Snovi na javiTranzitni Neptun već 15-06 u 06:18:45am (Bgd +2h GMT) ulazi u stacionarni hod, a u pravi retrogradni hod kreće od 23-06 odmah iza ponoći i biće retrogradan sve do kraja Novembra 2018 (njegov ciklus od 160 dana retro hoda)

Neptun je u odnosu na druge planete često retrogradan i to nam je znak „od gore“ da treba da se uhvatimo u koštac sa našim iluzijama i fantaziranjima, da prestanemo da obmanjujemo sami sebe i da poradimo na svojim strahovima i sumnjama.

Retrogradan, Neptun na podseća da ne smemo da dozvolimo da budemo nečije žrtve, da ne smemo da sumnjamo u sebe, da ne dozvolimo da nas neko ponižava ili vara i nadasve uči nas da ne osećamo nepotrebnu krivicu i uznemirenost oko (životno realno nebitnih) stvari.

Ako retrogradni tranzitni Neptun ima loše aspekte sa vašim natalnim planetama, on može da vam donese napade panike, paranoju, depresiju i čak ludilo. 

Kada ima dobre aspekte sa vašim natalnim planetama, on može da vam pomogne da se trgnete iz neke iluzije i jasnije vidite u kakvoj se situaciji (odnosu) nalazite i koliko je to dobro ili loše po vas.Sam tranzitni Neptun kada je retrogradan takodje donosi veliku želju za proučavanjem ezoterije, misticizma, duhovnosti, joge, meditacije ili pak može jednostavno da probudi u nama želju da se bavimo jednostavnijim, čistijim, zdravijim životom (promena režima ishrane, oblačenja, bavljenje nekim laganim sportskim aktivnostima, tipa plivanje)

Sam trenutak kada bude krenuo retrogradno ovaj tranzitni Neptun, će biti obojen velikim vodenim trigonom izmedju njega, retrogradnog Jupitera iz Škorpiona i Merkura u Raku i taj aspekt će dominirati sve dok Neptun bude retrogradan ~ do kraja Novembra 2018.Zato će biti vrlo važno u kojim se poljima u vašem natalu dešava taj veliki vodeni trigon jer će te tu imati mogućnost da pročistite sebe i da odstranite sve što je loše i na neki način vas truje i da napravite dobru, novu, bazu za dalje.Merkur trigon Jupiter donosi optimizam i dobre vesti. Istraživanja, učenja, druženja, pravljenje dugoročnijih planova, slušanje svog instinkta (unutrašnjeg glasa) putovanja ili relokacija (selidba) Naravno, dodatni akcenat će biti na religiji, zakonu, stranim kulturama i filozofiji. Aspekt koji donosi uspeh u poslu, posebno kada je reč o trgovini vezanoj za inostranstvo ili putovanja. Ovaj aspekt donosi vrlo povoljno vreme za rešavanjem svih zakonskih obaveza & problema, sa najverovatnijim srećnim ishodnom.Merkur trigon Neptun donosi kreativnost, maštu, osećajnost, duhovnost. On takodje donosi i odličan period da se bavimo lepim stvarima u životu, da budemo kreativni, da radimo na sebi i svom razmišljanju & ponašanju & delima, da budemo više saosećajni i da pomažemo ljudima oko nas. Ovo je takodje dobar period za razgovore i pregovore, jer se obe strane u razgovoru nekako „osećaju“ i dosta je lako čak čitati izmedju redova. U nekim slučajevima može da probudi telepatiju kod mnogih od nas ili pak da se uspostavi neočekivani kontakt sa duhovima (ne samo onim iz prošlosti…)Jupiter trigon Neptun donosi nadu, darežljivost, dobrotu, pacifizam, želju da se Duša uzdigne iz materijalne realnosti i da se traži večita istina. Ovaj tranzit donosi kontakte sa učenjacima, putnicima, sveštenim licima, misticima, Učiteljima. Ovo je period kada svako rado pita za savet i vrlo rado pruža usluge savetovanja drugima. Aspekt koji nekima od nas može da pomogne u borbi protiv Ega i zavisnosti od materijalnih stvari. Puno (proročanskih) snova, snovidjenja, intuicija i „6 čulo“ rade „k’o sat“.
U ovom velikom vodenom trigonu biće i aktivirane tri Fiksne Zvezde :

~ Merkur konjukcija Sirius : odlično za poslovne uspehe, zaradu, pomoć od uspešnih i moćnih ljudi, kontakt sa Crkvom (ili nekom drugom ustanovom vezanom za religiju & duhovnost) Isto tako, loša strana ovog aspekta je fizički defekt usled nesrećnog slučaja.~ Jupiter konjukcija Alfeka : čast, dostojanstvo, umetničke sklonosti, kreativnost, odlično za profitiranje i ulaganja & štednju. Donosi uspeh posebno sa (ne)pokretnom imovinom (kupo-prodaja i sl)~ Neptun konjukcija Ahernar : uspeh u javnom životu & poslu, dobijanje beneficija & pohvala, interesovanje za religiju & filozofiju & duhovnost & misticizam. Može da obezbedi dobar ugled, moralnost, učvršćivanje Vere i duhovnih uverenja.

Rezime…

Neptun predstavlja iskorak iz stvarnosti. Pospešuje jaku sponu sa emocijama, pa uzrokuje pojačanu maštu, praćenje iluzornih ciljeva, eskaliranje umetničkog duha i vrhunac keativnosti. Ova planeta u astrologiji predstavlja pokretačku energiju za ono nestvarno i neopisivo iskustvo. Neptun je procep između jave i sna.

Savet…

Kada je Neptun u retrogradnom hodu, trebalo bi da pijete više vode, pojačate vitamine u ishrani i da izbegavate toksine, kao što su cigarete i alkohol. Da biste se psihički primirili, pokušajte da se osamite kad god imate priliku, a u drugim situacijama izbegavajte negativne ljude, koji vam oduzimaju energiju.

Do sledećeg čitanja
pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke konsultacije
radnim danima od 9h do 17h
kontakt : +381 677 014 817

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.