Jun 2018

Jun 2018

Šta nas sve čeka u toku ovog meseca?

U Junu imamo puno dešavanja sa tranzitnim planetama. Ono najinteresantnije je što će tranzitni Mars početi da usporava svoje kretanje, jer krajem meseca, 26-06. kreće retrogradnim hodom, pa će tako i mi malo da se usporimo, da malo više razmišljamo i odmeravamo naše sledeće korake, a od sredine meseca u retrogradnoj šetnji pridružuje mu se i tranzitni Neptun, 18-06, koji će tokom svog retrogradnog hoda da nam malo skrene pažnju da ne smemo previše da sanjarimo i idealizujemo neke ljude i situacije.

 

tumblr_inline_nphpczkBow1rkygkg_500.gif

 

Sam početak meseca obojiće nam dva aspekta ~ prvi izmedju tranzitnog Merkura u Blizancima i tranzitnog Marsa u Vodoliji ~ ovaj benefični aspekt trigona će nam doneti brzo razmišljanje, lako shvatanje i odličnu logiku i omogućiti nam da pronadjemo rešenje za neki problem (probleme) koji nas je gnjavio već neko vreme.

Drugi aspekt će biti izmedju tranzitne Venere u Raku i tranzitnog retrogradnog Jupitera u Škorpionu ~ spremite se da zaplivate morem emocija, očekujte lepe trenutke sa dragim osobama, nova prijateljstva, povoljne prilike za putovanja, ali isto tako i poklone & ponude koje će vas iznenaditi, a moguće je da će nam ovaj aspekt itekako poboljšati i finansijsku siuaciju i uticati na naš osećaj sigurnosti i stabilnosti.

Gemini_horoscope__Zodiac_Signs_Crystals.gif

06-06 imamo tranzitno Sunce u konjukciji sa tranzitnim Merkurom ~ maksimalno osvetljena simbolika znaka Blizanaca ~ pa tako gde vam se ova konjukcija bude našla u vašem natalu (i posebno ako bude imala benefične aspekte sa vašim natalnim planetama) možete očekivati da će vam simbolika tog polja ponuditi do sad čak i vama nepoznate informacije i neočekivane dogadjaje. Ali, pripazite se, oboje će imati malefični aspekt kvadrata sa tranzitnim Neptunom, pa šta god da je u pitanju (informacija, situacija, osoba) za svaki slučaj proverite još koji put, jer su greške & obmane vrlo moguće sa ovim aspektom!

uranus-pluto-aspects-astrology.gif

Mlad Mesec 13-06 u promenljivom vazdušnom znaku Blizanaca donosi nam nove ideje, planove i želje koje ćemo u toku narednog perioda imati prilike da sprovedemo u delo. Na sreću, pa loš aspekt sa Neptunom (kvadrat) je prošao, te tako nam ideje i planovi neće biti previše nerealni i dobićemo priliku da ih realizujemo u potpunosti. Sve što ima veze sa učenjem, tehnologijom, putovanjima, relokacijom, robno-novčanom trgovinom u ovom periodu će biti posebno istaknuto i vrlo moguće ostvarljivo.

ezgif.com-crop.gif

12-06 u kasnim večernjim satima, tranzitni Merkur prelazi u znak Raka i donosi nove energije u naš život. Do sad je bio u promenljivom vazdušnom znaku Blizanaca i stavljao akcenat na komunikaciju, druženje, putovanja i na neki način opušteni deo našeg života. Sada, prelazi u kardinalni vodeni znak Raka i usmerava nas da se pozabavimo pitanjem našeg doma, porodice, osećanju stabilnosti, komfora, sigurnosti. 

Merkur je brbljiva planeta, pa će nam dok bude prolazio kroz introvertni znak Raka puno pomoći da lakše izražavamo svoje potrebe i osećanja, tj nateraće nas da se izborimo sa emotivnim samoobmana ili pak da nam ukaže na greške koje se javljaju zbog naših emocija i želja, posebno :

~ 16-06 kada bude imao aspekt opozicije sa tranzitnim retrogradnim Saturnom u Jarcu, 

~ 19-06 kada bude imao benefični aspekt trigona sa tranzitnim retrogradnim Jupiterom u Škorpionu. 

