The bender of reality

03-07-2018 u 11:43am (GMT +2h Beograd)

Tranzitni Merkur sklapa konjukciju sa Severnim Mesečevim Čvorom

Ova konjukcija će imati efekta cele prve nedelje Jula. Čak će i 05-07 biti pojačana jer će se s druge strane namestiti tranzitni retrogradni Mars iz Vodolije, pa će sa njima da sklapa aspekt opozicije. Vrlo dinamična i burna prva nedelja Jula nam stiže u susret (ako ne računamo drugu nedelju kada će se odigrati i delimična solarna eklipsa u Raku 13-07)

symbols-of-the-lunar-nodes.jpg

Ono što će dodatno da bude vrlo zanimljivo ~ u ovom trenutku Mesečevi Čvorovi će ići direktnim hodom (što se njima vrlo retko dešava) i to ako se sećate priče od pre neki dan vezano za retrogradnog Marsa ~ direktno kretanje nam daje informacije vezane za budućnost (retrogradno kretanje za prošlost, a stacionarna priča je vezana za sadašnjost) te tako vidimo da će ova konjukcija izmedju Merkura i Severnog Mesečevog Čvora koji ide direktnim hodom biti od velike važnosti za mnoge od nas.

PlutoNaturalLaw

Kao što smo do sad naučili, Merkur je vezan za reč, pisanje, komunikaciju, govor, poruke, pisma, vesti, dokumenta. Severni Mesečev Čvor je sve ono što u ovom životu treba da naučimo, sve ono što nam je novo, nepoznato (kao što je Južni Mesečev Čvor sva naša Karma skupljena na jednom mestu i sve ono što smo do sad kroz sve naše prošle živote naučili)

80225511-astrology-alphabet-axis-of-desire-between-north-and-south-lunar-nodes-hieroglyphics-character-sign-s

Severni Mesečev Čvor tj. Rahu u Djotišu

Rahu je direktno vezan za Mesec (i Sunce) on je Glava Zmaja, koji ima neutoljivu želju za znanjem, on je sve ono što želimo da dobijemo po svaku cenu, bez obzria na posledice. Rahu je nezajažljiva potreba za materijalnim stvarima, slavom & počastima. Rahu želi da postigne najviše ciljeve, da bude primećen, hvaljen, cenjen, poštovan, da ga cela Planeta obožava ako je to ikako moguće.

xerxes-rodrigo-santoro.gif

(odličan prikaz kakav Rahu ume da bude kad ode u ekstrem

imamo u filmu „300“ kroz lik boga-kralja Xerxes-a)

Rahu predstavlja sve ono što su Više Kosmičke Sile zacrtale da treba da nam se desi u ovom životu, hteli mi to ili ne. Rahu u Djotišu je uvek na neki način povezan sa Eklipsama, pa tako se smatra da kad je u konjukciji sa nekom planetom, da on nju pomrači (tj da ta planeta počne da deluje kao da je u sklopu prave Eklipse iako nije) To znači da svaka konjukcija sa Rahuom donosi privremeno pomračenje u polju natalnog čarta i u simbolici planete sa kojom ima konjukciju – u ovom sučaju tranzitni Merkur će na neki način biti pomračen i neće imati prilike da funkcioniše u skladu sa svojom pravom prirodom.

anigif_sub-buzz-14504-1503004764-23

 

Rahu je vladar stresa, strahova, panike, paranoje. On je taj koji nam donosi neočekivane situacije u život (jer on živi za iznenadjenja i voli da ih smišlja, bilo ona pozitivna ili negativna… iako često više budu negativna, jer je njegova priroda malefična) On je gospodar iluzija, pa svaka njegova konjukcija ume da zamagli simboliku te natalne (tranzitne) planete. On ruši tabue, on razmišlja van „4 zida“, on saznaje i otkriva javno sve tajne i sve to u nameri da donese prosvetljenje (tj da on što je moguće više bude bliže samom Bogu, tj ako je moguće i da postane Bog)

tumblr_nh62yhowA11rzadffo1_250

 

Kada se sada tranzitni Merkur i Rahu budu spojili preko konjukcije, s jedne strane komunikacija, govor, učenje, spoznaja, sve veštine koje čoveko može da poseduje biće 100 puta pojačane i istaknute, ali potpuno drugačije od očekivanog. Rahu sličan Jupiteru što se tiče ekspanzije, pa tako uz neutralnog Merkura (on je planeta koja nema pol, pa je tako vrlo podložna uticajima sa strane i zbog toga ga Rahu jako voli, jer može da radi sa njim šta hoće) doneće nam period koji će nam ostati duboko urezan u sećanju.

giphy.gif

 

Prava mala eksplozija vulkana, ali svega onoga što je neobično, egzotično, strano, zabranjeno, protiv utvrdjenih normi ponašanja i morala, tako da mnogi od nas će se jako teško snaći u ovom periodu, jer po prirodi nisu takvi (sem naravno ako u samom svom natalu imaju Merkur 0° Severni Mesečev Čvor) Ovo će tako da bude period informacija i situacija koje će i one najbrbljivije od nas ostaviti bez teksta (posebno važi za poslovne i finansijske situacije) ili pak ako ova konjukcija je dobro postavljena u natalu i ima dobre aspekte sa natalnim planetama, takodje se može očekivati – neočekivano (prijatno) iznenadjenje.

Kao što rekoh, uticaj Rahua je sličan Jupiteru, on donosi ekspanziju, ali mnogo veću i bržu i mnogi ljudi se teško privikavaju na obim i brzinu razvoja tih nekih dogadjaja kada ih tranzitni Severni Mesečev Čvor „potkači“ sa nekim aspektom (posebno naravno konjukcija) Pa tako Rahu konjukcija Merkur pa još u Lavu, uz povoljne aspekte sa natalnim planetama, može da nam donese mogućnost da ispoljimo svoje ideje i planove bez mnogo muke i truda, posebno ako nam je posao vezan za prirodne nauke, trgovinu, inostranstvo ili tehnologiju.

ezgif.com-crop.gif

Merkur konjukcija Rahu predstavlja vrlo lukavog prodavca & trgovca koji će vas prevesti „žedne preko vode“ i spontano vas navući da kupite celu kuhinju, iako ste otišli u prodavnicu sa namerom da kupite samo jednu novu šerpu za sarmu… pa se zato pripazite u ovom periodu ne samo (ne)potrebne kupovine, već i prilikom sklapanja & potpisivanja ugovora šta & s kim to radite, jer kasnije može da se ispostavi totalno drugačija priča od željene & obećane (posebno ako se ova konjukcija nadje u 2-3-6-10 polju vašeg natalnog čarta!) Isto, ovo nikako nije period za pozajmice novca, podizanje kredita i sl. finansijskih poslova, jer kao što rekoh, kombinacija Merkur Rahu je lukavi slatkorečvi trgovac koji će probati (i najverovatnije i uspeti) da vam izvuče i poslednju paru iz novčanika.

 

Nikada ne dozvolite da vas Rahu nadjača… posledice mogu biti zaista loše…

 

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.