Gochara Rahu – Rasi Simha (1 deo)

Gochara Rahu – Rasi Simha = tranzitni Severni Mesečev Čvor kroz znak Lava

Rahu : Sverni Mesečev Čvor SMČ

     Nije planeta, on je senka. Deluje samo uz Chandru (Mesec) On vlada stvarima koje nismo uspeli da odradimo iz prošlog života (prošlih života) i to nam sad u ovom životu postaje opsesija.

     Strasti, želje, sve ono što žarko želimo, stremimo, priželjkujemo i želimo da osvojimo da bi ga nazvali „moje“. Rahu je opsesija, fixacija na jednu ideju, fanatizam (sve ono što želimo, a ne možemo da imamo) Na neki način, Rahu je naša Pandorina kutija…

     Usko je povezan i sa Saturnom – jer Saturn daje granice, a Rahu želi da prekorači te granice čak i ako nema ni znanja ni mogućnosti za to. Sve ono što je „van granica“, tabu, nedozvoljeno, „slatki greh“ itd… to je sve Rahu.

     Negativno postavljen Rahu donosi malverzacije, prevare, „gaženje preko leševa“ ~ negativna opsesija & inat. U ekstremnim slučajevima, u natalu loše postavljen Rahu može da donese i mentalne bolesti.

Znaci koji mu prijaju : Bik, Vodolija, Blizanci i Devica.
Znaci koji mu ne prijaju : Ribe, Strelac, Lav i Škorpija.

Ketu – Južni Mesečev Čvor JMČ :

     Refleksija sa Marsom – pokazatelj svega onoga što smo osvojili, pregurali, naučili (vezano naročito za prošli život) pa samim tim postavka Ketua u nekom polju pokazuje polje / oblast života koja nas baš posebno i ne interesuje ili ne želimo da imamo posla sa tim.

     Ketu se više vezuje za duhovni život, religiju, mistiku, ezoteriju, astrologiju.

     Njemu uopšte nisu bitne materijalne stvari (kao što je Rahu opsednut njima) Ketu bukvalno želi da pobegne od materijalnog. Zato su njih dvoje postavljeni na 180* jedno od drugog i unose „klackalicu“ u život osobe, tamo gde se nalaze u njenom natalnom čartu.

Gočara Rahu ~ Tranzitni Severni Mesečev Čvor :

     Trentno je Rahu u znaku Lav (Sideralno!)

     U Djotišu, postavka Rahua u Lavu baš i nije najsjajnija za njega. Zašto? Pa zato što inače „zapaljivi“ Rahu kada se nadje u vatrenom Lavu može samo još više da krene da „gori“. Kada pratimo Gočara Grahe, bitno će nam biti gde se nalazi Surja (Sunce) zbog ponašanja Rahua, tj gde se nalazi Šani (Saturn) zbog ponašanja Ketua.

     Pa tako ako je Gočara Surja u Biku, Vodoliji, Blizanicma ili Devici (gde Rahu voli da bude) to neće biti previše „opasan“ period i neće biti previše „požara“. Ali, ako se Gočara Surja nadje u Ribama, Strelcu, Lavu ili Škorpiji (gde Rahu ne voli da bude) , onda možemo da očekujemo periode velikih „požara“ ~ a lokacija : tamo gde se nalazi Rahu u našem natalu, u sprezi sa poljem gde se nalazi Gočara Surja.

     Tamo gde se nadje tranzitni Rahu dolazi do aktiviranja i expanzije, to polje će biti aktivno i doneće promene. Tamo gde se nadje tranzitni Ketu dolazi do zatišija i smanjenja, tj to polje će biti pasivno i neće puno biti važno u toku prelaska tranzitnog Ketua kroz njega.

     Treba uvek imati na umu poglede koji imaju Rahu tj Ketu ~ 1-5-7-9 (a neki astrolozi smatraju da postoji i 11 pogled)

     Šta znači pogled? To je „aspekt“ ~ u ovom slučaju Rahu posmatra 1 polje (polje u kojem se on sam nalazi) pa posmatra 5 polje od sebe (mi na zapadu bi rekli 120* jel) pa onda posmatra 7 polje od sebe (mi na zapadu bi rekli 180* jel) i posmatra 9 polje od sebe (opet isto 120* aspekt)

     Samim tim, njegov tranzit je veoma važan, jer aktivira realno još 3 polja u natalnom čartu. Samim tim, uvek možemo da iz toga izvučemo brdo simbolike i da imamo dosta materijala za tumačenje „šta će biti“. Još ako Rahu (tj Ketu ) posmatra i neku natalnu planetu, eto dodatne priče.

     Odnos Rahua prema planetama :

~ prijatelj je prema : Saturn Merkur Venera
~ neprijatelj je prema : Sunce Mars Mesec Jupiter

     Odnos Ketua prema planetama :

~ prijatelj je prema : Sunce Mars Mesec Jupiter
~ neprijatelj je prema : Saturn Merkur Venera

     Iz ovoga, ako tranzitni Rahu posmatra neku natalnu planetu odmah dobijamo nov info o potencijalnim dogadjanjima u životu osobe.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.