Kratka analiza uporednog ~ Severina i Igor

http://pink.rs/showbiz/21252/kojicima-se-ne-pise-dobro-severina-raa-devojcicu-a-onda-sledi-razvod (ovde je samo vrlo kratka verzija celog teksta)

Analiza uporednog

Severina & igor :

Severina : 21/04/1972 Split 10h30am
Igor : 30/07/1987 rektifikacija vremena rodjenja 13h Beograd

     Pošto se ne zna Igorovo vreme rodjenja, ja sam odradila rektifikaciju vremena rodjenja (astrološka metoda kada se na osnovu životnih dogadjaja pronalazi vreme rodjenja neke osobe u skladu sa astrološkim pravilima koja nam daju informacije o tim dogadjajima, ponašanju osobe, njenom izgledu, zanimanju itd…)
     Igor je vezan za dve osnovne stvari koje nam mogu dati dobar orijentir što se tiče odredjivanja vremena rodjenja ~ on se bavi sportom i ima poznatog oca.
Za sam sport, potrebno je u natalnoj karti da budu istaknuti : Sunce, Mars, 5 polje i znak Lava.
Za poznatog roditelja treba u natalnoj kart da postoje naznake uspešnosti i popularnosti koje se vezuju za ili 4 polja (majka u muškom čartu) ili 10 polje (otac u muškom čartu) znak Lava i planetu Sunce (za oca) ili Mesec (za majku)
     Ovde kod Igora imamo da on ima stelijum Venera – Sunce – Mars u Lavu ~ rektifikacijom orijentaciono vreme rodjenja bi bilo oko 13h i tako taj stelijum dolazi na vrh natalnog čarta, u 10 polje ~ 10 polje je i zanimanje i jedan od roditelja ~ otac.
     Sam ASC (podznak) tako dolazi u znak Škorpiona, koji je pod vladavinom planete Mars, koje je kod Igora u znaku Lava, kod Sunca i Venere. Sama simbolika fudbalera / golmana je da u natalnom čartu postoji pored Sunca (javnost) Marsa (sport) Venere (fudbal, lopta, svi objekti koji su kružnog oblika) postoji naglašena planeta Saturn, koja se vezuje za simboliku vrata, zaštite, blokade = golman ~ ovde kod Igora imamo da su i Sunce i Mars u benefičnom aspektu trigona sa Saturnom u Strelcu u 2 polju (2 polje nam pokazuje predstavlja pored stanja novčanika osobe, tj sam novac i zarada, takodje i sva interesovanja osobe ~ u cilju da poboljša svoj način života. 2 polje je tako vezano za novac u smislu – posla koji će osobi da obezbedi život, ali u simbolici posla koji prvenstveno odgovara samoj osobi ~ 10 polje će biti sam posao i karijera koju će osoba da ima u životu ~ u ovom slučaju upravo postoji ovaj benefični aspekt izmedju vladara 1 polja – Mars – sa vladarem 10 polja – Sunce – koji pak pa oboje imaju benefični aspekt sa Saturnom u 2 polju ~ a i sam vladar 2 polja je ovde Jupiter u Ovnu, u 6 polju – svakodnevna dešavanja i svakodnevne obaveze koje osoba ima ~ koji je po znaku (elementu) u benefičnom trigonu upravo i sa Suncem i sa Marsom i sa Saturnom (veliki vatreni trigon)
     Kada je privatan život u pitanju, ovde opet važi ista priča, tj ovaj stelijum u Lavu će nam dati podatke o tome šta Igor voli i želi od partnerke, prvenstveno jer je sama Venera ne samo signifikator za partnerku, ljubav, brak, već je i sama vladar Igorovog 7 polja – partnerka i bračni život.
     Igor ima Veneru koja samo što je kročila u znak Lava, nalazi se pored Sunca i Marsa u 10 polju ~ ovde vidimo da Igor traži partnerku koja je na neki način poznata, ili primetna u društvu (10 polje je društvo, društveni status) On traži od partnerke da bude uvek sredjena, doterana, lepa, da bude omiljena u društvu, pa ako je moguće i ~ poznata.
     Venera je u sklopu ovog stelijuma u Lavu, nalazi se pored Sunca i Marsa ~ s jedne strane, vidimo da će Igor često nailaziti na partnerke koje su na neki način vezane za javnost, film, sport, umetnost (sve odlike znaka Lava)
