Bhrigu Bindu ~ tačka Sudbine (Jyotish)

Bhrigu Bindu ~ tačka Sudbine

Ekvidistanc tačka izmedju Rahua (Severnog Mesečevog Čvora) i Čandre (Meseca) predstavlja „Tačku Sudbine“ (taj redosled OD SMČ DO Meseca, ne obrnuto) :
03/10/75 Zemun 06h:10am

○ Rahu 29* Vage
○ Čandra 18* Lava
~ od SMČ do Mesec ima -/+ 288* ~ podelimo sa 2 = 144* dodamo to na 29* Vage = 23* Ribe
Za Lagnu u Devici :
– malefici su : Mars Jupiter Mesec
– benefici su : Venera Merkur
– badhaka : Jupiter
– maraka : Jupiter Mars
– yogakaraka : Venera Merkur
○ BB je 23* Ribe odmah pored svog vladara Jupiter – za :as: u Devica Jupiter je malefik, pa čak i ako je postavljen u Kendra Koni i u svom sedištu, on ovde donosi samo malefičnu priču osobi. Ovde vidimo da je sudbina osobe vezana za partnerske odnose, bilo da se radi o emotivnim odnosima, bilo da se radi o poslovnim odnosima, ili jednostavno o odnosu sa nekom dragom, bliskom osobom (prijateljem)

○ Jupiter kao vladar BB koji je inače karka za decu, ali i za supruga u ženskom čartu, ovde pokazuje da je sudbina osobe zaista direktno vezana za partnerske odnose, a pošto je Jupiter malefik, vidimo da će sudbina ove osobe biti na težak način vezana ili za decu ili za supruga.

○ i BB i Jupiter se nalaze u Revati Nakshatra 4 Pada koja je vezana za planetu Jupiter , ali i Merkur, a 4 Pada je pod vladavinom isto Jupiter . Revati Devata je Puša, božanstvo „onaj koji hrani“, prati putnike, pastire. Ona je sestra Šudre i Indre i Janma nakshatra je Satrun .

○ Ovakva postavka ukazuje na osobu koja je sanjar, kreativac, koja se teško snalazi u običnom, realnom svetu, večiti putnik kroz vreme i prostor, u potrazi za usavršavanjem svog znanja ovog sveta. To je osoba koja brine, neguje, brani, štiti, odgaja, koja je ktitor, ali i učitelj, tutor. Ima naravno simboliku Jupiter pa tako se vezuje i za uvećavanje, expanziju, spoznaju, viša učenja, ali i s druge strane donosi i ne samo duhovno bogatstvo, već i materijalno.

○ kao poslednja Nakshatra, Revati ukazuje na „kraj“ tj Eru, vreme, okončanje jednog perioda.
     Jupiter je ovde postavljen u VII Bhavi i posmatra 11 Bhavu i Saturn (koji je vladar 5-6 Bhave) posmatra Lagnu i Sunce (vl. 12 Bhave) i Merkur (vladar Lagne i 10 Bhave) i posmatra 3 Bhavu.

Ovde vidimo da će osoba imati tešku sudbinu vezanu za :

-3- BHAVA ~ SAHAJA
Svesne odluke i dela, motivacija i želja za kretanjem, saznanjem, interesovanja, hobiji, inicijativa i trud i koliko je to podržano od drugih, sport, zabava, pomoć, služenje nekome / nečemu, komšije, kratkoročne želje i potrebe, kraća putovana, putovanja sa kojih se natus brzo vraća kući, kratka poznanstva, komunikacija u bilo kom obliku (telefon, sms, e@mail, internet, pisma…) umeće za pisanjem i kreativnim govorom, tehnička umeća (mehanika, tehnologija, kompjuteri…) Kratki kursevi, mali oglasi, razna obaveštenja koja nemaju dugoročnog efekta (pa tu može biti i trač, ogovaranje…)
Takodje, vezuje se za urodjenu snagu natusa, borbenost, stabilnost, upornost, tvrdoglavost, želju za intelektualnim uzdizanjem, interesovanje za umetnost i kulturu, muziku, stvaranje, ples, gluma, usmeravanje drugih na pravi Put, savetovanje, mudrost. Takodje pokazuje koliko je natus vešt sa rukama, njegova manuelna snaga, želja da se ideje sprovedu u delo, potreba da se praktični um uzdigne na viši nivo duhovnog, inicijacija, smrt roditelja, uzrok sopstvene smrti.
Članovi porodice : rodjaci, braća, sestre, najstariji od njih, rodjaci majčinog oca.

