Goddess of wisdom and life

Asteroid Minerva

Ćerka Boga Jupitera, koja se već odrasla „rodila“ iz njegove glave. Tj, kada je Jupiter čuo proročanstvo da će jedno od njegove dece da ga svrgne sa prestoga, zna se šta je uradio, počeo je da jede svoju decu. Ali, to mu je najednom donelo ogromnu glavobolju, pa je Vulkan došao i svojim ogromnim čekićem mu razbio glavu (kako bi mu pomogao) i tako je rođena Minerva ~ sa sve oklopom i mudrošću.

Ona je bila savetnik, koja je nosila kacigu i štit. Ona je takođe bila Boginja veština, trgovine, strategije, nauke, posebno matematike (prirodnih nauka) ali i magije (pandan grčkoj Athena) 

Ovo je prvenstveno „ženski“ asteroid, jer predstavlja ženski intelekt. Otkrivena je 1867 (baš iste godine kada je rođena Marie Curie) Njeno kretanje je sporo, vrlo slično transplutonima. Njen ciklus nam pomaže da sumiramo svoje stečeno životno iskustvo i da na osnovu toga bolje biramo svoje „životne bitke“.

Njena postavka (posebno kao tranzit) nam daje mogućnost da pronađemo rešenje za neki problem ~ postavka u natalu će pokazati polje koje nam zadaje generalno problem u životu, ali u isto vreme i mogućnost da rešavanjem tog problema napredujemo u životu (posbeno na polju znanja i Duhovnog iskustva)

Konjukcija sa nekom planetom naravno će pokazti osobu ili situaciju koja će nam na neki način pomoći da sazrimo. Drugi Ptolomejevi aspekti nisu toliko snažni (važni) kao konjukcija. Orbis do 3°.

Minerva se simbolično povezuje sa sovama. Ona se povezuje sa njima, jer se od davnih dana sove smatraju mudrim posmatračima, koje čekaju pravi trenutak da napr napadnu svoj plen, ali i zbog starih verovanja da su sove povezane sa drugim dimenzijama i magijom.

Zna se da je napr J. K. Rowling i uzela sove da simbolično predstavljaju nešto novo (vesti, poruke… ali poruke koje vidno menjaju život osobe, poruke koje pozivaju na borbu sa novim životnim izazovima) u njenim knjigama o Hari Poteru, baš zbog njihove povezanosti sa Minervom.

Na astro.com možete je naći pod rednim brojem 93. Trenutna pozicija (Januar 2018) je 26° Jarca. Za godinu dana ona pređe -/+ 4 ipo znaka.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.