     Ali u isto vreme zbog ne samo spaljenosti te Venere Igor može loše da prodje sa slavnim partnerkama, da ima probleme u vezama (spaljenost je kada se jedna planeta nalazi od 0*17′ do 17*00′ od Sunca ~ i ona se smatra negativnom opcijom za bilo koju planetu ~ jer sama reč „spaljenost“ nam ukazuje da ta planeta „ne vidi ispravno i da vrluda tamo-amo“ ~ kao kada čovek pokuša bez zaštitnih naočara da gleda u sunce i krenu da mu suze oči i on ne vidi kuda ide ~ ista priča sa spaljenom planetom) već i zbog prisustva Marsa koji je prirodni malefik i donosi nagle brzoplete odluke, postupke, on je planeta svadja i raskida, Igor i s te strane može da ima problema ne samo u partnerskim odnosima, već i u samom braku ~ a sve se nalazi u 10 polju – polju javnih dešavanja, te i to dodatno opterećuje njega i na neki način štetno deluje na mogućnost da sačuva vezu / brak.
     Kada on stupi u brak, njegova devojka / verenica koja je do tada bila predstavljena Venerom, postaje njegov Mesec (Mesec je planeta koja predstavlja suprugu, majku) Ovde imamo da je Igorov Mesec u znaku Device na samom kraju 11 polja i koji je u tzv „praznom hodu“ tj nema ni jedan Ptolomejev aspekt (konjunkcija, sextil, trigon, kvadrat, opozicija) dok ne promeni znak.
     Ovo baš i nije najsrećnija priča za Igora, jer je veliki i drastični prelaz za svaku njegovu partnerku iz simbolike Venere u Lavu u simbiliku Meseca u Devici. Venera u Lavu je zavisna na neki način od javnosti, ona mora da bude vidjena, obožavana. Mesec u Devici je čista suprotnost, on ne voli javnost, povučen je i čak stidljiv.
     U muškom natalu, Venera nam pokazuje šta muškarac želi od svoje devojke / verenice, dok nam Mesec pokazuje šta muškarac želi od svoje supruge i majke njegove dece ~ pa tako, vidimo da će svaka partnerka u Igorovm životu dokle god bude bila samo partnerka / verenica da bude tretirana kao „kraljica“ (Lav – kralj) ali čim bude postala njegova supruga, ili pak majka njegovog deteta, on će tražiti od nje da bude više u kući, da se bavi više poslovima „domaćice“, da bude umerenija, skromnija, ukratko – sve suprotno od Venere u Lavu. Otuda, moguće je da će Igor imati odredjenih problema u braku, ako bude naleteo na previše dominantnu partnerku… a u ovom slučaju i jeste naleteo na previše dominantnu partnerku… Severinu…
     Severina ima Sunce u Biku što bi joj dalo interesovanje za stabilan i mirna način života, ali ne samo što joj je ASC u Lavu, kojim upravo to Sunce vlada, već joj je i to Sunce u 10 polju u aflikaciji sa Mesecom u Lavu u 1 polju ~ ovde vidimo izuzetno dinamičnu i dominantnu ženu, koja je aktivna, ni malo pasivna, povremeno jako strastvena i tvrdoglava. Ako nije po njenom, ona ne preza da učini radikalne korake da prekine tu situaciju koja joj smeta da ostvari svoje ciljeve ~ jer joj je Merkur (način razmišljanja i komunikacije) u vatrenom znaku Ovna u 9 polju ~ što obično daje direktne, glasne i vrlo slobodne izjave životnih stavova, životne filozofije. Taj Merkur je u benefičnom aspektu trigona sa njenim Mesecom, pa vidimo da je ona dosta i poznata po svojim brzim i teatralnim odlukama.
     Samo njeno Sunce u Biku pored te aflikacije kvadrata koju ima sa Mesecom, ima još samo i benefični trigon sa Jupiterom u Jarcu u njenom 6 polju. Jupiter je vladar njenog 5 i 8 polja (5 polje – deca, ljubav, sex; 8 polje – opasnosti u životu, situacije koje troše snagu osobe) te vidimo da će ona jedno vreme trpeti i ćutati zarad dobrobiti kako njene (6 polje – svakodnevne obaveze, zdravlje) ali da će u jednom trenutku samo naglo odlučiti ~ Jupiter ima aflikaciju kvadrata upravo sa Merkurom ~ da više neće da trpi i da se prilagodjava.
     Njeno 7 polje (partner, brak) se nalazi u znaku Vodolije, sa Saturnom u Blizancima kao vladarem, postavljenim u 11 polju, pored Marsa i Venere. Ovo je knjiška postavka osobe koja će da ima više brakova u životu.
     Em je znak Blizanaca dvojni promenljivi znak, em i sam znak Vodolije ne voli previše dugo da „sedi na jednom mestu“, em Saturn deli znak sa Marsom i Venerom koji su u egzaktnoj konjunkciji (što vrlo često donosi „menjanje partnera“) i koji direktno utiču na njen partnerski život. Rekla sam da je Venera planeta ljubavi, Mars je planeta ne samo akcije, već i svadja i raskida. Ovakav stelijum koji je vezan za 7 polje, ukazuje na više brakova, burne veze i na teške raskide / razvode.
