Recharge and rest…

Marsrx2018-1

Tranzitni Mars u Vodoliji kreće stacionarnim putešestvijem od 22-06-2018 u 08:20:55am sa 09°05′ Vodolije (Bgd +2h GMT) a u pravi retrogradni hod kreće tek od 01-07-2018 u 11h20am (Bgd +2h GMT) i tako će ići u rikverc sve do 23-08-2018 u 11:47:24am (Bgd +2h GMT) kada ce opet da uspori, da bi 31-08-2018 u 20:43:50 se vratio u direktan hod (tada će biti na 28°43′ Jarca ~ u znaku Jarca će biti od 14-08 do 11-09, pa se posle vraća u znak Vodolije gde će biti sve do 15-11-2018)

Šta je retrogradno kretanje ? To je prividno kretanje planete „unazad“. Retrogradnost obično znači „vraćati se na staro“ i ta faza obično nas vraća na nešto što nismo odradili do kraja ili pak nismo odradili kako treba (sve naravno u simbolici same retrogradne planete i polja kroz koje prolazi u našem natalnom čartu)

Retrogradnost je jedno od faza delovanja neke planete. Sunce i Mesec nikada nisu retrogradni, sve ostale tranzitne planete jesu, i svaka ima svoj period kada je retrogradna.

Kao što direktno kretanje se uvek simbolično vezuje za „pogled u budućnost“, stacionarni položaj se simbolično vezuje za „ovde i sada“, tako se retrogradnost simbolično vezuje za „pogled u prošlost“.

rr1

Retrogradna planeta najčećše ima loš uticaj na nas, jer ne samo što nam usporava simboliku polja kroz koje prolazi, već nas vraća na neke situacije i osobe za koje, možda, nismo spremni ponovo da se suočimo sa njima ili smatramo da je ta priča gotova.

Oni koji imaju u svom natalu retrogradnu planetu, generalno lakše prolaze kroz periode tranzitnih retrogradnih planeta, jer su nekako već navikli da kaskaju za drugima, da im se dešavaju drugačije stvari i da drugačije reaguju na spoljašnje uticaje neko drugi. Mnogima od njih čak i prija period neke retrogradne tranzitne planete.

ezgif.com-crop.gif

Retrogradno kretanje planete ima nekoliko ideja na koje želi da nam skrene pažnju da treba / mora sa njima da se pozabavimo :

a) uvid u stvari koje drugi nisu u mogućnosti da vide (samospoznaja)
b) tajna koju treba otkriti, razumeti i naučiti i prevazići
c) vraćanje u prošlost (bilo u mislima, bukvalno sećanje na neki prošli život, bilo vraćanje na neku situaciju koja se pre nekog vremena desila)
d) ponavljanje, obnavljanje, utvrdjivanje (sve vezano za znanje i životno iskustvo)

Mars je na svake 2 godine retrogradan od 58 do 81 dan. Mars je naša snaga, energija, motivacija, aktivnost, pa kada je retrogradan, on često gubi kompas kuda da ide, koje bitke da bije, ko mu je prijatelj, a ko neprijatelj, brzo se troše baterije, previše brzo se nagomla negativna energija, strpljenje skoro da ne postoji.

maxresdefault

Za Mars retrogradnost u odnosu na ostale planete nije toliko specifična (najmanje od svih je on u retrogradnom hodu) te tako generalno kao planeta koja je malefik (bata zloća) dodatno poprima loše osobine (i postaje baš pravi bata zloća)

Kada je tranzitni Mars retrogradan, često se dešava da je koncentracija jako loša, pa nusprodukt toga je i nervoza i nesanica, umor, bezvoljnost, besciljnost.

Kada tranzitni retrogradni Mars šnjura po muškom čartu, najčešće u tom periodu muškarac je u totalno atipičnom ponašanju za njega, nervozan, nestpljiv, navalentan, nespretan, grub, sklon porocima, pa čak i sklon „švrljanju“…

Kada tranzitni retrogradni Mars šnjura kroz ženski natal, tada ona sama dolazi u kontakt sa vrlo neprijatnim muškarcima, čak i kukavicama, siledžijama ili pak naleće na muškarca sa kojim na prvi pogled postoji jaka povezanost, da bi je on posle vrlo kratkog vremena ostavio.

