Up and down, all around…

 
Petak, Venerin dan, 15-06-2018 u 05:32:25am (GMT +2h Beograd) tranzitna Venera 01°26′ Lava ima kvadrat sa tranzitnim Uranom na 01°26′ Bika i malo posle toga i trigon sa tranzitnim Hironom na 02°14′ Ovna, a tranzitni ASC će biti na 02°16′ Raka.
 
 
 
Venera predstavlja sve naše želje i potrebe, kako emotivne, tako i fizičke. Ona je naš osećaj za lepo, kulturno, kreativno, za stvaranje, potreba da volimo i da budemo voljeni, a isto tako ona je tu da nam obezbedi komfor i osećanje zadovoljstva, pa se tako posredno vezuje i za materijalno & finansije, pa se takodje samim tim vezuje i za pokretnu imovinu (kola, nameštaj, lepa odeća, torbe, tašne itd… sve ono što nam daje osećanje „baš mi paše ovo“ tj sve ono što je po našem ličnom ukusu ~ pa tako i hranu)
 
Uran pak je sve ono što je novo, neobično, drugačije, ona tanka linija izmedju genija i ludaka, naša potreba da budemo jedinstveni, primećeni, on je eklektik / ekscentrik, potreba mnogih od nas da spojimo nešto što je nespojivo, on je taj koji od raznoraznih sistema vrednosti & uverenja uzima ono što mu je najviše paše i modifikuje svojom životnom filozofijom i ponaša se tako u skladu sa tim, te je on i čovekova želja za slobodom, iznenadjenjima i svim onim što se ne uklapa u klasične (tabu) društvene stavove.
Aspekt kvadrata je loš aspekt, jer ume da deluje na silu, da primorava osobu da bira izmedju dve opcije koje su mu podjednako bitne, ovo je aspekt koji zbog svoje siline se vezuje za simboliku planete Mars, on gura, tera, forsira i retko ko može da izvuče nešto pozitivno iz njega. Ali, ipak, neki put, aspekt kvadrata dobro dodje, jer upravo ta potisna sila kojom on vlada bude na neki način mnogima od nas „inicijalna kapisla“ da mrdnemo „pozadinu na kojoj sedimo“ sa mrtve tačke i donesemo odluku ili uradimo nešto (pametno i konkretno) 
Posebno je dobro da postoji makar jedan kvadrat u natalnu ako dominiraju benefični aspekti sekstila i trigona (jer generalno osobe koje imaju dominaciju benefičnih aspekata u svom natalu umeju da budu „lako ćemo“, „ima vremena“, „polako, kud žuriš“ tj da ih život jednostavno „mazi“ i da generalno sve što požele na kraju uz jako malo truda dobiju servirano na tacni – posebno to važi za aspekt trigona)
 
Pa tako, oni koji imaju u svom natalnom čartu Veneru u kvadratu sa Uranomčesto vode bitku sami sa sobom (posebno Zemljani i Vodeni znaci, jer oni ni malo ne vole da se prilagodjavaju i da menjaju nešto u svom životu, što s druge strane Vatreni, a posebno Vazdušni znaci ne samo što vole, već i forsiraju i jedva čekaju promene, jer ih ne drži  dugo mesto ~ i često preteraju u tome) 
Posebno „rvanje“ se javlja na privatnom planu kada je reč o Veneri u kvadratu sa Uranom, jer Venera želi da voli bezuslovno „ja+ti=večno“, a Uran bi da ipak postoji mesta za „disanje“ i povremenu „šetnju“ okolo naokolo (daleko od toga da je Uran vetropir, već samo jednostavno ne može da živi u atmosferi gde je sve isplanirano i gde se sve „podrazumeva jer je to (ne)pisano pravilo“ kojoj je Venera dosta sklona) 
 
