Nedeljni horoskop Od 25.06. do 01.07.

Ponedeljak, 25-06, Mesečev dan, nam počinje sa Mesecom u Škorpionu u praznom hodu. Čudni snovi koji mogu i ranije od predvidjenog da nas probude. Od 6h30 on prelazi u znak Strelca i tako polako sklapa aspekt sa Hironom iz Ovna oko podne, pa ćemo u tom periodu razmišljati o svom životu, po malo setno žaliti što nismo nešto uradili (jer nismo smeli, imali vremena…) nedavno, a vezano je za nešto što bi nas na neki način jako usrećilo. luxury-yacht-charter-which-what-to-wear-1-1Posle toga, popodne i predveče, Mesec iz Strelca sklapa lep aspekt sa Severnim i Južnim Mesečevim Čvorovima i u isto vreme Venera iz Lava sklapa kvadrat sa retrogradnim Jupiterom iz Škorpiona i u tom periodu poželećemo da se družimo, pričamo, zabavljamo, šaljemo lepe poruke našim dragim osobama, prošetamo, uberemo neki lep cvet i uživamo u životu, ali može da nam se desi i da zaboravimo na limit našeg budžeta, pa da nepotrebno trošimo, kupujemo, uživamo u „iću i piću“, sve lepo, ali sa velikim akcentom na preterivanju. Lepo veče, bićemo po malo iscrpljeni od šale i smeha, a i malo će nas biti sramota što smo potrošili toliko para na bezvezne stvari, samo da bi pojačali i produžili taj osećaj „lepog“. Pred kraj dana, poželećemo da se izležavamo na krevetu, ovlaš gledajući TV ili slušajući tiho radio, grickajući neke slatkiše koji su nam preostali od popodnevnog šopinga, po malo ćemo osećati da se „lenji gen“ budi u nama, a to sve zato što tranzitni Mars uskoro kreće retrogradnim hodom.

 

Utorak, 26-06, dan Marsa, počinje retrogradnim Marsom u Vodoliji koji će malo posle ponoći da sklopi aspekt sa Mesecom iz Strelca, pa je moguće da ćemo najednom da se probudimo i nećemo moći da zaspimo, još neko duže vreme. Dan će polako da teče, bićemo po malo dekoncentrisani i bezvoljni, radićemo mehanički sve što treba da odradimo, kako na poslu, tako i kod kuće i stalno ćemo da imamo neki osećaj da smo nešto zaboravili. Popodne oko 15h Mesec će da sklopi kvadrat sa Neptunom iz Riba i tada ćemo se setiti šta smo to zaboravili, ali nećemo biti u prilici to i da završimo. forgeBićemo po malo nervozni i tužni zbog toga, ali ćemo da nastavimo da otaljavamo dalje naše obaveze, jer će posle tog aspekta Mesec da udje u prazan hod i sve će nekako da bude maglovito, nedostižno, nedefinisano. Probudiće se u nama želja da jednostavno dignemo ruke od svega i odemo „Bogu iza tregera“ ali će nas ipak osećanje odgovornosti zaustaviti u tome i vratićemo se našoj monotonoj sivkastoj svakodnevnici i tako sa mislima ko zna gde i da poželimo da utonemo u san, ali to baš neće tako lako ići, jer će oko 20h Sunce iz Raka početi da sklapa opoziciju sa retrogradnim Saturnom iz Jarca, pa će najednom da se pojave brige i sumnje, posebno vezane za naš posao, karijeru, društveni status, da li dovoljno privredjujemo na radnom mestu, da li ispunjavamo očekivanja naših ukućana. Neki od nas će uleteti u oblak nedostajanja (svih onih koji više nisu sa nama) i tako tužni, sa par suza u oku ćemo utonuti u san.

 

Sreda, 27-06, Merkurov dan, počinje sa energijama ove opozicije izmedju Sunca i Saturna, ali i sa energijama Meseca u Strelcu koji je još uvek u praznog hodu. Snovi će biti teški, čudni, možda budemo sanjali i nekog pokojnika – ali, u svakom slučaju – očekujte važnu poruku. Rani jutarnji časovi, Mesec i dalje u PH, Mars klacka polako retrogradnim hodom, svi idu negde, a ne znaju gde idu. Svi rade svoj posao, al u stvari ko zna gde su u mislima, pa dolazi do grešaka, pa do nerviranja, pa do ponavljanja posla ispočetka. past-calling-incoming-call-smartphone-105522706Tokom celog dana će provejavati ta energija ove opozicije izmedju Sunca (život) i Saturna (smrt) stalno će biti prisutan osećaj kao da nešto treba da se privede kraju, al to nešto se nikako ne dešava. Nepotrebne rasprave sa starijima ili autoritetom, stižu neke vesti koje će nas i iznenaditi i začuditi, a možda i rastužiti. Neko koga odavno nismo čuli & videli će se danas pojaviti, ali taj susret baš i neće biti toliko prijatan. Tek u popodnevnim časovima, energije će se malo promeniti, ali ne na bolje, oko 18h Mesec prelazi u znak Jarca, pa tako će nam veče biti obojeno trigonom sa Uranom iz Bika i kvadratom sa Hironom iz Ovna. Neraspoloženje, samokritika, uzdržanost, ćutanje pa eksplozija, suze, uzdasi, ogromno, ogromno nedostajanje, i Duša i Srce pa čak i Um, će nam se vratiti u neku davnu prošlost, želeći da ponovo proživi taj neki lepi srećni period kada su bili svi sigurni i zaštićeni, pored svojih baka, deka, mame ili tate, ili partnera kojeg više nema pored nas. Mrzećemo prolaznost života, iz nekog detinjeg inata nećemo želeti da prihvatimo činjenicu da je život kratak i da ništa nije večno. Tako iscrpljeni utonućemo u san, ali najverovatnije nećemo moći lepo i mirno da spavamo.

