Keep Karma, and practice Dharma

Sada u toku Leta 2018 završno sa Oktobrom 2018 u toku je vrlo zanimljiv aspekt izmedju tranzitnog Saturna i tranzitnog Severnog Mesečevog Čvora ~ aspekt inkonjukcije, aspekt prilagodjavanja, tj »hoćeš – nećeš… moraš« aspekt.

Obe planete predstavljaju našu Karmu, prošlu i sadašnju, sve ono što nosi naša Duša iz prošlih života, sve ono što smo uradili i pozitivno i negativno i sve ono što u ovom životu treba da odradimo, naučimo i tako ispravimo neke naže karmičke greške koje nas sputavaju da živimo jedan skladan i pristojan život.

Sama postavka Saturna u znaku svog sedišta, u znaku Jarca, posebno sad dok je  retrogradan u inkonjukciji sa Severnim Mesečevim Čvorom iz Lava, nam direktno daje mogućnost ne samo da se prisetimo naših prošlih života, već i svega onoga što smo radili u prošlim životima ~ posebno važno sa kim smo to radili a sada nam se ta osoba i pojavljuje {ili se već odavno pojavila, ali je sad tek prepoznajemo} u našem životu kao neko sa kim smo delili dobro i zlo u nekom od naših prošlih života {jer je sam pak Južni Mesečev Čvor ~ skup naše prošle Karme, u Vodoliji koja je upravo pod vladavinom ovog Saturna} i koja nam pomaže da odradimo neke svoje karmičke greške i tako nadjemo način da se prilagodimo novonastalim lošim situacijama u životu.

3b9f8afc2d8e885087a2bf07c7e167bc

E sad, svi znamo ko je Saturn u Jarcu i kakav je kada je retrogradnog kretanja a što se tiče Mesečevih Čvorova, imamo sledeće :

Astrolog Martin Šulman kaže da je Južni Mesečev Čvor simbol čovekove prošlosti. On nije simbol neke protekle inkarnacije, već kombinacije dogadjaja, ideja, stavova i misli iz svih inkarnacija koje su nam stvorili naš sadašnji život. Južni Mesečev Čvor je potencijalno zato najslabija tačka u našem horoskopu, jer predstavlja tragove koje smo za sobom ostavili, ali ih se ne sećamo.

S druge strane, Severni Mesečev Čvor je simbol budućnosti. Predstavlja naše novo još neproživljeno životno iskustvo. Severni Mesečec Čvor simbolizuje najviše područje izražavanja koje treba postići u sadašnjem životu. Nova iskustva u početku izgledaju nejasna, teška, tužna, ali i usamljena, pošto mi još uvek učimo i nismo sigurni u svoj oslonac, znanje i umeće da li je to što učimo & radimo ispravno ili ne.

b624a9a32d1e97093ffab1a6026bc80c.jpg

Iz tog razloga osa Severnog i Južnog Mesečevog Čvora je jako važna, kako natalna, tako i tranzitna, jer upravo je čovekovo nezadovoljstvo starim i raspadajućim putevima iz prošlosti {Južni Mesečev Čvor} povezano s njegovom velikom željom da otkrije istraži svoje više potencijale u budućnosti {Severni Mesečev Čvor} te tako uz ovaj iritantni aspekt sa Saturnom vidimo da je ovo period kad nam Više Kosmičke Sile omogućavaju da povežemo našu prošlost i budućnost, kako bi na što bolji način razumeli našu sadašnjost i to kroz velike, teške, tužne, napete, opasne čak situacije.

Saturn u Jarcu u inkonjukciji sa Severnim Mesečevim Čvorom u Lavu prvenstveno na običnom, dnevnom »materijalnom« nivou donosi probleme sa uskladjivanjem ponašanja i društveno prihvaćenih pravila. Takodje, donosi samoizolaciju, želju da se bude »sam svoj gazda« ali uslovi i mogućnosti su daleko od povoljnih, postoji želja da se odnosi sa drugima konkretizuju i da se dobije neki smisao, ali se dešava upravo suportno.

Samim tim, celo Leto i deo Jeseni će biti »povuci potegni«. Stalno ćemo biti u situacijama da razgovaramo sa »onim tamo gore« dokle više ovako sve naopako i nizbrdo. Mnogi će imati jako težak period upravo zbog ove inkonjukcije izmedju Saturna i Severnog Mesečevog Čvora, posebno na polju posla {zarade} i medjuljudskih odnosa {posebno ako im u samom natalu postavka Saturna i Čvorova je teška} a moguće je da će taj stres i loše da utiče na zdravlje takodje.

f8fd7b9f95aa9b0d1443b5eb3573af06

Puno toga ćemo morati da se odreknemo, da pustimo da ode od nas, pa čak i trajno da izgubimo nešto ili nekoga. Ovaj aspekt će nas »istresti iz gaća« ali u isto vreme će nam omogućiti da kroz patnju, gubitke, situacije u kojima smo totalno podredjeni jačem od sebe, u situacijama u kojima se osećamo kao u ćorsokaku, ili zatvoru, razrešimo i odradimo naše karmičke greške {naravno, pod uslovom da prihvatimo težinu situacije i ne opiremo joj se i da ne pokušavamo da je promenimo & poboljšamo ~ tj da se prepustimo trenutnoj lošoj Sudbini}

68ff9c122cba2ea8927c5af52b499c15

Saturn kao neko ko organičava i brani {ali… sve naravno do trenutka kada nešto naučimo i shvatimo i realizujemo ~ posle doga upravo on sam nam dalje širi granice i pušta i gura nas dalje kroz životni Put} u inokonjukciji sa Severnim Mesečevim Čvorom će nam upravo tako, kroz ograničenje, odbijanje, oduzimanje {tako da će mnogi od nas imati situacije u kojima će nam biti odbijena molba, ili ćemo prekinuti neki odnos, ili pak će nam odložiti ugovor za posao, umanjiti platu, zdravlje može biti vrlo slabo pa čak i ugroženo i sl.} i dati važnu životnu lekciju {ili lekcije ~ sve zavisno gde vam je postavljen tranzitni Saturn tj Severni Mesečev Čvor u natalnom čartu} i sa kojom ćemo lakše da razumemo neke stvari & situacije & ljude u našim životima.

Znači, što je veći i teži izazov, što je veća patnja ili gubitak, to je veća verovatnoća da ćemo ispraviti neku grešku iz prošlog života i očistiti našu Dušu za naredni život i upravo nam ova inkonjukcija tranzitnog Saturna i Severnog Mesečevog Čvora to omogućava. Ne borite se, prepustite se i ostvariće te svoj cilj.

d65532a56f69658646aeafc907d5864a.jpg

 

Do sledećeg čitanja pozdrav od Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke konsultacije i narudžbine

možete zakazati na e@mail

svakim radnim danom od 9h do 17h

ili preko privatne poruke na mojoj Facebook stranici

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.