The timeless dance of love

112535892_e29c2818.gif

 

21-06-2018 u 19h (GMT +2h Beograd) malo posle početka Leta, tranzitna Venera na 09° Lava sklapa opoziciju sa tranzitnim Marsom na 09° Vodolije. Ovo baš i ne bi bilo ništa značajno, da oboje nisu vezani za Severni i Južni Mesečev Čvor ~ Venera za Severni, Mars za Južni.

Zna se da su Mesečevi Čvorovi samo senke, oni nisu planete. Oni su tačke u kojima se seku putanja Sunca i Meseca (i naravno igraju veliku ulogu prilikom pomračenja) U Djotišu, zbog toga, koja god planeta ima konjukciju sa Severnim ili Južnim Mesečevim Čvorom smatra se da je „pomračena“. Pa tako, kada planeta dodje u konjukciju sa Južnim Mesečevim Čvorom, to „pomračenje“ će biti naravno jače. Zato, često, Mesečevi Čvorovi se smatraju maleficima (lošim planetama)

node-illustration.png

 

Oni su uvek u opoziciji jedan prema drugome i 90% svog kretanja su retrogradni. Njihov ciklus je 18 ipo godina kada se vraćaju na natalnu poziciju. Oni se najviše koriste u Karmičkoj Astrologiji ~ Južni Mesečev Čvor je sve ono što se dešavalo u prošlim životima, sve ono što smo naučili i „poneli sa sobom“, dok Severni Mesečev Čvor predstavlja ono što u ovom životu treba da naučimo i „ponesemo dalje“.

Zato obično, tamo gde je Južni Mesečev Čvor u natalnom čartu, tu je naš osećaj komfora, sigurnosti najjači, jer je to polje koje apsolutno poznajemo (ovladali njegovom simbolikom u prošlim životima) on je naš kofer sa prošloživotnim iskustvima, a tamo gde je Severni Mesečev Čvor, tu je naša zona panike, nesigurnosti i nelagodnosti, jer je to polje i njegova simbolika nešto potpuno novo za nas, nešto što tek treba da naučimo u ovom životu, to je naš kofer koji tek treba da napunimo životnim iskustvima.

Ista priča važi za simboliku planete sa kojom se ovo dvoje nadju u konjukciji, bilo da je u pitanju natalni čart, tranzitni aspekt ili tumačenje uporednog čarta dve osobe.

 

the-luggage-of-life-rob-ferry-4316-15-638

Ovog puta imamo Veneru u opoziciji sa Marsom, ali ovo je Venera koja ima konjukciju sa Severnim Mesečevim Čvorom, a Mars sa Južnim. Vidimo da je ovde apsolutno aktivirana ljubavna karma (posebno za one kojima ova opozicija aktivira 1/7; 3/9; 5/11 polje u natalu)

Ovde vidimo da je Mars došao u ovaj aspekt naoružan znanjem koje mu daje Južni Mesečev Čvor ~ naučio je da se bori, da bude aktivan, hrabar, da bude vodja, da prvi „povuče nogu“ ili prvi pridje nekome bez straha da će biti odbijen – te tako sad ovaj Mars po inerciji realno neće ništa od toga da radi, jer što bi, to je već uradio (Južni Mesečev Čvor) on sad sedi, pijucka neko pićence i uživa u svom životu, smatra da ne treba više da poteže tu priču iz prošlosti, on je tu i to je dovoljno.

images.jpg

S druge strane, imamo Veneru koja je pored Severnog Mesečevog Čvora. Šta planeta ljubavi, kreativnosti, umetnosti, lepote treba da nauči? Prvenstveno da voli sebe, takvu kakva je – apsolutno savršeno nesavršenu, da prihvati činjenicu da ništa u ovom životu nije savršeno, da ne može samo spolja da bude lepo, već i iznutra, da nije zlato sve što sija, da su sitne životne radosti milion puta veće i lepše od nekih nepotrebnih preterivanja i rasipanja novca. Da treba jednostavno da se prepusti i uživa u svemu.

bad-hair-day-confused-girl-vector-illustration-isolated-48382178

I tako, ovo dvoje, jedan mrtav ladan, drugi pod stresom, dolaze u „kuma donela, kuma odnela“ aspekt, tj opoziciju. I šta se sad dešava? Svašta… Svako vuče na svoju stranu. Ovo vam je slika dvoje mladih, zaljubljenih, on zna šta treba da radi, ali smatra da samo njegovo prisustvo je dovoljno kao dokaz ljubavi prema njoj, s druge strane, ona je pa pak tek treba da nauči kako da pokaže ljubav prema nekome, a sputana je u tome, jer nije sigurna ni dali voli sebe dovoljno, da bi neko nju isto tako voleo.

