Straight from the heart

29-06-2018 u 07:17am (GMT +2h Beograd)
tranzitni Merkur ulazi u znak Lava

I tu će ostati neko poduže vreme, jer će već 24-07 u 19h41 krenuti retrogradnim hodom iz kojeg će izaći 20-08 u 05h55am, te će tako u Lavu biti sve do 06-09 u 04h39am.

mgm_lion_02

 

Da se podsetimo ko je Merkur ?

Merkur predstavlja um, intelekt, komunikaciju, istraživački rad, trgovinu i logiku. U doba Rimljana Merkur se smatrao krilatim glasnikom Bogova. On je povezan sa svim mentalnim funkcijama, tehnikama i veštinama. On je naš IQ, naš glas, naša sposobnost i umeće interakcije sa drugim ljudima.

b5570622058af4d4492ace848440977753c23ed7_hq

 

A ko je Lav ?

Vladajuća planeta: Sunce.
Kvalitet: Fiksni.
Element: Vatra.
Fraza: Ja štitim.

Lav je odvažan, hrabar i velikodušan. Uvak kaže šta misli i oseća. Njegova harizma ne može da bude ne primećena. Bilo koja situacija – on će biti u centru pažnje. Rodjen govornik, komunikativan, otvoren i pristupačan.

Okolina ga voli i poštuje jer je u isto vreme vrlo ozbiljan i disciplinovan, a s druge strane ume da bude odličan šaumen. Uvek će braniti slabijeg od sebe, voli decu, životinje, život.

Ali ume da bude tašt i da se lako uvredi, jer je vrlo ponosan i emotivan.

tenor.gif

 

Šta nam onda donosi tranzitni Merkur u Lavu ?

Naše misli i reči će biti mnogo bolje organizovanije, bićemo sigurniji, fokus ka cilju će biti pojačan i planovi (želje, ideje) će biti mnogo ambicioznije i veće nego do sad.

Želećemo da više uživamo u životu, da obezbedimo sebi bolje obrazovanje, posao, status, da uredimo svoj dom da nam pruža još veći osećaj sigurnosti i komfora.

Ponašanje će biti mnogo spontanije, otvorenije, glasnije, upečatljivije. Merkur kao i Lav uživa u interakciji sa okolinom, zato puno umetnika i stvaraoca ima Merkur u Lavu u svom natalu. Najčešće su to zanimanja koja su povezana sa javnošću, ljudima, kretivnim izražavanjem (pevanje, ples, gluma, modni dizajn…)

S druge strane, Merkur u Lavu može da donese ne prihvatanje tudjeg mišljenja, već striktno pridržavanje sopstvenih ideja i planova (pa šta bude, biće) ali zato će doneti zdušno davanje saveta (traženih ili ne) Ovo će posebno da važi za pitanja oko doma i porodice.

cf15be87413db51c22a1185ee6ba7385.gif

 

Poznati sa Merkurom u Lavu : Barac Obama, Michael Jackson, Jennifer Lopez, Cemaron Diaz, Napoleon I, Marine le Pen, Sandra Bullock, Robin Williams, Mick Jagger, Benedict Cumberbatch, Charlize Theron, Halle Berry, Sylvester Stallone, Nelson Mandela, Jacqueline Kennedy Onassis, Roger Federer, Sean Penn, Mike Tyson, Charlie Sheen, Antonio Banderas, Frida Kahlo, Roman Polanski, Patrick Swayze, Shania Twain, Andy Warhol, Tim Burton, Fidel Castro, Kevin Spacey, Michael Phelps, Ernest Hemingway, Natalie Wood, Usain Bolt, Benito Mussolini, Ringo Star, Henry VIII, Yves Saint Laurent, Paulo Coelho, Charles Bukowski, Slash, James Cameron, Johann von Goethe, Helen Mirren, Guy de Maupassant, Antoine de Saint-Exupery, Victoria Abril, Mata Hari, Louis Vuitton, Helen Keller, Henry Ford, Amelia Earhart, Ingmar Bergman, Emily Brontë, Lynda Carter, Magic Johnson, Gina Lollobrigida, George Hamilton, Gene Kelly, Yul Brynner, Ivan Grozni, François-René de Chateaubriand, Patrick Stewart i mnogi drugi veliki umetnici…

 

Let your words be free !

 

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke analize i konsultacije

e@mail : astrokonsultacije@gmail.com

ili poruka na +381 677 014 817

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.