Ovaj aspekt osobi donosi potrebu i da bude u stabilnoj emotivnoj vezi, takodje omogućava joj da voli jako, snažno, čak i da bude vrlo romantična, ali da u isto vreme ima svoju slobodu kretanja i svojih „5 minuta mira i tišine“, ali sam kvadrat joj to neće omogućiti (kao što će osoba sa Venerom koja ima sekstil ili trigon sa Uranom uspeti u tome da obezbedi sebi svojih „5 minuta“)
Aspekt kvadrata nije po prirodi takav, ume da bude dosta fanatičan, pa tako uslovljava osobu ili da ide protiv sebe i svojih želja (da sedi i ćuti i umire u dosadnoj emotivnoj vezi & braku i da na kraju eksplodira i otera sve u „peršun“ i jednostavno nestane) ili pak datotalno odbije od sebe svaku opciju emotivnog zbližavanja sa nekim, samo da ne bi bila u situaciji da mora da donosi odluku šta dalje (i da tako dobije neslavnu titulu „sa cveta na cvet“)
 
Idelna ljubavna priča za Venera kvadrat Uran je da oboje budu slobodni, da svako ima svoj život, ali da imaju zajedničke stavove i ciljeve koji na neki način ne ugrožavaju ili sputavaju onog drugog i da postoji podudaranje što se tiče emotivno & fizičkih potreba. Na neki način, neformalni odnos se ovde i preporučuje od strane astrologa (tj ne brak u smislu potpisivanja „ugovora o posedovanju“ u Opštini ili izgovaranja „strašne“ reči „zauvek“ pod budinim okom Boga i Crkve, već zajednički život uz dozu slobode, dobijene po dogovoru izmedju obe strane)
 
Što se tiče ovog tranzita izmedju Venere u Lavu i Urana u Biku, pa još usput što je umešao prste tranzitni Hiron iz Ovna, u narednom periodu, doneće veliki izazov mnogima od nas koji su ili u nekom odnosu ili u braku, biće stavljena na test i vernost i odanost, kao i poverenje koje treba da postoji izmedju dve zaljublejne duše. 
Sve to je nekako i moguće prevazići da nije ovog Hirona, koji će čak i preko benefičnog aspekta trigona da „čačka“ ovu Veneru i da inače snažnog Lava podbada da ne prihvata kompromise, da ne dozvoli da se sklad i kontrola u odnosu izgubi „zbog tamo neke želje za 5 min mira i tišine“. 
Hiron će doneti tako osećanje ne samo krivice što se želi sloboda, već će i da probudi osećanje odbačenosti i nevoljenosti (svi koji imaju istaknutog natalnog Hirona, posebno ako je u aspektu sa Mesecom ili Venerom ili se nalazi u 1-3-5-7-11 polju, znaju za taj osećaj „on/ona mene ne voli dovoljno jer ja sam nisam dovoljno dobar da bi me voleo / volela“ – iako su svesni da to realno to i nije tako, već da je to njihova sopstvena nesigurnost koja ih lomi iznutra)
 