Posebno ovo važi ako Mars prolazi kroz

1-5-7-11 polje ili ima loš aspekt sa vladarem tog polja

Tranzitni retrogradni Mars tako postaje naš tajni neprijatelj, neko ko se šunja kroz naš natal i pravi cirkus gde god stigne (nešto slično slonu u staklari, samo što je to slučajno, a kod Marsa je sve namerno, u inat, zarad osvete) i zato u periodu njegovog retrogradnog hoda treba da budemo posebno obazrivi kako prema sebi, tako i prema drugima.

ninja.gif

Sam retrogradni tranzitni Mars donosi plahovitost, nervozu i impulsivno reagovanje, na bilo koga i na bilo šta. Pojačana je sumnja, strah, zebnja, skeptičnost prema svemu oko nas (poseban akcenat na simboliku polja u kojem se nadje tranzitni Mars) Često se u ovom periodu prekidaju prijateljstva i ljubavni odnosi, jer ni jedna ni druga strana nemaju strpljenja da trpe hirove i nepredvidljivo ponašanje one druge strane (posebno ako ovaj Mars ima loše aspekte – konjukciju, kvadrat ili opoziciju sa nekom natalnom „emotivnom“ planetom)

grmarsretro.pngpkaquarius.pngpkcapricorn.png

Ali, naravno, nije sad sve crno, ima malo i belog… retrogradni tranzitni Mars (posebno u Vodoliji i Jarcu ~ zbog njihovog vladara tranzitnog Saturna koji ne samo što je u svom sedištu, Jarcu, već je i sam retrogradnog hoda) bićemo prinudjeni da ponovo procenimo ne samo sebe, već i druge oko nas, da ponovo analiziramo naše ciljeve, želje i htenja, sve naše postupke od pre, jer hteli-ne hteli, bićemo prinudjeni da usporimo, stanemo i stavimo prst na čelo (i da se tako okrenemo introspekciji)

0b6d03d8c21b6b2ab1ebc06f31ce9041.gif

Ali, to ne znači da sad treba da stanemo i „dignemo sve 4 u vis“ i ne radimo ništa, jer tempo dešavanja nam ne odgovara… jok… to znači da samo treba da se prilagodimo novom ritmu, da bolje kanališemo naše energije i tako bolje organizujemo sebe u obavljanju naših svakodnevnih poslovnih i privatnih obaveza. Period retrogradnog Marsa može da bude ispunjen i apatijom i možemo da uhvatimo sebe da smo lenji više nego obično.

Ali, to je samo signal da i treba da usporimo, da ne brzamo, da ne zaključujemo i ne donosimo odluke pre vremena. Uz dobre aspekte sa natalnim planetama, ovaj retrogradni Mars može da nas nauči kako da budemo više taktičari i bolje da se organizujemo u životu, ali uz loše aspekte moramo da naučimo da prihvatimo poraz, da prihvatimo činjenicu da za neke stvari nije vreme da se realizuju i da moramo još malo da budemo strpljivi.

Mars-Retrograde-660.jpg

Retrogradni tranzitni Mars nas uči da stanemo i pogledamo malo bolje – situaciju, osobu, informaciju. Usporava nas, da ne bi došli u situaciju da precenimo svoje znanje i snagu, pa tako dovedemo sebe (a i druge) u problem. On nas uči da što se više budemo trudili & kidali & satirali & izgarali da dodjemo do željenog cilja, to će on da bude sve dalje i dalje od nas (kao što nas napr retrogradni Saturn uči da što više bežimo od nekoga ili nečega što ne želimo u svom životu, to će nas prvo i stići)

Samim tim… vreme je za pauzu. Stanite, sednite, skuvajte sebi kafu (zapalite cigaru) poslužite sebe nekim kolačem i … odmorite, od svega i svih. Naučite da ispravno dišete, pa ćete tako bolje i razmišljati. Učite se na detaljima, nadjite vremena za sve što se nalazi oko vas, sitnice su često najveći deo našeg života, a ako se brza, tada se one ne primete i život postaje isprazan, mehanički, besmislen.

Quotation-Walter-Hagen-You-re-only-here-for-a-short-visit-Don-t-12-5-0576.jpg

Do sledećeg čitanja
cvetko.gifpozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke konsultacije
e@mail : astrokonsultacije@gmail.com
WhatsApp & Viber & SMS : +381 677 014 817

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.