Jupiter_and_Juno_-_Frans_Christoph_Janneck

Priča o asteroidu Junona

Priča o Asteroidu Junona (Juno, Juna)

     Juna je bila ćerka Saturna , supruga Jupitera , majka Marsa i Vulkana.

     Preko oca Saturna imala je želju da sve što je vezano za žene bude u skladu sa zakonom, kao supruga Jupitera , vladala je udatim ženama, a kao majka Marsa i Vulkana posredno je vladala ljubomorom i posesivnošću.

     U natalnom čartu uvek gledajte odnos June i Jupitera , jer će vam to pokazati vaš bračni život. Ako ste žena, odnos June i Jupitera će vam pokazati kakav će vam suprug biti, ako ste muškarac odnos June i Jupitera će vam pokazati kakva će vam supruga biti. 

     Znači ne kakav će brak biti kao brak & odnos, već kakav će vam supružnik biti ~ pa kakav je on & ona, takav će vam i sam brak biti. Ona je Boginja koja vlada nad udatim ženama, koja donosi poštovanje tradicionalnih odnosa izmedju žene i muškarca.  Pošto je ona Saturnova ćerka, naravno da će na neki način da bude opsednuta kontrolom da „sve bude po pravilima“.

     Pošto je sama supruga Boga Jupitera , po temperamentu je vrlo slična njemu, ali pravi mnogo manje grešaka i suprotno od njega, koji je sklon švrljanju, ona se striktno drži bračnih zaveta, čak i pomalo na fanatičan način ume da pokazuje svoju supružničku ljubav.

     Pošto je ona majka Marsa i Vulkana, ona sama će vladati i sumnjom u partnersku vernost, ljubomoru, posesivnost, boriće se bez pardona sa bilo kim ko pokuša da naruši harmoniju bračne zajednice (setite se mitološke priče o Jupiteru Juni i maloj Io rečnoj nimfi)

     Tamo gde vam je u natalu Juna tu će te naći svog Jupitera ~ u svim astrologijama (bilo tradicionalnoj, hindu ili modernoj) Jupiter u natalu žene prikazuje realno pravu sliku budućeg supruga (nevezano za samu simboliku vladara 7 polja koje se vezuje za brak) To polje i njegova simbolika će vam pokazati šta treba da uradite da bi „našili idealnog supruga“ ili u srećnim slučajevima ~ gde ćete pronaći svog budućeg supruga.

     Kao Saturnova ćerka, Juna ni malo nije naivna žena, vrlo je mudra, lukava i pronicljiva i vrlo brzo ume da uvidi laž kod svog supruga, megalomanskog epikurejca Jupitera , pa će tako loš odnos izmedju natalnog Jupitera i June da pokaže surpužnika koji će biti sklon švrljanju, dok ako postoji dobar odnos izmedju ovo dvoje, surpužnik će biti veran.

     Dobro je pogledati u sinastriji kakav odnos imaju Juna & Jupiter iz njenog tj njegovog čarta, jer će to takodje da nam da dosta informacija o tome da li njih dvoje imaju iste ili makar slične stavove po pitanju bračnog života ili ne.

     Nemojte se previše uzbudjivati ako ne postoji aspekt (samo Ptolomejevih 5 dolaze u obzir!) izmedju Juna i Jupitera (ili da vam padne napamet da ako nema aspekta, do braka nikad neće doći) jer ipak postoje i drugi faktori koji ukazuju na (ne)postojanje opcije stupanja u brak sem odnosa Juna i Jupiter .

Juno je asteroid koji ima uticaj veoma sličan Veneri, samo za razliku od nje ne odnosi se se na ljubav i privlačnost, već na onu drugu stranu odnosa- bračni život, brak, posvećenost, srodnu dušu.

U natalnoj karti ovaj asteroid nas upućuje na ono što podsvesno tražimo u partneru i pokazuje nam koji tip srodnih duša privlačimo I definše tu osobu koja nam je suđena. Ne ono što nam se nužno dopada i što tražimo već ono što nam je na neki način predodređeno.

U izvesnom smislu definiše “patern”, šablon na koji uvek padamo, hteli ili ne, i u ličnom horoskopu predstavlja partnera za brak kog ćemo privući. U zavisnosti od toga u kom se znaku Juno nalazi, takve su i karakteristike naše srodne duše.

Juno u Ovnu

Tvoja srodna duša je samostalna, motivisana, aktivna, asertivna i u nastupu možda pomalo i agresivna osoba. Moguće je da se bavi nekom vrstom posla koji je sam pokrenuo. On je neko ko igra isključivo “A” igru, i puca na prvo i najbolje ili ništa. Gradski tip koji dosta priča, ume lako da bude dospe u centar pažnje i nema nikakav problem s tim da tu i ostane.

Juno u Biku

Partner koji ti treba je onaj koji može da ti obezbedi stabilnost i sigurnost u svakom smislu, emotivnu, finasijsku, i svaku drugu. Bitno ti je da ne budeš na klizavom terenu već da imaš nekog posvećenog ko je dobar slušalac i on to i jeste. Voli da iskazuje nežnosti i to radi sa lakoćom, iako mu treba malo vremena da se istinski posveti. Moguće da je snažne građe, krupniji, i prilično tvrdoglav.

