Kipper tumačenje odnosa

    Primer tumačenja jednog odnosa ~ kakav je to odnos, šta ona (ne)želi, šta on (ne)želi, budućnost…

30 Savetnik ~ 20 Dom ~ 01 Mladji Muškarac
04 Susret ~ 03 Unija ~ 02 Mladja Žena
12 Bogatašica ~ 17 Poklon ~ 15 Dobar Početak

    « Značenja karti »

¢ 30 : savetovanje sa stručnim licem, kritika, zamerka, traženje dlake u jajetu, tužakanje
¢ 20 : dom, porodica, bliskost, porodični odnosi, sigurnost, trajnost, zona komfora, stabilnost
¢ 01 : partner

¢ 04 : susreti, druženja, društveni život, razgovori koji objašnjavaju nešto & rešavaju neki problem
¢ 03 : unija, odnos, veza, partnerski odnos, brak, obećanje, obaveza, biti vezan za nešto (-/+ zavisnost)
¢ 02 : partnerka

¢ 12 : bezbrižnost, lepota, kreativnost, umetnost, površnost, očekivati nešto da „padne s neba“ bez truda
¢ 17 : poklon, ponuda, usluga, radost, veselje, proslava, ugadjanje, uživanje u životu, nešto jako vredno
¢ 15 : dobar početak, emocije, naklonost, simpatija, zaljubljenost, ljubav, strast, vernost, odanost

     Na svim Kipper kartama (što se tiče dizajna & slika) imamo :

• 01 Mladji Muškarac uvek na kartama gleda u levo
• 02 Mladja Žena uvek na kartama gleda u desno
• 03 Unija s leve strane je ona (znači opet gleda u desno) s desne je on (gleda u levo) i okrenuti su jedno ka drugome
• 04 Susret ista priča kao kod 03 samo što blizina nje i njega nije tolika kao na 03, to je više „usputna bliskost“ sa nekim

     Šta imamo ovde ?      

     Njihov odnos je naravno predstavljen #Kipper 03 u sredini otvaranja (namerno tako postavljena karta da bi se dobio bolji opis situacije) Direktno iznad njih je #Kipper 20 „Dom“ što nam pokazuje da oboje žele i razmišljaju o istom ~ da imaju svoj dom, da osnuju porodicu itd… Zajednička im je želja za uspostavljanjem trajnog i stabilnog odnosa i jedno drugome da budu oslonac i da omoguće onom drugom njegovu / njenu zonu komfora u zajedničkom domu.

     S leve strane od #Kipper 20 imamo #Kipper 30 „Savetnik“ (ja sam je prekrstila u taj naziv, inače je originalan naziv karte „Sudski činovnik“ i ona se vezuje za sve one osobe koje mogu svojim stručnim savetima da pomognu u nekim konfliktnim situacijama) Isto tako ova karta pokazuje zamerke & kritike, nezadovoljstvo & cepidlačenje prema nekome ili nečemu. U kombinaciji sa #Kipper 20 vidimo da se kod njih dvoje često javlja komflikt u onome šta tačno žele da njihov dom bude, tj da im se ideje o „idealnom domu“ u stvari razlikuju i da stalno kritikuju jedno drugo za to i traže dlaku u jajetu u idejama i planovima vezanim za vodjenje doma kod onog drugog.

     S druge strane #Kipper 20 imamo #Kipper 01 tj konkretno partnera u ovom odnosu. Pa tako u kombinaciji sa #Kipper 30 i #Kipper 20 vidimo da on prednjači u kritici i zamerkama vezanim za njihov zajednički život, ili pak na same ukućane (#Kipper 20 se vezuje za roditelje, a ovde je pored #Kipper 01, pa možemo da predpostavimo da su u pitanju njegovi roditelji) Vidimo da partner je vrlo skoncentrisan na ideju (01 je upravo okrenuta ka #Kipper 30 i #Kipper 20) da ili se posavetuje sa nekim stručnim licem vezano za organizaciju doma ili pak da još više u budućnosti nastavi da kritikuje i zamera svemu i svačemu u njihovom zajedničkom životu ili samim njegovim roditeljima sa kojima možda žive ~ naravno kritika i zamerke mogu da dolaze i sa njihove strane takodje!)

     Šta se nalazi iza #Kipper 03? Nalazi se #Kipper 04 „Susret“. Ova karta se nalazi „iza ledja“ ženi na #Kipper 03, ali muškarac sa #Kipper 03 je direktno okrenut ka #Kipper 04. Iz ovoga vidimo da je on u tom odnosu dosta okrenut susretima, ali da oni ne budu previše dugi, tj da budu kraći i neobavezni, jednostavni. Takodje vidimo da on želi da razgovara o tom odnosu, da želi da uvek rasčisti bilo koji problem ili nesporazum.  Takodje, vidimo da je on mnogo društveniji od nje. 

     S druge strane, imamo nju na #Kipper 03 koja je okrenuta ledjima #Kipper 04 te tako vidimo da ona ne želi da se samo usputno vidja sa njim, da itekako želi da taj njihov odnos bude ozbiljniji i dugotrajniji. Ona sama je pak okrenuta ka #Kipper 02 (koja je pak okrenuta ledjima #Kipper 03) te vidimo da je ona dosta na neki način „zapostavljena strana“ u tom odnosu ma koliko ona sama želela da to nije tako. Ovo nije tip podredjenosti, već jednostavno popuštanja zarad „mira u kući“. On sa #Kipper 03 pak je okrenut ledjima #Kipper 02 i tako vidimo da on se i ne trudi da promeni poziciju njegove partnerke u tom odnosu (jer vidi da se i ona ne trudi po tom pitanju ništa)

     Šta se nalazi ispod #Kipper 03? Direktno ispod njih imamo #Kipper 17 „Poklon“ i tako vidimo da su ovo dvoje odavno zaboravili & prestali da čine jedno drugome sitna životna zadovoljstva i da taj odnos više nije onako lep i ne donosi više toliko radosti kao pre. Oboje su potpuno zapostavili kavlitet u odnosu na kvantitet i zaboravili su da treba uživati u odnosu, a ne samo biti u odnosu. 

     S leve strane od #Kipper 17 imamo #Kipper 12 „Bogatašica“ te vidimo da je nekada davno ovaj odnos oboma donosio radost, bezbrižnost, da su oboje unosili kreativne stvari u taj odnos i činili jedno drugome lepe stvari. Ali, sada, to i jednog i drugog više nije briga, jednostavno su zaboravili da odnos treba da bude spontan i prirodan. Ali, u isto vreme, i jedan i drugi ipak znaju da ništa „ne pada s neba“ što se tiče poboljšanja odnosa, ali opet s druge strane ne čine ništa da to promene.

     S desne strane od #Kipper 17 imamo #Kipper 15 „Dobar početak u Ljubavi“ te tako vidimo da ova veza nema više početnu strast i zaljubljenost kao pre. Ovde je ljubav stavljena „pod tepih“ i postojanje ovog odnosa je više stvar navike i odredjene komocije koju oboje osećaju kada su zajedno, a ne zaista osećanje „ne mogu da zamislim život bez nje & njega“ kao što bi svaki ljubavni odnos trebao da funkcioniše.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.