 
Ako vam se ili tranzitna Venera ili tranzitni Uran nalaze u :
-1- polju : možete se osećati po malo „van šeme utvrdjenih pravila“ i imaćete problema u socijalnim odnosima sa drugima oko vas. Biće vam u narednom periodu problem da se uklopite, jer ćete želeti da se posvetite samo sebi, što može da donese prekorni pogled ili „jači“ ne baš kulturan komentar ljudi iz vaše okoline.
-2- polju : promene vezane za sopstvene vrednosti, lomovi vezani za samopouzdanje, mnogi od vas će želeti da imaju „svoj novac“ da bi se oslobodili kontrole ili nekog člana porodice ili pak samog partnera. Trebalo bi da povedete računa o tom svom novcu i da ne trošite previše, jer je ovo vrlo opasan aspekt za vaš novčanik (u ovom periodu vaše samopouzdanje će i biti usko povezano sa vašim novčanikom)
-3- polju : komunikacija vam neće biti jača strana, okolina vas često neće razumeti, pa su mogući i nesporazumi i konflikti. Odnos sa rodjacima ili komšijama u ovom periodu će biti dosta na „staklenim nogicama“ pa se potrudite ako je moguće ili da se sklonite iz tog razgovora ili da ne donosite na prečac odluke. Pripazite se u prevozu, naravno.
-4- polju : situacija u domu sa članovima porodice biće dosta „naelektrisana“ u ovom periodu, vi sami ćete osećati gušenje u ta „monotona 4 zida“, želećete da promenite makar raspored nameštaja u domu (koji neće biti odobren od strane porodičnog veća, jer će kućni budžet biti pod „vetom“) ili pak će vam najednom doći da jednostavno se spakujete i potražite svoj „krov nad glavom“.
-5- polju : kao polje emocija, zabavljanja, sexa, uz ovakve tranzite, biće veliki izazov da se kanališe sva ta silna energija koja će da „ključa“ u vama u narednom periodu. Neki će pokušati da kanališu sve to kroz neki vid umetnosti, slikanja, plesa, ili pak sporta. Isto tako i ovde važi opomena da ne trošite novac na besmislene zabave, poklone i „krpice“ da se ne bi kasnije pitali „kud mi bila pamet“ (vrlo često, ovakav tranzit donosi i neplanirane trudnoće)
-6- polju : ovaj tranzitn će vam totalno poremetiti svakodnevnicu i radne navike, doneće vam više napora i stresa, pa je moguće i da će vam se dobro zdravlje pokvariti (ovo posebno važi za srčane bolesnike i osobe starije od 70 godina) Mnogo više nego obično će vas pratiti baksuz i mnogi od vas mogu da budu hodajući primer Marfijevog zakona (ne)verovatnoće.
-7- polju : ako ste sami, ne očekujte ništa pametno (trajnije) u toku ovog tranzita, ako ste u vezi, očekujte da će da bude trzavica i želje za „pauzom“, a ako ste u braku, spremite se na udare munja i gromova, neočekivane situacije koje će debelo da testiraju ljubav i posvećenost koju imate prema svojoj lepšoj / jačoj polovini.
-8- polju : više nego bilo u kom drugom polju ovde stoji znak uzvika i opominje da morate da se pazite svuda u svemu, posebno što se zdravlja tiče, ali i finansija, jer ovaj tranzit može potpuno neočekivano da vas uvuče u neki kredit & dug iz kojeg ili ćete se uz velike žrtve jedva izvući ili pak se nećete izvući i možete tako da dodjete (skoro pa bukvalno) do „prosjačkog štapa“.
-9- polju : ovde ovaj tranzit ukazuje da ćete puno toga promeniti u svojoj životnoj filozofiji, uverenjima, pa čak i Veri. Isto tako, ovaj tranzit zbog svog malefičnog „odjeka“ može da vam donese probleme sa zakonom & državom. Ako treba da putujete, dobro se organizujte i pripremite se za neočekivana (i ne baš prijatna) iznenadjenja.
-10- polju : ako nemate posao, u ovom periodu ga ili nećete ni naći ili će sve da bude „rekla kazala“ i „nije zlato sve što sija“ opcija. Ako ste zaposleni, potrudite se da ne „štrčite“ previše iz kolektiva, jer ne samo što će vas kolege „uzeti na zub“ već ni sami nadredjeni neće imati puno strpljenja sa vama. „Use i u svoje kljuse“ i ćutite (sem naravno ako već niste planirali da napustite to radno mesto – onda je ovo odličan period za to)
-11- polju : društvena previranja, prekidanja dugogodišnjih prijateljstava, ili pak neočekivano upoznavanje neobičnih ljudi. Ovo baš i nije period kada možete da ostvarite svoje planove i želje. Angažovanje oko drugih vam neće ići od ruke u ovom periodu, jer ma koliko se trudili, nećete umeti ni da im se prilagodite niti da ih razumete.
-12- polju : period kada ćete morati da se odlučite da li želite da budete u centru pažnje ili da se povučete u totalnu osamu – ali to će biti mač sa dve oštrice ~ ako odlučite da „izadjete u svet“ to vam neće prijati, ako odlučite da se „sklonite“ ni to vam neće prijati. Dosta naporan tranzit za ovo polje, pa tako pokušajte da nadjete kakvu takvu „zlatnu sredinu“ dok on ne prodje.
Do sledećeg čitanja
pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika
 
Astrološke konsultacije i narudžbine
kontakt : astrokonsultacije@gmail.com
SMS +381 677 014 817

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.