Zašto predikcije ne rade?

Vrlo često čujem klijente kako se pitaju zašto kod njih neka predikcija „ne radi“… Naravno, neki astrolog će se i zapitati zašto, a i vrlo često posumnjati ili u svoje znanje ili pak u tačnost podataka svog klijenta, a u stvari, odgovor na ovo je vrlo jednostavan…

U Djotišu (indijska astrologija) imamo dve metode koje nam omogućavaju da vidimo kako će se koje polje (Bhava) ili planeta (Graha) ponašati prema našem klijentu.

a) metoda koja odredjuje snagu same Grahe, kao i njen dobar ili loš uticaj na D1 Rasi (natalni čart) ili na bilo koji drugi podelni čart. Tako napr. Guru (Jupiter) koji je prirodni benefik, za neku Lagnu (ASC, Podznak) će biti malefik! Ili pak, Šani (Saturn) koji je pridoni malefik za neku Lagnu može da bude benefik!

Primer :

rasichart

Lagna u Devica :

– malefici su (loš uticaj) :Mars Jupiter Mesec
– benefici su (dobar uticaj) : Venera Merkur
– badhaka (vrlo loš uticaj) : Jupiter
– maraka (maksimalno loš uticaj) : Jupiter Mars
– yogakaraka (odličan uticaj) : Venera Merkur

 

Pa tako vidimo da svako ko ima Lagnu u Kani (ASC u Devici) će imati problema sa Marsom i Jupiterm (kao i Mesecom) U Djotišu sam napr Jupiter se vezuje za decu, plodnost, brak (u ženskom čak predstavlja i supruga dodatno) Surja (Sunce) i Šani (Saturn) će za Lagnu da budu neutralni.

Dodatno, treba da pogledamo prvu, glavnu, tabelu, da vidimo samu funkciju Rasi Grahe, pa tako vidimo da je Surja (Sunce) u neprijateljskom znaku, ali neutralno po svojoj prirodi. Chandra (Mesec) je u prijateljskom znaku, ali je malefik po svojoj prirodi. Mangal (Mars) je u neutralnom znaku, i još i malefik po svojoj prirodi. Budh (Merkur) je u svom sedištu i benefik po prirodi. Guru je u svom sedištu, ali malefik po prirodi. Shukra (Venera) je u neutralnom znaku, a benefik po svojoj prirodi. Šani (Saturn) je u neutralnom znaku, a malefik po svojoj prirodi. Rahu je u znaku svoje debilitacije, ali je neutralan po svojoj prirodi. Ketu takodje u znaku svoje debilitacije, al benefik po svojoj prirodi.

b) drugo je da se odredi snaga svake Bhave (polja) To može da se radi ručno, a naravno, može i preko nekog astro-programa automatski da se dobije rezultat. Samudaya Ashtakavarga je tabela koja će nam pokazati suma-sumarum snagu svakog polja po bodovima i to će nam biti dodatni orijentir da li će neka Rasi ili Gočara Graha (natalna ili tranzitna planeta) da imaju uticaja na osobu ili ne.

 

tabela planeta.png

Planete.jpg

Samudaya Ashtakavarga.jpg

Ovo je Samudaya Ashtakavarga tabela za posmatrani Rasi Chart. Vidimo da je Lagna u Kani. Snaga Bhava se kreće od najslabije ~ 12 Bhave (samo 19 bodova) do najjače ~ 10 Bhave (36 bodova)

Vidimo da će bilo koja Gochara kada prolazi kroz 12 Bhavu na neki način „jedva da se oseti“, a dok bude prolazila kroz 10 Bhavu ima da ispolji svu svoju snagu. Ali ne treba da zaboravimo ni Vimshottari Dasha – planetarne periode koji takodje imaju velikog udela u predikcijama (napr džabe osobi što želi da nadje posao, ako nije u nekoj od Daha koje se vezuju za zaposlenje, isto važi i za brak, decu, selidbu itd…)