-5- BHAVA ~ PUTRA
Ovo polje je direktno povezano sa inteligencijom i kreativnim stvaralaštvom. Iz ovog polja se može videti koliko je natus pametan (prirodno) i da li ima kreativng potencijala. Isto tako, iz ovog polja se može videti nasledjena mudrost (lepo vasptanje, poštovanje tradicije, itd…) ali i želju / umeće / znanje vezano za meditaciju, mantre, tantre, yantre, duhovnost, univerzalnu ljubav, želju za duhovnim uzdignućem i (možda) bavljenjem duhovnim poslovima. Takodje prikazuje natusovu posvećenost dobrom i lepom, požrtvovanost, brizi o drugima, želji da se učini sve što je moguće za one koji su na neki način ugroženi, a takodje predstavlja i Brahmine, uticajne ljude u društvu, kralja, političare itd.
U isto vreme pokazuje koliko je natus sklon greškama usled prejakog Ega i na koji način će te greške uticati ne samo na njega i nj društveni status, već i na okolinu, prikazuje način na koji natus može da izgubi dobru poziciju u društvu ili na poslu usled pogrešnih odluka i rdjavog ponašanja. Isto tako, ova bhava pokazuje i kreativnost, potencijal, želju za stvaranjem, pa uz ljubav tu su deca, plodnost, koji sa sobom (mogu da) povuku bogatstvo i sreću.
Članovi porodice : deca, drugo-rodjeni u porodici.

-6- BHAVA ~ ARI
Ova bhava se smatra lošom i negativnom, prikazuje u kolikoj meri i zbog čega natus brine i nervira se, pravi greške, donosi pogrešne odluke i tako stvara revolti iz okoline, ali u isto vreme i sebi šteti zdravlju. Takodje, ovo je kuća grešaka, poroka, mana, loših osobina, ali i životnih izazova, prepreka koje treba prevazići, karmičkih zadataka (bhava koja pokazuje direktno zašto je natus takav kakav je ~ u suprotnosti od onoga što je bio u prošlom životu, kao i karmičke greške koje vuče u odnosu na sebe i druge, pod tim se i podrazumeva bolest ili loš odnos sa okolinom, roditeljima, decom, partnerom ~ ispaštanje zbog grešaka iz prošlosti)
Ovo je bhava koja pokazuje dugove, kamate, kredite, pozajmice, milostinja, socijalno izdržavanje, probleme sa novcem i nekretninom, katastrofe i nezgode, povrede, lomove, ali i ličnog lekara (ili pak mogućnost / želju natusa da bude lekar, med.sestra i sl. da bi brinuo o drugima i tako ispaštao za svoje grehe) Isto tako predstavlja posao, najviše poredjen tip posla, fizički posao, posao koji nema definisan radni osnos i status, služenje drugima itd. Isto tako, ovo je polje hrane, spremanja i prehrane, način ishrane, hrana koju natus (ne)voli, a isto tako predstavlja i kućne ljubimce.
Članovi porodice : majčini ujaci, maćeha.

-11- BHAVA ~ LABHA
Prihod, dobitak od posla, dugogodišnje želje i planovi, prosperitet, ostvarenje želja i nada. Iznenadna sreća, Darovi S Neba, povoljne prilike koje se pojavljuju nenadano (ali SAMO po zasluzi)
Takdje, ovo je polje prijatlja i bliskih saradnika. Takodje, povezano sa -4- i -6- bhavom predstavlja sve životinje koje se nalaze u kući i na neki način „privredjuju“ boljitku doma i porodice. Druženje, izlasci, klubovi, kulbska druženja, organizacije i udruženja (koja imaju zajednički cilj)
Ova bhava povezana sa -6 i -8- bhavom može da ukaže na situacije koje natus nije iskoristio i direktno su se odrazile u negativu na posao, odnose sa drugima ili pak zdravlje natusa.
Članovi porodice : stariji rodjaci, suprug/supruga od deteta, 5 dete u porodici.

Tj ukratko :
~ partnera, odnose, inostranstvo (VII)
~ dete ( Saturn vladar 5 kojeg Jupiter posmatra)
~ prijatelje, prihod od posla, ostvarenje želja (XI)
~ hrabrost, motivaciju i Učenje (III)
~ odnos sa ocem ( Sunce ) odnos sa rodjacima / decom ( Merkur )
~ njeno zdravlje, odnos sa ljudim koji je ne vole (VI)

     Pa tako, vidimo da će teška sudbina ovoj osobi doneti ili probleme sa ocem, partnerom, ili probleme sa decom, ili probleme sa učenjem, prijateljima, prihodom od posla i da je to njena sudbina, tj Karma.
     Ova osoba nema završeno više obrazovanje, imala je težak odnos sa svojim ocem, a i izgubila je oca njenog deteta 2 meseca pre nego što im se dete rodilo, a dete je ometeno u razvoju (autizam) i sada sama brine o detetu i pokušava da nastavi svoje učenje / rad.

Do sledećeg čitanja, dobro došli : http://www.dnevnikastrologa.com
Pozdravlja Vas Šmišonja Večiti Putnik

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.