Staying until the bitter end

Asteroid Astrea

Boginja Pravde, čistote i nevinosti, je bila poslednja koja je napustila Zemlju posle »zlatnog doba« i tako postala sazvežđe Device i dodeljeno joj je i da nadgleda sazvežđe Vage.

Iz ovog razloga, Astrea se obično povezuje sa neželjenim odlaskom ili napuštenjem nekoga ili nečega što više donosi bol, tugu ili gubitke, ili više nema smisla da se radi & brine & misli & oseća bilo šta vezano za tu situaciju & osobu.

Ona je tako simbol uslovnog, nametnutog, neželjenog, napuštanja nečega ili nekoga, tj stava „da probam još jednom, možda ću ovog puta ipak uspeti“… da bi na kraju ipak sve ostalo isto… prazno i napušteno i besmisleno…

Ovaj asteroid se vezuje za moralne vrednosti, zdrav razum i praktično rasuđivanje (nešto kao napr kombinacija Tarot Karte Pravda i Tarot Karte Umerenost)

Asteroid Astrea u natalnoj karti pokazuje mesto gde mi najviše vodimo računa da donesemo ispravne odluke, jer želimo da te odluke budu u skladu sa zakonom i moralom (koji je nama samima važan) ali i mesto gde imamo problema da okončamo neku situaciju koja nas „jede iznutra“.

Astrea naravno kao i svaki asteroid najbolje deluje preko aspekta konjukcije, ali naravno, imaće uticaja i preko drugih Ptolomejevih aspekata (sekstil, kvadrat, trigon, opozicija) i ona će tako da povezuje naše natalne planete & polja i donositi nam potrebnu ravnotežu i ispravnost u simbolici tih planeta & polja. Naravno, može se koristiti i prilikom analize uporednih čartova (godišnjih čartova, karmičkih…)

Astrea pomaže da stavimo „tačku“ na neku priču u našem životu, kako bi mogli da nastavimo dalje (napr, ako se nađe u 5 polju ~ situacija vezana za neku ljubav koja se nikada do kraja nije realizovala ili razrešila, ili u 10 polju ~ situacija vezana za posao koja je jednostavno ostala da „visi u vazduhu“ i posle propala…)

Na https://www.astro.com/ je možete naći pod rednim brojem Trenutna postavka (kraj Decembra 2017) je 03° Vodolije. Za godinu dana pređe oko -/+ 50° (znak ipo)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.