You got message… from Heaven

19-06-2018 u 21:42:30 (GMT +2h) Beograd 
tranzitni Merkur u Raku 
sklapa trigon 
sa retrogradnim tranzitnim Jupiterom u Škorpionu


Merkur predstavlja naš racio, naš IQ, planeta nižeg praktičnog uma, on je planeta našeg svakodnevnog izražavanja i komunikacije sa okolinom. On je ono naše detinje u nama, naša znatiželja, on nam ne daje mira i stalno nas gura da istražujemo, saznajemo, otkrivano, čitamo, učimo. On je večito dete, učenik željan znanja i novih informacija. On je takodje i praktičan, on nam pomaže da bolje procenimo i analiziramo neku situaciju ili osobu, i da tako lakše donesemo odluku. Tamo gde vam je Merkur u natalnom čartu, tamo ćete stalno biti u potrazi za informacijama i želećete da na neki način ovladate simbolikom tog polja (ili pak, bi trebalo da ovladate simbolikom tog polja, posebno ako je Merkur retrogradan ili u konjukciji sa Severnim ili Južnim Mesečevim Čvorom)Jupiter s druge strane planeta našeg višeg uma, naše želje za dubljom spoznajom sveta oko nas, naša želja da budemo bolji ljudi, kako u intelektualnom smislu, tako i u duhovnom. On je planeta naših mogućnosti, motivacije, on je planeta dobre sreće, naš Ktitor. On donosi poboljšanje, širenje i mogućnost da unesemo kvalitet u naš život. Naravno, i on ima „tamnu stranu“ pa tako njegova ekspanzija neki put ne mora ni malo da bude povoljna po nas (nešto što je dobro za jednu osobu, nikako ne mora da znači da će biti dobro i za drugu) i često ume da donosi preterivanje (u svemu) On je naš Učitelj, neko ko prenosi svoje znanje drugima. Naravno, samim tim, on se povezuje i sa ovozemaljskim i nebeskim zakonima, duhovnošću i religijom, pa tako i sa Bogom. Tamo gde vam je Jupiter u natalnom čartu to je mesto gde vas „Bog čuva“ i mesto gde će vas pratiti sreća (naravno, sem u slučaju ako taj vaš natalni Jupiter nije loše aspektovan od drugih natalnih planeta)


Mitologija

Merkur je sin Jupiterov, koji je bio vrhovni Bog u rimskoj mitologiji (pandan grčkom Zevsu) i tako je Merkur bio sličan Hermesu u grčkoj mitologiji. Majka mu je bila Maia (ćerka Titana Atlasa) Nosio je krilate sandale, glasnički štap i krilati šešir da bi se zaštitio od Sunca. On je bio Bog trgovine, kao i glasnik Bogova. A takodje je često pravljena paralela sa germanskim Bogom rata Wotanom. Njegovo ime potiče od latinske reči Merx ili Mercator što znači trgovac. Jupiter, otac Merkurov, koji je bio sin Saturna i Opis, bio je Bog svetla, grmljavina i munja, zaštitnik pravde, istine i moralnosti. Njegov je grčki pandan Zeus, egipatski Amon, nordijski Odin, a etruščanski Tinia.Vidimo da je ovo porodična priča… Otac i sin se spajaju preko benefičnog aspekta trigona i to u vodenim znacima, Raku i Škorpionu (a nedavno sam Jupiter je imao i trigon sa Neptunom iz Riba, sa kojim će Merkur tek da se sretne za koji dan, pa će poruke da nastavljaju da pristižu i dalje) Pa tako, vidimo da će ovih dana Jupiter za nas imati neku pruku koju će nam proslediti preko svog sina Merkura.
Trigon izmedju Merkura i Jupitera će doneti lepe vesti, vesti na koje dugo čekamo (retrogradnost Jupitera) Ovaj tranzit će nam pomoći da brže i lakše razumemo neke stvari & ljude & situacije, da na najbolji mogući način sklopimo neki dogovor ili ugovor. Odličan tranzit za sve one koji se bave prenošenjem znanja, pisanjem, zakonima, trgovinom, ali i duhovnim stvarima, naravno. Ovo dvoje preko benefičnog trigona pomažu svima onima koji su se do sad mučili u pregovorima, cenjkanjkali se, premišljali, odmeravali, pravili raznorazne kalkulacije, takodje oni će nam pomoći pri donošenju važnih životnih odluka koje nas ukoro čekaju u bliskoj budućnosti, da bi na što praktičniji, ali profitabilniji način, obezbedili sebi bolji i srećniji život.

Naravno, zbog uticaja Vodenog Trigona i samog stacionalno retrogradnog Neptuna iz Riba sa kojim i Merkur i Jupiter imaju aspekt trigona, ovo je lepo vreme da se pomogne bližnjima, učine dobra dela, doniraju stvari ili novac humanitarnim organizacijama. Takodje, ovo je lep period druženja sa drugima, i sklapanje novih prijateljstava. Poseban akcenat na društvenom životu u ovom periodu će imati Vodeni i Zemljani znaci, naravno. Takodje, ovo će biti period putovanja, odlazaka i vraćanja sa puta nekoga koga dugo niste videli, ali isto tako putovanja u duhovnom smislu, pa tako će ovaj period biti odličan i za duhovnu nadogradnju.

Na nekom dubljem nivou, ovo će biti period kada će čovekova Duša imati mogćnost da dobije poruke direktno od Boga, posebno ako se osoba bavi nekim vidom duhovnog nadogradjivanja. Takodje, i snovi će biti mnogo izražajniji, imaće više detalja, a sigurno će imati i poruku u sebi. Glas stiže direktno od Boga mnogima od nas, posebno ako se ovaj tranzitni Merkur nadje u 1-3-9-11 polju u natalnom čartu.Poznate ličnosti koje imaju Merkur u Raku trigon Jupiter u Škorpionu : Virgin Mary, Camilla, Duchess of Cornwall, Hilary Swank, Julian Assange, Carlos Santana, Bear Grylls. Rembrandt, Richard Gasquet, Don Henley, Alexis Tsipras, Elisabeth of Bavaria (1876-1965) Peter Weller, Central Intelligence Agency (osnivanje CIA) Steve Forbes, François-Marie Banier, Arlo Guthrie, Lord Louis Mountbatten, Pierre Corneille, John Jacob Astor IV, Nicholas I of Russia, Princess Carolina, Marchioness of Sala, Louise Bessette, Arnold Schwarzenegger, Prince Bernhard of Lippe-Biesterfeld, i mnogi, mnogi drugi…

Do sledećeg čitanja
pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke konsultacije & narudžbine
e@mail : astrokonsultacije@gmail.com
SMS : +381 677 014 817

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.