Juno u Blizancima

Tvoj idealan partner je čovek avantura. Voli da priča, a posebno da ubeđuje druge u ispravnost svog mišljenja. Stalno je u pokretu I fizički I mentalno, i mir je najstrašnija reč koja može da mu se kaže. Voli da sedne u kola i jednostavno se odveze u novu avanturu. S njim ti nikada neće biti dosadno, ali je moguće da mu vernost nije najjača strana.

Juno u Raku

U svom partner tražiš i vidiš porodicu i to je ono što te privlači kod njega. Vidiš zajednicu, i srećan miran dom, i u potpunosti možeš da se zamisliš sa njim kako se “smiruješ” i osnivaš porodicu, što na prvom mestu i želiš. Puno brige, i nežne ljubavi majčinskog tipa. Problem je što je veoma moguće da partner postane previse vezan za tebe ili ti za njega.

Juno u Lavu

Tvoj savršeni partner ima dosta karakteristika prave zvezde, centra pažnje i vođe. Pomalo lenj, pomalo arogantan, i verovatno prilično glasan, ali potpuno neodoljiv u svom šarmu i nestvarno zabavan. Ovo je osoba koja ima detinji šarm i energiju, i na neki način ostaje dete do kraja života. Možda baš zbog toga i voli decu i želi ih, jer ih jako dobro razume.

Juno u Devici

Za ovakvu poziciju Juna, savršeni partner je onaj koji te čini boljom osobom, i radi na tvom usavršavanju. Njihov kriticizam ne primaš previse k srcu, i zapravo svaku kritiku doživljavaš kao ono što jeste. Konstruktivan predlog i smer, prilika da se promeniš, usavršiš. Tvoj partner je veoma vredan i radan, i veoma je moguće da čak možda i radite zajedno to jest da ćete se upoznati na poslu.

Juno u Vagi

Juno u Vagi traži partnera koji je lep, šarmantan i besprekornih manira. Neko sa kim možeš godinama da uživaš u raznim aktivnostima, prefinjenim večerama, koncertima, zabavama. Nezavisno od toga da li imate decu ili ne, vaš odnos je u centru vaše pažnje i stalno radite na njemu. Svoju srodnu dušu ćeš prepoznati odmah, kao nekoga sa kim možeš da budeš satima i da ti ne bude dosadno.

Juno u Škorpiji

Tvojoj srodnoj duši te privlači jaka seksualna energija. To je strastvena, intenzivna i predana osoba koju ćeš želeti da sakriješ od svih i da se ceo vikend ne razdvajaš. To ćete čak i morati možda u početku, jer nije isključeno da ćeš svoju the osobu upoznati dok ste oboje u vezi sa nekim drugim. Intenzivne svađe i rasprave su itekako moguće jer se velika strast lako pretvori u ljubomoru i posesivnost.

Juno u Strelcu

Tvoja srodna duša je vrlo moguće druge religije, kulture ili socijalnog statusa, i veoma moguće inostranog porekla. Moguće je i da je u pitanju u nekom smislu poznata osoba i da ima talenat za pisanje, edukaciju i predavanje. Vrlo je verovatno da ćeš ovu osobu da upoznaš na putovanju, svakako u nekoj drugoj zemlji, ili da baš proputuješ dok je ne nađeš.

Juno u Jarcu

Tvoja srodna duša nije u mlađim generacijama, kao ni među onima koji se ponašaju nezrelo. Naprotiv, tvoj idealni partner je ili stariji od tebe ili se ponaša mnogo zrelije i ozbiljnije i od tebe i od sopstvenih godina. Moguće je da zauzme roditeljski stav i odnos prema tebi. Odgovorna, posvećena osoba tradicionalnih vrednosti, veoma uspešna u svemu što radi.

Juno u Vodoliji

Tražiš osobu koja je nezavisna, nekonvencionalna, živahna i neuhvatljiva. To je osoba koja u potpunosti razume tvoju potrebu za prijateljima, tvojim prostorom, tvojim vremenom, hobijima, i svim onim što te čini osobom kakva jesi. Ne sputava te, i to traži i od tebe. Ne trpi nikakve forme međuzavisnosti. Moguća je ozbiljna razlika u godinama, ili jednostavno neobična, ekscentrična osoba, po izgledu ili načinu života.

Juno u Ribama

Tvoja srodna duša zahteva neku vrstu žrtvu da biste bili zajedno– da staviš sebe na drugo mesto, da putuješ stalno da bi ga videla, da ostaviš stabilnu vezu i uletiš u to. Moguće je da ćeš osećati potrebu da spasiš ili zaštitiš ovu osobu od zlog pokvarenog sveta. To je osoba veoma zanesena i u svom svetu koja nema baš najjaču vezu sa realnošću, romantičar i sanjar a ti ćeš imati potrebu da ga staviš na pijedastal.

Do sledećeg čitanja, pozdrav od jedne June iz Lava

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.