 

Četvrtak, 28-06, dan Jupitera, počinje nam sa nesanicom i prevrtanjem po krevetu, ustajanem, sedenjem na terasi i gledanjem u zvezde (ako ih bude, s obzirom da će vreme da se „pokvari“ u toku nedelje i biće više oblaka i kiše nego sunca) Oko 6h će nas dočekati Pun Mesec u Jarcu (Sunce opozicija Mesec) i nakon toga Mesečeva konjukcija sa retrogradnim Saturnom iz Jarca. Osećanje odgovornosti će nas gurati da izadjemo iz kuće, da budemo „vredni član zajednice“, da „poštujemo pravila i propise“, a svo to vreme, mi ćemo želeti da se vratimo u sigurnost naša „4 zida“, da se zavučemo pod ćebe i da ćutimo, jer znamo ako nastavimo da trpimo tudje ideje i da ispunjavamo tudja očekivanja, zapostavljajući svoja, da ćemo kad-tad eksplidirati i poželeti da rasturimo taj zlatni kavez u kojem smo se našli. wrecking ball in the room and the womanRaspoloženje u toku dana će biti vrlo slično i vremenskim uslovima, šušumigasto sa primesom „na 3 ćoške“. Nagle promene raspoloženja, ali ne od lošeg ka dobrom, već samo „50 nijansi“ lošeg raspoloženja će da pravi kovitlac u našoj Duši i da nas nekako vuče da ne gledamo napred, već da nam misli budu u prošlosti, da tugujemo, da čeznemo za nekim ili nečim. Sve oko nas će nas podsećati na nekoga i nešto što nam je ukralo Dušu, slomilo Srce, poljuljalo naše poverenje u druge. U večernjim časovima, oko 21h, Mesec iz Jarca će sklopiti sekstil sa retrogradnim Jupiterom iz Škorpiona, pa će mnogi od nas da ili utope svoju nostalgiju uz „iće i piće“ i neku setnu muziku, ili će pak jednostavno da čvrsto zagrle jastuk i da se isplaču kao nikada do tada. Velike promene su i zbog samog Merkura koji je na 29° i sprema se da iz vodenog emotivnog Raka predje u vatreni glasni znak Lava.

 

Petak, 29-06, Venerin dan, oko 3h ujutru Mesec iz Jarca sklapa sekstil sa retrogradnim Neptunom iz Riba, pa će nam snovi (ko bude uspeo da zaspi posle onolike hrane ili pića) da nam budu vrlo živopisni, ali neće imati neku značajniju poruku za nas. Oko 8h Merkur prelazi u znak Lava, misli se polako smiruju, disciplinuju, kreće da radi ideja da „nije lepo ispoljavati emocije javno pred drugima“, ali malo kasnije Merkur u Lavu naleće na kvadrat sa Uranom iz Bika i odmah posle toga trigon sa Hironom iz Ovna. Drama iz 3 čina u najavi. cyber-confusion-consumer-businessesNagomilane ideje & emocije kao uvod, razrada svega toga uz galamu, svadju, prebacivanje, kritike, kukanje nad tužnom sudbinom jer će nam ili mobilni ili kompjuer prestati sa radom, psovanje „onog tamo“, jer smo zaturili negde ključeve od kola / kuće, neka važna dokumenta su jednostavno nestala, a kada ih budemo napokon pronašli, uvidećemo da je pola toga što je pisano – pogrešno ili nedovoljno (dan koji baš i nije povoljan napr za polaganje bilo kakvog ispita) Danas nemojte čekati na taj neki vrlo važan poziv, jer se neće desiti. Misli lete tamo amo, propraćene operskim arijama novokomponovanih psovki… akciona drama sa primesama crnog (britanskog) humora. Oko podne, ovaj jadni Mesec sklapa konjukciju i sa retrogradnim Plutonom, pa će sve da bude još dodatno naglašeno, ali u isto vreme i potisnuto. Borba razuma i emocija kao da gledamo Ben Hura i vratolomnu trku dvokolica, svako vuče na svoju stranu, nema fer pleja, borba za opstanak, galama, cika, vrisak… i onda najednom… tišina… muk… totalno osećanje praznine koje će nas pratiti do kasno u noć, jer će sam Mesec posle ove borbe da udje u prazan hod.

