Primer Kipper otvaranja – opis osobe

     Vežba za opis partnera napr : kakva je on osoba ?

16 Njegove Misli ~ 37 Siromaštvo ~ 22 Uniformisana Osoba
38 Težak Rad ~ 01 Mladji Muškarac ~ 24 Lopov
21 Dnevna Soba ~ 06 Starija Žena ~ 25 Stižu Počasti

Moj dizajn špila : Kipper Steampunk

     Metod tumačenja ~ sve karte koje se nalaze iznad 01 su karte koje predstavljaju ono što se njemu „vrzma po glavi“, ono o čemu on stalno razmišlja, ono što mu je vrlo važno u životu i ono što za njega na neki način predstavlja prioritet u životu.

     Sve karte koje se nalaze iza 01 (ova karta u originalu pokazuje mladog muškarca kojem je pogled okrenut ulevo, pa će tako svaka karta koja se nadje pre 01 da bude njemu iza ledja) će pokazivati sve ono što je on ostavio iza sebe (hteo / ne hteo) sve ono što je završio, ili pak je jednostavno (u bukvalnom smislu) nešto ili neko kome je taj muškarac okrenuo ledja.

     Sve karte koje se nalaze ispred 01 će pokazati ono što njemu dolazi u susret, čemu se on nada i šta priželjkuje, sve ono što on mora & treba da tek uradi ~ Kipper nije za dugoročna predvidjanja, pa se tako obično ove karte vezuju za vrlo blisku budućnost.

     Sve karte koje se nalaze pak ispod 01 će pokazivati naravno sve ono što njega ama baš uopšte ne interesuje, sve ono što je za njega nevažno i nebitno, sve ono što će on kad tad da „pogazi“ & „zgazi“, a takodje pokazuje i sve ono čega on možda i nije svestan da se dešava (ne samo da ne želi da zna, već jednostavno ne vidi)◘º Značenje karti º◘

æ 16 : intelekt, razum, misli, planiranje, analiziranje, snalažljivost, lukavost

https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/01/12/kipper-karta-16-2/

æ 37 : siromaštvo, beda, zapuštenost, napuštenost, odbačenost

https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/02/12/kipper-karte-37-38-39/

æ 22 : disciplina, raditi po dužnosti (ne po volji) pucati pod pritiskom okoline

https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/01/13/kipper-karta-22-2/

æ 38 : fiziki težak & opasan posao, maltretiranje i iskorišćavanje, neravnopravnost

https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/02/12/kipper-karte-37-38-39/

æ 01 : mušla osoba za koju se pita

https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/01/08/kipper-karta-1-2/

æ 24 : gubici, skrivanje, obmana, manipulacija, tajne, bežanje, nevidljivo

https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/01/13/kipper-karta-24-2/

æ 21 : privatnost, intima, ono što se dešava u „4 zida“, poverenje, lične potrebe, Duša

https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/01/12/kipper-karta-21-2/

æ 06 : starija žena, Majka, Baka, starija rodjaka, supruga ili bivša partnerka

https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/01/09/kipper-karta-6-2/

æ 25 : čast, ugled, učenje, napredovanje, društveni status, pohvala, odobrenje

https://eternalamarnat.wordpress.com/2018/01/13/kipper-karta-25-2/


    Šta je njemu direktno iznad glave? Kipper #37 „Siromaštvo“. Vidimo da je on jako preokupiran razmišljanjima koja su vezana za besparicu, možda podredjeni položaj na radnom mestu, ili pak se oseća napuštenim & odbačenim od strane svojih roditelja & porodice ili prijatelja.  Isto tako može da ukaže na uskogrud način razmišljanja.

     Ovo je tako vrlo usamljen i nesrećan muškarac, koji je opterećen svojim društvenim & materijalnim statusom u društvu i koji jako pati zbog toga. S jedne strane imamo Kipper #16 koja još više potencira Kipper #37, ali u isto vreme nam pokazuje koliko su nivoi intelektualnog & psihološkog & emotivnog jadni i bedni kod ovog muškarca. 

     S druge strane vidimo Kipper #22 „Uniformisana Osoba“ te tako vidimo muškarca koji radi ono što mu se kaže, poslušnik, ni malo nema svoje slobodne volje odlučivanja, a u isto vreme vidimo da je on pod stalnim stresom i pritiskom zbog očekivanja njegovih nadredjenih & autoriteta i da je psihički jako „tanak“ zbog toga. 

     Ogroman nedostatak samopouzdanja i vere u sopstvene vrednosti. Ovaj muškarac tako smatra da je on samo običan „pijun“ i da on jednostavno mora da sluša i radi ono što mu se kaže, jer će inače da strada (tj da ga okolina u potpunosti odbaci od sebe)

     Šta se nalazi iza ledja ovog čoveka? Kipper #38 „Težak fizički rad“. Ovde vidimo da je on već duže vreme u situaciji da je podredjen i da ga drugi iskorišćavaju, isto tako vidimo i njegovu želju da se oslobodi te pozicije i da je iz tog razloga „okrenuo ledje“ celoj toj situaciji, tj na neki način je „digao ruke“ od pokušaja da nešto promeni.

     Ali ispred njega je Kipper #24 „Lopov“ što ukazuje na to da on ne samo da neće uspeti da se oslobodi loše pozicije (kako na poslu, tako i generalno u životu) već se to morati i da krije i da laže okolinu da mu sve to uopšte ne predstavlja problem.

     Isto tako, vidimo da ovog muškarca čeka još puno loših situacija, gubitaka, problema, a i vidimo da će on sve više i više da skriva tajne, ćuti i beži od svega (ili pak da jednostavo pobegne od realnosti u neki svoj imaginarni svet ~ što bi bila depresija, ili pak ludilo)

     Šta imamo ispod 01? Direktno ispod se nalazi Kipepr #06 „Starija Žena“ te tako vidimo da on ima loš odnos prvenstveno sa Majkom, da nije u stanju da razume žene generalno, posebno žene koje su zrele i znaju šta žele. Vidimo da on ima negativan stav prema ženskim potrebama svojih partnerki i da često zbog toga ima problema u emotivnim odnsoima. 

     Ovo je neka psihološka priča o lošem odnosu sa Majkom koja se prenosi na loš odnos prema partnerkama (posebno prema partnerskama sa kojima dodje u fazu ozbiljne ljubavne veze koja bi mogla da preraste u brak) 

     Takodje, ispod 01 imamo i Kipper #21 „Dnevna Soba“ pa tako vidimo da on u potpunosti ne samo što zanemaruje želje & potrebe partnerke / svoje Majke, već gazi i po samom sebi, gazi po svojoj Duši, negira opciju intime, nema poverenja ni u koga, ne želi da bude intiman & prisan ni sa jednom osobom, posebno ženama. 

     S druge strane imamo Kipper #25 „Stižu Počasti“ pa tako vidimo da on s jedne strane jako gazi po načelima osnovnih ljudiskih potreba & časti & dostojanstva, njega ne interesuje puno intelektualno nadogradjivanje, ne voli promene, više ga nije briga za bilo koji vid napredovanja u životu, ali isto tako vidimo da on najčešće bira žene koje su slabijeg morala (Kipper #02 je okrenuta ledjima Kipper #25) jer je to jedini način da on uspostavi odnos sa nekom ženom, da ne bude obaveza, da ne bude ništa ozbiljno, već samo nešto usputno i neobavezno.

Једно мишљење на „Primer Kipper otvaranja – opis osobe

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.