokazivanja i sebi i drugima da umemo & možemo će dostići negde oko 17h kada Mesec bude sklopio kvadrat sa Jupiterom. Tada ćemo da sednemo i da jednostavno kažemo „E ne mogu više, dižem ruke za danas“. wine-after-work-.gifBićemo nerasploženi, moguće je da će i mnoge ženske osobe oko nas takodje da budu nezadovoljne sa svojim životom, želeće promenu, pažnju, ali niko neće uspeti da protumači signale koje one šalju jer će sam Mesec imati inkonjukciju sa retrogradnim Neptunom iz Riba, pa će tako želja za „suptilnim nabacivanjem ideje“ svojoj jačoj & lepšoj polovini da padne u vodu i moguće je da će doći do odredjenih nesporazuma (ne baš i svadja, ali rasprava da) u popodnevnim i večernjim satima. Oko 22h će ta konfuzija „ko gluv & mutav na telefon“ da dodje do svog zenita, ali je moguće da će ostati neke malo lošije posledice, posebno u emotivnim odnosima, neke stvari neće biti izrečene naglas ili će se pogrešno protumačiti jer će u tom periodu sama Venera imati inkonjukciju sa Južnim Mesečevim Čvorom iz Vodolije.

Nedelja, 15-07, Sunčev dan, počinje sa energijama Meseca u konjukciji sa Merkurom. Zanimljivi snovi, mogli bi da imaju poruku, ali ih ne tumačite sami, potražite savet nekog iskusnijeg, jer ipak i dalje ovo dvoje imaju inkonjukciju sa retrogradnim Neptunom, pa mnoge naše procene neće biti baš najbolje. Pred zoru, Mesec sklapa inkonjukciju sa Plutonom što će ili da pogorša tematiku snova, ili pak da nam totalno umanji volju za ranijim ustajanjem. Problem će da nastane, jer će posle te inkonjukcije Mesec da udje u prazan hod, te tako će ceo dan da nam bude nekako „šupalj i prazan“, imamo ideje i ciljeve, ali nemamo nešto volje i motivacije. Venera i dalje ima inkonjukciju sa Južnim Mesečevim Čvorom što može da donese i dalje šušumigaste emotivne odnose, posebno ako se povede tema o novcu ili zdravlju ili ako ste planirali neki odmor, moguće je da će se nešto najednom ikomplikovati i nećete biti u mogućnosti da provedete dan zajedno sa svojom lepšom & jačom polovinom. tumblr_nob1i1VISO1smsmqro1_500.gifGeneralno, ceo dan će nam biti nekako nedorečen (što bi babe rekle „šugav“) a uporno će se neke stvari ponavljati mimo naše volje, pa ćemo u jednom trenutku da se osetimo kao da smo u Matrixu i da definitivno postoji neki paralelni univerzum gde sva ova konfuzija ima nekakvog smisla i da sva ova uzaludna Don Kihotova borba sa vetrenjačama u ovom našem životu, tamo negde u nekom paralelnom životu ima happy end. Pred kraj dana, oko 21h Mesec prelazi u znak Device i tako smiruje energije kako u glavi tako i u Duši. Pred ponoć sklopiće trigon sa Uranom pa ćemo najednom da dobijemo (dobru i praktičnu – logičnu) ideju kako da rešimo neki problem ili okončamo neki nesporazum. Zadovoljni sobom, polako ćemo da utonemo u san.

 

Kako god nam protekla ova nedelja,

preživećemo je,

uz ljubav i podršku naših najmilijih,

ili možda čak od osobe od koje se najmanje budemo nadali…

sigurna sam…

 

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.