Dodatno, same Gochara Grahe treba posmatrati u odnosu na Rasi Grahe ~ pa će tako Gochara Guru da bude malefične prirode za ovaj D1 Rasi, pa dok bude prolazio kroz 10 Bhavu doneće probleme osobi mnogo više od očekivanog, jer i u samoj tabeli uticaja Graha vidimo da je Guru (Jupiter) snažan (jer je u D1 u sedištu, Ribama, dodanto u Kendra Koni – ugaonom polju, 7 Bhavi) a dok bude prolazio kroz 12 Bhavu jedva će se primetiti da je tu, ali će njegov malefični uticaj ipak da se oseti (jer je ipak malefik po prirodi za ovaj čart)

Tako bi tumačenje za brak za ovu osobu (ženski čart) bilo (najjednostavnija analiza, naravno) žena će imati prilike da ima partnere u životu (ne puno) imaće i prilike da stupi u brak, ali brak joj neće doneti puno sreće u životu (sama 7 Bhava je jedna od slabijih Bhava, dodatno) i da će možda imati problema sa decom. U D9 Navamsha podelnoj karti vidimo da je sam Ketu u 7 Bhavi ~ sam Šani je u 3 Bhavi kod Budha i Chandre, sam Guru je u 9 Bhavi (Jupiter u 9 polju) i razmenjuje poglede sa njima. To nije najpovoljnija opcija za srećan brak.

S druge strane, sama Shukra (Venera) je sa Surjom u Vrsa (Biku) u 11 Bhavi ~ s jedne strane to pokazuje da će žena imati partnera (partnere) sa kojima bi mogla da stupi u brak, jer je Shukra u svom znaku, ali pošto oboje preko 8. pogleda posmatra Mangal iz 4 Bhave (Mars u 4 polju) koji je vladar 5-10 Bhave, vidimo da će ovde u periodu kad ova žena bude bila trudna nešto loše da se desi sa njenim partnerom i samim brakom (jer i sam Shani preko 3. pogleda utiče na 5 Bhavu – deca, kao i preko 10. pogleda na 12 Bhavu – gubitak) i deli 3 Bhavu sa Chandrom (Mesec – majčinstvo, supruga, a i sam Lagneš ~ vladar Lagne, ASC) Sama spaljena Shukra kao i Shani pored Chandre u kombinaciji sa Ketuom u 7 Bhavi može da da udovištvo…

D9.jpg

D7.jpg

U periodu kada se to dešavalo Gochare su bile sledeće (posmatram samo sad Rasi čart) :
~ Gochara Šani baš kod Rasi Šukre u 12 Bhavi i kod Čandre
~ Gočara Mangal povratak (u istom znaku gde i natalni) u 10 Bhavi razmenjuje pogled sa Gočara Guruom iz 4 Bhave koji preko 5. pogleda utiče na 8 Bhavu i 12 Bhavu.
~ Ketu takodje zajedno sa Šanijem u 12 Bhavi, preko 5. pogleda posmatra 4 Bhavu, a preko 9. pogleda 7 Bhavu

Sam Gochara Mangal će biti jako velikog uticaja je se nalazi u 10 Bhavi (najjača Bhava u čartu) Sam Gochara Guru kao i Gochara Shani će imati delimičan uticaj jer su u 4 tj 12 Bhavi (koje su srednje snage) Sam Mangal je malefik za D1, sam Guru je malefik za D1, jedino Budh koji je Lagneš pa je tako benefik za D1.

vimshotari.png

Iz Vimshottari tabele (tabela planeternih perioda) vidimo da je ova žena bila u Maha Daši Mangal (Glavnom Periodu Marsa) Antar Daši Budh (Podperiod Merkura) i Pratyantar Daši Guru (PodPodperiod Jupitera) Dve planete malefici čak… i tačno taj 21-04-2008 je bio presudan za nju i njenu (buduću) porodicu…

Ovde imamo priču da je žena imala partnera sa kojim je začela dete, ali on 2 meseca pre detetovog rodjenja (22-06-2008 ćerka je rodjena) gine u saobraćajnoj nesreći (kraj Aprila 2008) i tako ona ostaje sama (sam partner je bio ratno siroče, dodatno) Kasnije, dete se razbolelo i dobilo dijagnozu Autizma (da, ovo je moj natal)

Ovo vam je samo jedan kraći primer kako i zašto neki tranzitn rade tj ne rade kada se posmatraju kroz predikcije, a i dobar primer zašto sam ja jako okrenuta Djotišu kada su predikcije u pitanju (daje precizne podatke i informacije uvek)

Do sledećeg čitanja,

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.