Budjenje

13-06-2018 Beograd 21:43

~ Mlad Mesec 22°44′ Blizanaca ~

&

~ Mars konjukcija Južni Mesečev Čvor 08°12′ Vodolija ~

Istog dana, 13-06, imaćemo Mlad Mesec u Blizancima i konjukciju izmedju Marsa i Južnog Mesečevog Čvora u Vodoliji. Zanimljiva kombinacija tranzita koja će nam doneti puno interesantnih dogadjaja u narednom periodu.

S jedne strane, Mlad Mesec obećava novi početak, nove energije koje će nas gurati napred barem naredne 2 nedelje, dajući nam snagu i volju za istraživanjem novih ideja, ali naravno i za spremanjem terena za sprovodjenje starih ideja u delo.

Mlad Mesec na 22°44′ Blizanaca biće postavljen u tranzitnom 6 polju, a dispozitor će mu biti Merkur koji samo što je ušao u znak Raka i koji se smestio u tranzitno 7 polje ~ tranzitni ASC će biti u Jarcu (pa će tako ovaj Merkur biti povezan sa retrogradnim Saturnom i skrenuti nam pažnju da ovaj Mlad Mesec će imati neke veze sa našom Karmom i prošlim životima i da ćemo u narednom periodu i dobiti poruku = Merkur o tome = Saturn, prošlost, Karma)

Takodje, 22°44′ Blizanaca se povezuje i sa Sabijskim Simbolom „3 ptića u gnjezdu postavljenom visoko u krošnji drveta“ koji se vezuje za rast i razvoj duhovnog kreativnog procesa čak iako sam Um, a i Duša nisu na nivou koji im to može potpuno omogućiti.

Tradicionalna simbolika ptica se obično odnosi na duhovne sile, tj na viši um i njegovu mogućnost da uspostavi kontakt sa Višim Kosmičkim Silama. 

Ovaj stepen se vezuje za sam početak rasta i razvoja svesti, gde kreativna snaga Duha ima mogućnost da se razvija u pravom pravcu. Podpomognut Dušom i svime onim što je duboko ukorenjeno u njoj (tradicija, kultura, iskustva iz prošlih života…) Duh je u mogućnosti da se razvija postepeno i da tako stvori oformljenu ličnost. Takodje, ovaj stepen se vezuje za Sveto Trojstvo ~ Otac, Sin i Sveti Duh (u Indiji napr to je Sat-Chit-Ananda)

Ovaj stepen se povezuje sa prirodnim spontanim razumevanjem i prihvatanjem čovekove egzistencije, što jednostavniji način života, to bolji. On omogućava da se uklone štetne energije masa i svega onoga što zaslepljuje Um da pravilno razmišlja (opšte prihvaćeni tabui, moderna pohlepa i stalna želja za „većim i boljim“, potenciranje materijalizma, požude, želja itd…) Ovo je stepen koji pomaže da se čovek na najlepši mogući način spoji sa Majkom Prirodom i unapredi svoj duhovni razvoj (pa samim tim i obogati svoju buduću inkarnaciju i budući život)

Uz Mladi Mesec u Blizancima tako dobijamo na poklon od Viših Kosmičkih Sila mogućnost da se lako povežemo sa njima i iskoristimo svoj potencijal koji naša Duša nosi kroz vekove i prošle živote. 

Takodje, biće aktivirana i simbolika samog polja u natalnom čartu gde se ovaj Mladi Mesec bude našao, tako napr ako se ovaj Mlad Mesec nadje u 9 polju (koje se inače baš i vezuje za uticaj Viših Kosmičkih Sila, snove, Astrologiju i Divinaciju…) tada će u narednom periodu osoba zaista imati prilike da unapredi sebe na najbolji mogući način. Ako se nadje napr u 2 i 10 polju, osoba će imati odličnu priliku da se istakne na polju svog posla i osigura sebi dobre finansije. Ako se nadje u 5 ili 7 polju imaće prilike da ili pronadje svoju srodnu dušu ili pak da svoj odnos sa partnerom / partnerkom podigne na jedan lepši nivo. Ako se nadje u 4 ili 12 polju, osoba će imati prilike da spozna sebe, svoje korene, svoje prošle živote itd…

S druge strane u isto vreme, dešava se konjukcija tranzitnog Marsa i Južnog Mesečevog Čvora na 08° Vodolije. Znamo da je Mars akcija, snaga, pokretačka energija koja nosi svako živo biće na Zemlji. Južni Mesečev Čvor je pak „kovčeg“ svega onoga što naša Duša nosi iz svih naših prošlih života. 

