Jul 2018 Total Eclipse of the Heart

beach-fun-july-month-Favim.com-1955474

Mesec nam počinje sa 5 retrogradnih planeta (Mars, Jupiter, Saturn, Neptun, Pluton) a uskoro i Hiron kreće retrogradnim hodom (od 05-07 i biće u retro hodu poduže, čak će krajem Septembra da se vrati u znak Riba i tek od 09-12 će da krene ponovo direktno) Mesec sa dva pomračenja, jednim delimičnim 12-07 i jednim totalnim 28-07 – Total Eclipse of the (Mind) Heart?

Sun

Sunce ima 05-07 trigon sa retrogradnim Jupiterom iz Škorpiona, 08-07 trigon sa retrogradnim Neptunom iz Riba, 12-07 (baš kada bude delimično pomračenje – Mlad Mesec u Raku) ima opoziciju sa retrogradnim Plutonom i od onda će se malo primiriti i sve do prelaska u znak Lava 22-07 neće imati ni jedan više aspekt (ako ne računamo aspekte sa Mesecom) Kada bude prešlo u znak Lava imaće odmah 25-07 i kvadrat sa Uranom i trigon sa Hironom. Zbog retro hoda Marsa čak dva dana, 27-28 Sunce će imati opoziciju sa njim. Već 28-07 totalno pomračenje u Vodoliji.

Mercury

Merkur odmah na početku meseca ima trigon sa Hironom, posle toga 03-07 će imati konjukciju sa Severnim Mesečevim Čvorom, odmah sutradan opoziciju sa retrogradnim Marsom. 09-07 imaće kvadrat sa retrogradnim Jupiterom i posle toga ulazi u delimični prazan hod (PH) ako ne računamo njegove apekte sa Mesecom. Merkur će se sporo kretati u toku meseca, jer će od 26-07 da krene retrogradnim hodom i on.

Venus

Venera kreće 3. dekadom Lava i sem aspekta sa Mesecom, neće imati ni jedan drugi aspekt sve do 10-07 kada bude prešla u znak Device. Kako bude prešla u znak Device prvi će joj aspekt biti trigon sa Uranom 12-07. Ondak 14-07 sklapa trigon sa retrogradnim Saturnom, pa tek 22-07 će imati sekstil sa retrogradnim Jupiterom, 24-07 će imati opoziciju sa retro Neptunom, a 28-07 će imati trigon sa retrogradnim Plutonom.

Mars

Mars retrogradan će da prošeta kroz celu prvu dekadu Vodolije do kraja meseca, i u medjuvremenu imati 09-07 opoziciju sa Merkurom, pa ondak čak od 17-07 do 24-07 konjukciju sa Južnim Mesečevim Čvorom, i ondak kad Sunce 22-07 promeni znak i predje u znak Lava imaće 27 i 28 opoziciju sa njim.

Jupiter

Jupiter će ceo Jul biti na 13° Škorpiona, stacionaran hod polako krenuo, jer 11-07 kreće direktno (napokon) te će tako u toku meseca da ima samo 05-07 trigon sa Suncem, 09-07 kvadrat sa Merkurom, i to bi bilo to (ako ne računamo aspekte sa Mesecom)

Saturn

Saturn, takodje retrogradan, u Jarcu, isto će malo aspekata u toku Jula da ima, samo 14-07 trigon sa Venerom iz Device.

Uranus

Uran iz Bika će odmah na početku meseca da sklopi kvadrat sa Merkurom iz Lava, i neće se mrdnuti sa tog 02° ceo mesec, te će tako 12-07 imati trigon sa Venerom iz Device i 25-07 kvadrat sa Suncem iz Lava.

Neptune

Neptun isto retrogradan, pliva kroz Jul mesec na 16° Riba, te će tako samo 08-07 imati trigon sa Suncem i 25-07 opoziciju sa Venerom iz Device.

Pluto

Pluton takodje retrogradan, 12-07 će imati opoziciju sa Suncem iz Raka i 28-07 trigon sa Venerom iz Device.

Moon

Kao što se da primetiti, vrlo dinamičan mesec, posebno jer se dešava i ta delimična pomrčina 12-07 na 20° Raka u koju će da bude umešan i retrogradni Pluton (u stepen i maltene minut) i što će samo dva danas sam Jupiter da krene diretktno i na kraju meseca 28-07 kada se dešava isto pomračenje, ali totalno – Pun Mesec u Vodoliji na 04° Lava / Vodolije gde će biti umešani naravno i Severni i Južni Mesečev Čvor (zato je u pitanju totalna eklipsa) em retrogradni Mars iz Vodolije…

 

Prvo sam htela da postavim od Boni Tajler Total Eclipse of the Hart

ali sam se predomislila,

želim da verujem da će ova pomračenja ipak doneti nešto lepše…

Želim da verujem da ima svetla na kraju tunela…

Pa tako

When tomorrow comes
I’ll be on my own
Feeling frightened of
The things that I don’t know
When tomorrow comes
Tomorrow comes
Tomorrow comes
And though the road is long
I look up to the sky
And in the dark I found,
I lost hope that I won’t fly
And I sing along, I sing along
And I sing along
I got all I need when I got you and I
I look around me, and see a sweet life
I’m stuck in the dark but you’re my flashlight
You’re getting me, getting me through the night
Kick start my heart when you shine it in my eyes
Can’t lie, it’s a sweet life
I’m stuck in the dark but you’re my flashlight
You’re getting me, getting me through the night
‘Cause you’re my flashlight (flashlight)
You’re my flashlight (flashlight)
You’re my flashlight
I see

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.