Zima 2017/18


                              Kakva će da nam bude Zima 2017/18 ?


                  Zima je počela 21-12-17 u 17:30:30 čart za Beograd


-1- :as: Rak sa Mesec u Vodolija u 8 polju

-2- kardinalni uglovi, a vladari malefici ili peregnirani

-3- :ic: Vaga sa Venera Strelac u 6 polju pored poslednje Sizigije
-4- :mcc: Ovan sa Mars u Škorpija u 5 polju
-5- :desc: Jarac sa Saturn kazimi :0: Sunce tu u tom polju
◘ faza :mesec: u početku rasta (poslednja Sizigija Mlad Mesec 26° Strelac ) hladno, suvo i oštro, čak i munje, vrlo promjenjivo vreme, dodaje snagu u „olujnim“ planetama, a ovde on ima :60: upravo sa Merkur


• od :as: do :mcc: 1 1/4 Zime (od 21-12-17 do 14-01-18)

~ prazno


• od :mcc: do :desc: 2 1/4 Zime (od 15-01-18 do 07-02-18)
~ Mesec JMČ
~ u istom znaku gde je :desc: Sunce Saturn


• od :desc: do :ic: 3 1/4 Zime  (od 08-02-18 do 08-03-18)

~ Venera Merkur :retro: Mars Jupiter

• od :ic: do :as: (od 09-03-18 do 21-03-17)

~ SMČ

~ Mesec u sekti, halbu, ocidentalan, iznad horizonta

~ Venera pod sunčevim zracima, u sekti, orijentalna, iznad horizonta
~ Mars u sekti, orijentalan, ispod horizonta
~ Saturn kazimi, ocidentalan, ispod horizonta


• od :mcc: do :desc: 2 1/4 Zime (od 15-01-18 do 07-02-18)


Sunce u Jarac kazimi :0: Saturn :
~ Sunce je ovde flegmatično, a Jarac je znak koji u celini je vlažan, prva dekada je nešto toplija, bez mnogo padavina
Mesec Vodolija :
~ Mesec ima zadatak da povećava vlagu, izaziva smekšavanje i truljenje, ali donekle i greje jer reflektuje svetlost koju dobije od Sunca, a pošto je ovde u 1 1/4, onda je sangviničan, dok znak Vodolija je u celini hladan i vlažan, a postavljen u prvoj dekadi donekle i topao i vlažan. Obično ovakva postavka donosi „mokar“ sneg.
Saturn je hladan i manje suv kada je orijentalanod Sunce , a suvoća je naglašenija kada je Saturn okcidentalan od Sunce . Ovde imamo da je Saturn okcidentalan što znači da će pojačati hladnoću i suvoću samog Sunce u Jarac sa kojim je u kazimi :0:
○ ○ Svojstvo Marsa je da suši i „pali“ jer je esencijalno topao i suv kao i Sunce , a pošto je ovde orijentalan on pojačava suvoću.
~ sam znak Škorpija u kojem se nalazi Mars je u celini obeležen gromovima i olujama, postavljen u prvoj dekadi donosi sneg, ali sneg koji se ne zadržava dugo.
Jupiter se nalazi između hladnog Saturna i vrelog Marsa, pa ima veliku snagu delovanja – on greje i vlaži. Svojim toplotnim moćima izaziva vetrove. Pošto je ovde orijentalan ta vlaga je smanjena.
~ postavljen u Škorpija zajedno sa Mars naravno da će doneti opet „mokar“ sneg, ali i povećan broj nevremena.• od :desc: do :ic: 3 1/4 Zime  (od 08-02-18 do 08-03-18)

Merkur je vladar vetrova i svojom postavkom nam daje pravac odakle će vetrovi da dolaze i kojom brzinom. Pošto je ovde :retro: u znaku svog izgona, možemo da očekujemo nepredvidjene pojave vetrova koji menjaju svoj pravac, umerene jačine. On je esencijalno hladan i suv, međutim kada je orijentalan naglašen je kvalitet toplo, ali zbog postavke izgona i :retro: stavlja veliki akcenat na promene pravca vetrova i najave jakih i olujnih vetrova.
~ Sam znak Strelac je isto tako vezan za vetrovito vreme, druga dekada je vezana za umereno vreme sa vetrovima srednje brzine. Takodje, pokazuje da će pravac vetra biti Istok – Severo Istok.
Venera ima ista svojstva kao i Jupiter, samo je njen uticaj nešto slabiji. Pošto je ovde orijentalna njoj je umanjena vlažnost.
~ postavka u Strelac zajedno sa poslednjim Sizigijumom u 6 polju doneće pojačane tople vetrove sa promenljivim pravcem (ali najverovatnije pretežno sa SZ)
     Ovde imamo istaknutog malefika na uglu u kazimiju i sedištu ( Saturn ) malefika u sedištu ( Mars ) a benefici su ili peregnirani ( Venera ) ili peregnirani i u :0: sa malefikom ( Jupiter ) Merkur pošto deli znak sa Venera i pošto je :retro: u izgonu, doneće loše vreme, Mesec na vrhu čarta, u peregrinu, pod vladavinom malefika u sedištu, takodje će doneti loše vreme.• od  od 08-03-18 do 21-03-18
○ u ovom periodu imamo SMČ u 2 polju, u Lavu, koji je pod vladavinom Sunce u Jarac koje i ima kazimi :0:sa Saturn koji oboje imaju aspekt sa Marsom iz Škorpiona, koji su oboje na uglu (u 7 polju) te tako u ovom periodu možemo da očekujemo da će da bude prava Zima, sa puno snega, niskim temperaturama i jakim vetrovima.


      Iz ovoga dobijamo da će Zima biti generalno hladna, sa puno vetra, a niske temperature, olujne padavine i snažne vetrove možemo da očekujemo tek pred kraj same kalendarske Zime, tj tamo negde od sredine ili kraja Marta 2018 godine.Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.