shy-lovers-1962-illustrated-by-amos-sewell-1354194174_b.jpg

Mala šala : dama je žena koja propušta mnogo toga u životu,

dok je džentlemn muškarac koji ne dozvoljava da dama propusti bilo šta u životu

 

Pošto je ovo i karmička priča, treba da ukombinujemo i arapsku tačku Greške iz prošlog života i arapsku tačku Ispravke te greške. U trenutku ove opozicije, ASC u Strelcu, a arapska tačka Greške će biti na 20° Jarca (odmah kod tranzitnog Plutona, ni manje ni više) a arapska tačka Ispravke na 20° Vage (kod tranzitnog Meseca, naše Duše)

Vidimo da je ovde debela, teška, karma u pitanju, neko napuštanje, tragični gubitak jedne jedine životne ljubavi, usled nemogućnosti da se ostvari tako jaka i strastvena ljubav (možda čak i zabranjena – zbog opozicije ~ ali i samog kvadrata koji imaju Mesec i Pluton) Ovde vidimo da je ovo ljubav koja traje vekovima, u svakom životu ovo dvoje se pronalaze, vole, pate, mrze, pa se opet vole (opozicija) i onda se desi nešto tragično što potpuno uništi celu porodicu (Mesec kvadrat Pluton)

tumblr_inline_p92l9j2VIT1vrnfik_540

Šta nas ova opozicija ovog puta uči? Uči nas da naučimo da popuštamo, da naučimo da se prilagodjavamo, da nije samo davanje ljubav, već i davanje i primanje ljubavi, da naučimo da tražimo, ali umereno, da naučimo da dajemo, ali umereno. Da budemo aktivni, direktni, ali ne i grubi. Da budemo emotivni, zaljubljeni, ali ne i posesivni i ljubomorni. Da naučimo da se prepustimo i da verujemo ~ to je jako opasna stvar, posebno u ovo današnje „moderno vreme“ kada ako nešto nije „odmah i sad“ napušta se, dižu se ruke od svega, jer se smatra ako nije to „odmah i sad“ zaživelo, nikada neće.

flammes-jumelles-4

Ova opozcija nas uči strpljenju, toleranciji i nesebičnoj ljubavi. Jednostavno rečeno ~ volite, jer je lepo voleti, a ne zato što se osećate usamljeno, ili želite da vas neko drži ko malo vode na dlanu, ili zato što svi imaju jaču / lepšu polovinu, pa morate i vi isto tako da je imate. Ova opozicija nas uči, što se više vezujemo za dragu osobu, što više je tretiramo kao nešto „samo moje“, to će taj odnos i ta osoba da nam „beže“ iz života. Što se više budemo trudili, bacali, ginuli, ludeli, to će manje biti moguće da se taj odnos ostvari na pravi način… i da traje.

bbd504d254ccd65fdd121f4dfbf432da--twin-flame-love-twin-flames

Svako ima svoj Put… ne kaže se džabe „Čudni su putevi Gospodinji“ … tako i ova opozicija, pokazuje nam jedan nov Put u našem životu i omogućava nam da shvatimo zašto nam se neke stvari & situacije & ljudi dešavaju u životu.

 

Ovo sve me je podsetilo na ono
što je Geri Oldman reako  jednom za film „Drakula“

„Ja Drakulu igram kao da je pozitivac, ne negativac!
On jednostavno želi da ponovo dodje do žene koju voli.
On nju traži vekovima!
Pa šta bi ste vi uradili za ženu (muškarca) koju volite?
Zar ne bi ste učinili šta god da je potrebno,
pa makar nešto bilo i strašno, da bi opet bili zajedno,
jer znate da ste vas dvoje jedno,
jedna Duša, koja je prokleta da se traži kroz vekove, 
i nikada da nema mogućnost da se ostvari…
ili možda ima, ovog puta, baš u ovom životu tu šansu… ?

 

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Ako želite da saznate svoju Karmu,

svoje greške i način njihovog ispravljanja,

zakažite astrološke konsultacije & narudžbine :

astrokonsultacije@gmail.com ili SMS + 381 677 014 817

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.