     U ženskom natalu, Mars će predstavljati sve ono što ona želi od partnera / dečka / verenika, dok će Sunce da predstavlja sve ono što ona želi od svog supruga i oca njene dece.
     Kod Severine imamo Mars u Blizancima, odmah pored Venere i Saturna što nam daje na znanje da Severini nisu bitne godine partnera, već da postoji odredjena „hemijska reakcija“ prilikom prvog susreta, koja će biti prikazana kroz komunikaciju (Blizanci) i umeće snalaženja i dovitljivosti, kao i samog (ne)zrelogponašanja tog muškarca (Saturn)
     S druge strane, njeno Sunce je jako, postavljeno je u 10 polju, najvišoj tački natala, a dodatno je i vladar ASC (sa onim Mesecom u Lavu) te nam to pokazuje da Severina od svoh supruga (i oca njene dece) zahteva da je sposoban, poznat, imućan, da ume sa novcem, da je „sa obe noge na zemlji“ i da zna šta želi od života.
     U ženskom čartu Venera će nam pokazati kako se žena ponaša dok je nekome devojka / verenica ~ u Severininom slučaju, ona ima Veneru u Blizancima (odmah kod Marsa) pa vidimo da je ona ta koja je verbalno aktivnija, ona uspostavlja prvi kontakt (Mars) vesela, nasmejana, neuhvatljiva često. S druge strane, Mesec u ženskom natalu će nam pokazati kako će se ona ponašati kad postane nečija supruga i majka ~ kod Severine imamo Mesec u Lavu u 1 polju ~ ona sanja o tome da bude nečija supruga, da bude majka, ali samo pod njenim uslovima (aflikacija kvadrata sa vladarem Suncem u 10 polju) Dokle god je ona „glavni urednik“ tog odnosa (Lav) taj odnos (brak) će „cvetati“ ali čim partner krene da je na bilo koji način sputava (aflikacja kvadrata) ona prekida sve to (Mesec trigon Merkur ~ a i proradi sama opcija Venere u konjunkciji sa Marsom ~ dolazi do sukoba i svadja, pa na kraju i raskida / razvoda)
     Kada posmatramo decu u ženskom čartu, treba da pogledamo stanje vladara 5-10-11 polja (5 polje su deca generalno, slučajna trudnoća, dok su 10-11 polje planirane trudnoće, rodjenje dece kako bi se „nastavila porodična tradicija i loza“)
     Kod Severine imamo 5 polje u Strelcu, sa Jupiterom u Jarcu; 10 polje u Biku sa Venerom u Blizancima; 11 polje u Blizancima sa Merkurom u Ovnu; Ovo nam daje prvo informaciju da će ona imati više dece, ali od različitih partnera. Pol možemo da odredimo iz same postavke planeta & znakova ~ u ovom slučaju vidimo : Jupiter (muška planeta) u Jarcu (ženski znak) Merkur (nema pol) u Ovnu (muški znak) Venera (ženska planeta) u Blizancima (nemaju pol) koja pak ima ovu konjunkciju sa Marsom (muška planeta) te tako vidimo da će ona imati i sina i ćerku (sa većim akcentom na muškoj deci)
     Ako posmatramo njihov uporedni imamo sledeće :
~ njeno Sunce u Biku ima po znaku benefični odnos sa njegovim Mesecom u Devici
~ njen Mesec u Lavu dolazi na njegov stelijum u Lavu kod Venere Sunca i Marsa
~ njen Merkur u Ovnu je u aflikaciji sa njegovim Merkurom u Raku
~ njen stelijum u Blizancima Saturn Venera Mars su po znaku u aflikaciji sa njegovim Mesecom u Devici ali u benefičnom aspektu sexila sa njegovim stelijumom u Lavu
~ njen Jupiter u Jarcu je u benefičnom odnosu trigona sa njegovim Mesecom u Devici, ali malefičnom aspktu opozicije sa njegovim Merkurom, ali je pak njegov Jupiter u istom znaku gde i njen Merkur
Iz cele ove gungule aspekata dolazimo do sledećeg zaključka :
~ ma koliko se oni volelli i sexualno privlačili, postoji mogućnost da ih odredjena intelektualna razlika poljulja u njihovom nastojanju da sačuvaju svoj odnos (brak)
~ ovde čak i nije problem u razlici u godinama, koliko je problem u drugačijim životnim stavovima i planovima, koji bi mogli da utiču na disharmoniju u njihovom odnosu
Tabela trenutnih Firdarija za Igora i Severinu