 

Subota, 30-06, Saturnov dan, Mesec u Jarcu u PH sve do jutra. Nekakv čudan mir, ali bez spokoja. Kao da nam se šunja crv sumnje i loš predosećaj da će se još nešto čudno ili loše desiti. Od 8h Mesec prelazi u znak Vodolije. Vrlo brzo nakon toga, sklapa kvadrat sa Uranom iz Bika i sekstil sa Hironom iz Ovna. Ponovo nervoza, umor, stav „sve mi je svejedno“, ponovo ćemo da se pitamo „dokle bre ovako sve naopako da ide“, ponovo ćemo da dolazimo u rasprave sa ukućanima ili kolegama na poslu ili čak sa prijateljima. Jednostavno, niko neće biti ni na približnoj talasnoj dužini ceo dan. Predveče, oko 18h Mesec dolazi u konjukciju sa Južnim Mesečevim Čvorom, pa će nam to na neki način smiriti i um i strasti i želje i … sve. resizerOsećaćemo se ko prazna baterija u mobilnom (koji verovatno još uvek neće da radi kako treba) Biće nam sve svejedno, prepustićemo se apatiji, lenjivom geganju po kući, nepotrebnim grickanjem nekih slatkiša… Veče će biti provedeno u pokušaju da se opustimo i zaboravimo na sve što nam se dešavalo u toku nedelje, ali će to teško da ide. Tako smoreni, zavučićemo se pod naše ćebence i nekako na jedovite jade utonuti u san.

Nedelja, 01-07, dan Sunca, počinje konjukcijom izmedju Meseca i retrogradnog Marsa u Vodoliji. Ako i budemo spavali, verovatno ćemo se probuditi i izvrteti po krevetu, da ćemo ili pasti sa njega ili ćemo morati da ustanemo i da nameštamo krevet ispočetka, da bi se ponovo vratili i vrteli ko čigra uporno pokušavajući da zaspimo i da se odmorimo. Ali, mozak će da radi hteli mi to ili ne. Nervoza će polako da raste. Na kraju, besno ćemo ustati i pokušati makar kafu na miru da popijemo, što će samo nekima od nas da i uspe. Oni koji imaju ukućane, neće uspeti u svom naumu da popiju svoju prvu jutarnju na miru, jer će u tom periodu i Merkur iz Lava da ima kvadrat sa Uranom iz Bika, pa će tako kao i oni, i njihovi ukućani će biti naelektrisani, da će neko u komšiluku da pomisli da živi pored električnih jegulja koje su završile kurs brzog pričanja ili vikanja. TechincusSvako će da priča za sebe, svi će se muvati po kući bez nekog odredjenog cilja, lomljava tanjira, čaša je sasvim moguća, a i po neka sijalica može da strada. Oko 10h Mesec sklapa kvadrat sa retrogradnim Jupiterom iz Škorpije, pa u tom periodu možemo da očekujemo da će nam nezadovoljstvo biti toliko, da nećemo ni želeti da doručkujemo ili pak ono što smo planirali da pravimo za ručak ili – nemamo u frižideru sve namirnice, ili pak niko od ukućana neće hteti to da jede. Kreću rasprave oko trošenja „mog“ i „tvog“ i „našeg“ novca, rasprave oko kupljenih nagomilanih nepotrebnih stvari po kući, kukanje na rodjake ili komšije koji su „baš sad našli da zovu i smaraju“. Ceo dan će nam proteći u galami. Pred sam kraj dana, u par minuta do ponoći, Mesec će imati opoziciju sa Venerom iz Lava, pa je moguće da će sam kraj dana da nam se završi tako ili što ćemo se „na mrtvo ime“ posvadjati sa dragom nam osobom (ili prijateljem) ili pak ćemo osetiti da smo toliko (nepotrebno) istrošili sebe, da nam imunitet pada i da kreću simptomi neke (prolazne) boljke.

 

Sve u svemu. Napeta nedelja. Možemo samo da se potrudimo iz petnih žila da ne donesemo pogrešne odluke i da ne pokleknemo sa optimizmom da će ipak, kad tad, dobre vibracije i pozitivna energija da pobede sve ono loše oko nas. U to ime, za kraj, odlomak iz Ben Hura ~ trka dvokolica, primer da i u najtežim i najizazovnijim siuacijama u životu, ako smo dovoljno svesni i pribrani i ako su nam Srce i Duša ispravni, možemo da izvojevamo pobedu čak i iz onih situacija koje su svo vreme delovale beznadežno i da treba da zadržimo što hladniju glavu, dostojanstvo i humanost, ma u kakvoj se situaciji budemo našli i ma koliko god naš protivnik ili situacija bili ne-fer i loši. Dobro i pravda ipak na kraju pobedjuju, samo treba biti strpljiv.

 

 

Do sledećg čitanja, pozdrav od Šmišonje Večitog Putnika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.