Tako, ova konjukcija će nam omogućiti da na osnovu prošloživotnih iskustava ispravno donesemo odluku o nekom narednom koraku, bilo da je reč o poslu, zdravlju ili nekoj drugoj velikoj životnoj prekratnici. Ovaj aspekt obično vuče osobu da se osami i osluškuje sebe. 

Mars u kombinaciji sa Južnim Mesečevim Čvorom (bilo kao tranzitni aspekt, bilo kao natalni aspekt) donosi često nerazumevanje okoline koja ne može da shvati & prihvati metode rada te osobe, jer Južni Mesečev Čvor je jako spor, skoro inertan, dok je Mars taj kojeg ne drži mesto, te tako deluje da osoba je lenja i da ne radi ništa, a u stvari, ona samo prati ritam svog tela i uma i završava svoje poslove onda kada ona to smatra potrebnim. 

Pa tako ako se ova konjukcija nadje u natalnom 1 – 3 – 9 – 11 polju delovaće da osobu baš nešto i nije briga za mišljenje okoline, ne traži savete, radi po svom i opet ostvari zapažene rezultate. Ili ako se nadje u 2 – 6 – 10 polju, može da deluje da osoba i nije radno sposobna, da otaljava svoj posao, a opet, ona postiže sve polako, korak po korak i čak doživljava neočekivano velike uspehe i počasti… itd…

Sami Čvorovi su vrlo specifični sa svojim uticajem na čoveka. 

Oboje generalno malefici (jer su ipak nastali od tela Rakshasa, demona sa zmajevom glavom i zmijskim telom, koji je želeo da preotme nektar besmrtnosti koje je Višnu spremio da podari ostalim nebeskim telima Suncu, Mesecu, Merkuru, Veneri, Marsu, Jupiteru i Saturnu, ali nije uspeo u toj nameri u potpunosti ~ uspeo je da preotme pehar, uzeo gutljaj, ali ga je u baš u tom momentu Višnu posekao mačem ~ te je tako ostala glava sa nektarom = Rahu „glava Zmaja“ i telo bez nektara = Ketu „telo Zmaja“

Severni Čvor je zato povezan sa Saturnom, a Južni Čvor sa Marsom i zato se oni i povezuju sa DNK i svime onim što je zapisano unutar njega.

Tako će ova tranzitna konjukcija izmedju Marsa i Južnog Mesečevog Čvora (Ketua) biti zaista moćna i vrlo važna za posmatranje efekta koji će imati na nečiji natal, posebno jer se poklapa ovog puta sa Mladim Mesecom u Blizancima ~ i dodatno će se odigrati još 2 puta u toku 2018 godine! Mnogi od nas će imati zato mogućnost da na osnovu prošloživotnih sećanja mnogo bolje organizuju svoj sadašnji život i ostvare neke svoje ciljeve i želje.

Te tako, od 13-06 čeka nas period budjenja, prisećanja i pokretanja novog perioda u našem životu. To sve može da bude i dosta burno, posebno za one koji nisu navikli na promene ili se plaše šta će da se desi ako se budu setili nečega (što im se možda neće dopasti) Ovo će biti period velikih promena u samom čoveku, u njegovoj Duši i Svesti. 

Spremite se!

Iz nekog razloga, 

ova planetarna kombinacija me je podsetila 

na kraj animiranog filma „Moana“

pa evo i vi uživajte u njemu

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

astrološke konsultacije i narudžbine

+381 677 014 817

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.