Asteroid Izida (Isis)

SHE WHO GIVES BIRTH TO HEAVEN AND EARTH,
SHE WHO KNOWS THE ORPHAN,
SHE WHO KNOWS THE WIDOW SPIDER,
SHE WHO SEEKS JUSTICE FOR THE POOR PEOPLE,
SHE WHO SEEKS SHELTER FOR THE WEAK PEOPLE
SHE WHO SEEKS THE RIGHTEOUSNESS IN HER PEOPLE
THE BOOK OF THE DEAD

Asteroid Izida, na www.astro.com pod brojem 42 je bila Boginja majčinstva, plodnosti i magije. Ona je takođe bila zaštitnik pokojnika i izuzetno predana i odana supruga. Ona je takođe bila jedna od 9 Eneida (primarna božanstva ~ Eneide nama danas poznate astrološke predikcije…)

Shodno pričama iz mitologije, kako je uspela da oživi svog pokojnog supruga Ozirisa i da začne dete sa njim, ona bi u nekom našem svakodnevnom životu trebala da predstavlja ona mala Božija čuda (posebno na polju ljubavi i majčinstva) kada iz najteže situacije se najednom pojavi rešenje i ostvarenje neke naše želje.

ASTROLOŠKI, ASTERORID IZIS SPAJA,
DONOSI POMIRENJA, UJEDINJUJE, REALIZUJE ČUDA.

Ona je bila najjači oslonac svom suprugu Faraonu Ozirisu, te tako shodno njihovoj ljubavnoj priči kada ga je njegov brat Set zbog ljubomore ubio i raskomadao na 14 delova i razbacao ih po celom Svetu, ona je zahvaljujući svojoj ljubavi prema Ozirisu uspela da pronađe čak 13 delova tela.

Zahvaljujući svojim magijskim veštinama, da sama stvori 14-ti deo koji nedostaje (njegov falus) i da posle toga začne njihovog sina ~ te će tako asteroid Izis da se poveže sa uskrsnućem, ponovnim spajanjem i obnovljenim sećanjem na prošli život.

Izis je egipatski ekvivalent Device i njenog božanskog alter ega, tj ona je začetnik svih mračnih lunarnih Boginja, te tako uz ostalu njenu simboliku, možemo da joj dodamo i još : divinacijske veštine, umeće i mudrost astrologije & alhemije, tj dar da bude produžena ruka Viših Kosmičkih Sila.

Vrlo često astrolozi joj pridodaju i simboliku :
a) Mars 150° Neptun
~ strastvena upornost i „smrtonosni“ instinkt
b) Venera 60° Neptun
~ potpuno predavanje voljenoj osobi

Neretko, za nju se smatra da ima uticaja i kao Solarna Eklipsa

Trenutno (kraj Septembra 2017) ona se nalazi na 03° Blizanaca. Njena brzina kretanja je : za 12 meseci pređe oko 1 znak i -/+ 10-tak stepeni (kraj Septembra 2018 biće na 14° Lava, kraj Septembra 2019 biće na 03° Vage, kraj Septembra 2020 biće na 15° Strelca itd…) tj vidimo povezanost sa Eneidama, sa početka priče, tj brojem (9 = -/+ 40° za 12 meseci ~ 360 dana za Eneide podeljeno sa 40 = 9 perioda u toku jedne godine)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.