Kuda plove misli moje

U večernjim časovima 
(tačnije 22h GMT+2h Bgd) 12-06-2018 
tranzitni Merkur će preći u znak Raka 
i tu će biti do kraja Juna (tačnije do 29-06 u 07h30am)
Merkur je planeta koja vlada našim mislima, idejama i načinom komunikacije sa drugima, naš Um, IQ, logika i „crno na belo“. Znak Raka jeste osećajan, ali nije nerealan, već samo dopušta da na njegovo razmišljanje povremeno utiču i njegove emocije i osećanja.

 

Pa tako, kada tranzitni Merkur bude uplovio u znak Raka, dobijamo jednu lepu energiju koja balansira izmedju razuma i osećajnosti u našem životu (naravno pod uslovom da taj tranzitni Merkur nema loših aspekata sa nekom našom natalnom planetom)Merkur u Raku je praktični kreativac, on stvara umetnost koja može da bude korisna svima, on ne gleda na svet oko sebe deleći ga na nižu i višu klasu, neuke i učene, bogate ili siromašne, on ispred sebe vidi čoveka i to je sve.Ovaj Merkur se trudi da i uštedi, ali i da ugodi sebi. On se trudi da prenese tačne informacije, gleda da pravi jednostavne planove, ima puno želja, ali opet gleda da ispuni i tudje. Detaljista, ali na kreativan način, neki put odskače od okoline sa svojim neobičnim pristupom nekom problemu, posebno kada ga reši na vrlo kreativan i neočekivani način. U isto vreme odličan matematičar / ekonomista / političar i s druge strane, u isto vreme i slikar / muzičar / umetnik.


 
On uvek gleda da spoji  tradicionalno i moderno (iako baš i nije preterano naklonjen novim stvarima, on poštuje novitete, ali će se držati „proverenih stvari“ ipak…) Voli svoj dom i porodicu, korene i poreklo, ali u isto vreme, ovaj Um najviše od svih želi da putuje i istražuje svet oko sebe. Da se on pita, najverovatnije bi pokupio svu svoju familiju, spakovao ih na brod i tako zajedno putovao po Svetu. Na tom brodu bi razvio robno-robnu (novčanu) trgovinu, svi bi imali svoj neki zadatak i svi bi bili srećni i zadovoljni.
Ne treba da zaboravimo da je znak Raka pod vladavinom Meseca, najbrže planete u Zodijaku, pa tako i ovaj Merkur često menja mišljenje, raspoloženje, stalno pravi nove planove, analizira, računa…
 
Dok bude putovao kroz znak Raka, 
tranzitni Merkur će imati nekoliko aspekata 
sa drugim tranzitnim planetama :
 
• prvo sekstil sa tranzitnim Uranom iz Bika
 
 
 
• pa opoziciju sa retrogradnim tranzitnim Saturnom iz Jarca
 
 
• ondak trigon sa retrogradnim Jupiterom iz Škorpiona
 
 
• pa ondak trigon sa stacionarnim Neptunom iz Riba
 
 
• i na kraju svog puta opoziciju sa retrogradnim Plutonom iz Jarca
 
Sve u svemu, dok tranzitni Merkur bude bio u Raku, imaćemo želju da se posvetimo porodici i svom domu, u isto vreme želećemo da obezbedimo sigurnost i stabilnost, kako emotivnu u odnosu na drage nam osobe, tako i materijalnu & stambenu & poslovnu. U zavisnosti od natalnog polje kroz koje bude plovio, donosiće nam važne informacije, vesti, ljude, koji će svako na svoj način da nam pomogne (uz dobre aspekte sa našim natalnim planetama) ili pak odmogne (ako ima loših aspekata sa našim natalnim planetama)
 
 
Do sledećeg čitanja
pozdrav od 
Šmišonje Večitog Putnika
 
Astrološke konsultacije i narudžbine
radnim danima od 9h do 17h
kontakt + 381 677 014 817

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.