Jyotish ~ D40 & D45 & D60 ~ primer podelnih karti

    D60 – Shastyamsa ~ podelna karta vezana za prošli život (Karma i prokletstva ~ tj sve ono dobro i loše što osoba nosi sa sobom iz prošlog života) usko povezana sa D40 (nasledje majke ~ ono što osoba dobija preko majčine genetike = Karme) i D45 (nasledje oca ~ ono što osoba dobija preko očeve genetike = Karme)
     Naravno, D60 se ne može tumačiti bez Aruda Lagne tj Aruda čarta (retko koji astro-program sem napr Parashare daje i taj čart, pa tako to mora da se odradi „peške“ – papir i olovka, ko nema taj program)


     Ovde imamo čart deteta (Ž) 22-06-2008 Bgd 13:20 koje ima Autizam, živi sa majkom, otac poginuo 2 meseca pre njenog rodjenja. Po redosledu su D1 – D60 ~ D40 – D45 :


     U D1 vidimo Lagneša Merkur koji je u 9 Bhavi ~ on je slab u znaku Bik . Mesec u Jarac slab pa još zajedno sa SMČ u 5 Bhavi, a vladar 3 Bhave (um, mozak) Mars u Lav u 12 Bhavi (a takodje je vladar i 8 Bhave – dužina života, vitalnost) slab u tom znaku, zajedno sa Saturn vl. 5 (prirodni IQ) i 6 (bolest) Bhave u Lav isto slab u tom znaku. Isti taj Saturn posmatra preko 10. pogleda ovaj Merkur . Takodje vidimo da je vladar 12 Bhave (gubitak) upravo Sunce u Blizanci u 10 Bhavi koje deli 10 Bhavu sa Venera vl. 2 (govor) i 9 (više obrazovanje) Bhave. Oboje u znaku koji ih slabi…


     Ako pogledamo poziciju planeta za :as: u Devica dobijamo sledeće :
• Sunce je prijatelj za ovaj D1
• Mesec nije prijatelj za D1
• Mars je veliki prijatelj za D1
• Merkur je veliki prijatelj za D1
• Jupiter u sedištu ali neprijatelj za D1
• Venera veliki prijatelj za D1
• Saturn neutralan za D1
• SMČ i JMČ takodje neutralni za D1


     Ovo sve nam pokazuje da će zdravlje biti ugroženo (posebno mentalno zdravlje) ali da neće biti deformiteta ili oštećenja koja mogu da skrate život osobe.
     Preko Graha Avasthas tabele dobijamo sledeće podatke :[1]
○ Sunce je mlado i smireno
○ Mesec je mlad i nesrećan
○ Mars je nezreo i srećan
○ Merkur je mlad i srećan
○ Jupiter je mrtav i zdrav
○ Venera je mlada i srećna
○ Saturn je mlad i siromašan
○ SMČ je nezreo i siromašan
○ JMČ je nezreo i siromašan
     Iz ovoga vidimo da je sama osobra nezrelo-mlada, tj njena Duša tek treba da se razvija dalje…


     A sad, dalje ~ šta ovo dete nasledjuje od roditelja? 
     U D40 (majka) imamo :
~ Lagna :as: u Bik (gde je D1 Merkur ) sa Venera u Blizanci u 2 Bhavi ~ ona je oslobodjena od lošeg uticaja malefika (nema pogled ni od Mars ni od Saturn ) ali sam Saturn je u 1 Bhavi, a Mars u 12 Bhavi ~ pa tako vidimo da postoji neko „prokletstvo“ sa majčine strane
~ prima 9. pogled od SMČ JMČ iz 6 Bhave i dodatno je vladar malefične 6 Bhave + u 1 Bhavi Saturn – Mesec (Duša, Um) u Škorpija zajedno sa Merkur(IQ) u 7 Bhavi razmenjuje pogled sa Saturn ~ Merkur vladar 2/5 Bhave – ovde vidimo da je majka u trudnoći nešto uradila, loše, što je moglo da utiče na zdravlje ovog deteta (majka do 4-tog meseca nije ni znala da je trudna i ni malo nije vodila računa o svom zdravlju, ishrani…)
~ sama 4 Bhava u Lav sa Sunce u Jarac u 9 Bhavi (majka je i majka i otac ovoj osobi – 9 Bhava je otac) kod D1 Mesec koji ima negativni uticaj na D1, pa tako vidimo da i sama genetika majke je možda uzrok pojave ove bolesti kod deteta.
     U D45 (otac) imamo :
~ Lagna u Vaga sa Venera u Ovan u 7 Bhavi . U 1 Bhavi ponovo Saturn .
Venera razmenjuje pogled sa Saturn , ali je oslobodjena Mars pogleda. Vidimo da postoji odredjeno „prokletstvo“ sa očeve strane
~ 4 Bhava u Jarac upravo sa ovim Saturn u 1 Bhavi te tako vidimo da genetika oca ima velikog uticaja na ovo dete
~ 3 Bhava u Strelac sa Jupiter u Vodolija u 5 Bhavi, u samoj 3 Bhavi je Merkur u znaku koji ga slabi i kojeg Saturn posmatra preko 3. pogleda
~ sam Mesec koji je vladar i Aruda Lagne u ovom D45 je zajedno sa Mars SMČ JMČ pa tu dodatno vidimo štetan uticaj očeve genetike – sam Mars dodatno preko 4. pogleda posmatra Sunce u 2 Bhavi (2 Bhava – širi krug porodice) a posmatra i Jupiter iz 5 Bhave i samu 6 Bhavu (bolest)
~ iz ovoga možemo da zaključimo da je preko oca vrlo moguće genetski da je ova osoba nasledila zdravstveni problem, tj da je neko iz daljeg kruga očeve familije takodje imao mentalnih problema.


     U D60 (preneta Karma i prokletstva) imamo :
~ Lagna :as: u Vodolija (natalno D1 6 Bhava) sa Saturn u Ribe u 2 Bhavi zajedno sa Mesec (vl. 6 Bhave) i Jupiter (vl. 2/11 Bhave) Iz ovoga vidimo da osoba ni u prošlom životu nije bila zdravstveno previše ok.
~ 6 polje u Rak sa ovim Mesec u Ribe u 2 Bhavi koji razmenjuje pogled sa Mars u Devica (D1 :as: ) koji je vladar 3/10 Bhave, a to nam pokazuje da ova osoba je sama sebi štetila zdravlju i nije vodila previše računa o sebi.
~ to nam potvrdjuje i JMČ u 12 Bhavi takodje, kao i sam Merkur u 6 Bhavi (sve ono loše) koji je vladar 5 Bhave (dobra dela, viša znanja…)

     Tako, vidimo, da je ova duša Karmički predodredjena da ispašta za svoje loše postupke iz prošlog života, ali i da je „kazna“ sama po sebi došla od oba roditelja i njihove loše Karme.
 
Do sledećeg čitanja
i pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.