~ 20-06 kada bude imao benefični aspekt trigona sa tranzitnim retrogradnim Neptunom iz Riba 

~ i 23-06 kada bude imao aspekt opozicije sa tranzitnim retrogradnim Plutonom iz Jarca.

tenor (1)

14-06 tranzitna Venera prelazi u znak Lava i budi nam uspavane i stidljive emocije, menja nam pogled na svet, pomaže nam da uspostavimo bolju sliku o samom sebi, da nam poboljša stav o našim sopstvenim vrednostima, ali i vrednostima drugih ljudi oko nas. Dok je bila u znaku Raka, emocije & ljubav & želje su bile dosta skromne i vrlo često potisnute, ali kada bude prešla u vatreni fiksni znak Lava, sve to će najednom da izleti iz nas i da nam donese nove dogadjaje na privatnom planu.

0047.gif

Od 21-06 kreće Leto i Sunce u znaku Raka, a prati ga tog dana i opozicija izmedju tranzitne Venere u Lavu i tranzitnog Marsa u Vodoliji. Vidimo da će Leto da bude burno, ispunjeno oscilacijama toplo-hladno posebno na polju privatnih odnosa, ali i na polju finansija. Biće lepih ljubavnih priča, susreta koji će probuditi puno emocija, ali zbog malefičnog uticaja ove opozicije, moguće je da svaki odnos započet u ovom periodu neće imati baš dugoročnu perspektivu, ili će odnos da bude stalno – ni tamo ni vamo – posebno zato što prilikom sklapanja ove opozicije, obe planete će imati aspekt sa tranzitnim Mesecom u Vagi koji će dodatno da potencira ljubavne odnose, ali on sam će imati malefični aspekt kvadrata sa tranzitnim retrogradnim Saturnom iz Jarca, pa će ti emotivni odnosi stalno da osciliraju od običnog zabavljanja, do vrlo ozbiljne veze, pa onda opet pauza, premišljanje, odlučivanje, strahovi koji remete harmoničnu budućnost tog odnosa. Baš dinamika tokom celog Leta i potreba za čeličnim živcima…

giphy.gif

Poslednja nedelja Juna će biti takodje vrlo dinamična jer ćemo pored Punog Meseca u Jarcu 28-06, pre toga imati 25-06 malefični aspekt kvadrata izmedju tranzitne Venere u Lavu i tranzitnog retrogradnog Juptiera u Škorpionu (pa se pripazite da vas želje i osećanja ne odvedu na pogrešan put u ovom periodu ~ posebno zato jer će sam tranzitni Jupiter imati u ovom periodu i trigon sa tranzitnim Neptunom !) pa 26-06 sam tranzitni Mars kreće retrogradno (pa nas usporava u našim akcijama, donosi neodlučnost i sumnje u naše ciljeve) pa 27-06 imamo opoziciju izmedju tranzitnog Sunca u Raku i tranzitnog retrogradnog Saturna u Jarcu (koja će dibidus da donese strahove i sumnje u naš život, posebno vezani za naš komfor, sigurnost, opstanak ~ posebno zato što će oboje da imaju aspekt sa tranzitnim Uranom iz Bika i aflikaciju od tranzitnog Hirona iz Ovna)

Astrology.gif

Sam kraj meseca, 29-06 tranzitni Merkur ponovo menja svoje vibracije i prelazi u vatrenog Lava. Do sad, šta smo prećutali, prećutali smo, od ovog trenutka nema više ćutanja, ni čak zarad mira u kući…

1d6354ccf1ec0246ce3af2ae92990381.gif

 

Do sledećeg čitanja

pozdrav od Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke konsultacije +381 677 014 817

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.