Igor :
~ glavni Firdarija period Merkura (počeo od 30/07/2005 i traje do 30/07/2018)
i podperiod Venere (počeo od 19/09/2016 i traje do 30/07/2018)

Sverina :
~ glavni Firdarija period Saturna (počeo od 21/04/2012 i traje do 21/04/2023)
i podperiod Sunca (počeo od 06/01/2017 i traje do 03/08/2018)
     Ako posmatramo Firdarija periode (planetarne periode) u kojima se ovo dvoje nalaze, da bi dobili orijentacionu sliku o njihovoj zajedničkoj budućnosti, imamo sledeće :

Igor Firdarija Merkur i pod-firdarija Venera :
~ Merkur vladar 8-11 polja (8 polje – velike životne promene, 11 polje – planovi i nade; postavljen u znaku Raka u 9 polju ~ promene vezane za dom i porodicu, putovanja i boravak u inostranstvu vezan za dom i porodicu) Venera je vladar 7-12 polja (7 polje – partnerka, brak; 12 polje – situacije koje moraju da se dese, odricanje, promene životnih planova)

Severina Firdarija Saturn i pod-firdarija Sunce :
~ Saturn vladar 7 polja (partner, brak, Saturn postavljen u 11 polju u znaku Blizanaca ~ planovi, nade) Sunce vladar 1 polja (sama ličnost, postavljeno u 10 polju u znaku Bika ~ promena društvenog statusa)


Iz ovoga vidimo da je Igor u glavom Firdarija Merkura (koji je kod njega u Raku) a Severina u glavnom Firdarija periodu Saturna (koji je kod nje u znaku Blizanaca) Samim znakom Blizanaca inače vlada baš planeta Merkur, pa vidimo i da postoji zajednički cilj kod ovo dvoje ~ da imaju stabilnost u domu sa porodicom (Rak / Saturn) i decu (Blizanci / Merkur) Merkur u Raku i Saturn u Blizancima nemaju aspekt izmedju sebe, pa će tako svako na svoj način da pokušava da dodje do  željenog cilja.

     Igor je u podpoeriodu Venere, koja se vezuje za ljubav i brak, ona je i vladar njegovog 7 polja, postavljena u 10 polju, pa eto i njegove želje da se „skrasi“ (makar na neko vreme da promeni svoj društveni status) Severina je u podperiodu Sunca, koje je vladar njenog ASC, koje se nalazi kod nje u 10 polju, pa vidimo da je i ona sad u periodu kada želi da istakne sebe u prvi plan i da promeni svoj društveni status. Sama Venera je inače vladar znaka Bika, a Sunce je vladar znaka Lava, pa otuda vidimo ponovo da oboje imaju zajednički cilj pred sobom ~ promenu društvenog statusa kroz brak i ofrmljivanje porodice. Sunce i Venera iako su u medjusobnoj recepciji po vladarstvu po znaku, su u aflikacionom aspketu kvadrata, što može da nam pokaže da će način i stil ostvarenja ciljeva da bude drastično drugačiji i da postoji šansa da dodje do sukoba izmedju Igora i Severine po pitanju ne samo načina da se „komunicira sa javnošću“ već i sama ideja o tome kako njihov brak treba da „teče“ i koliko šta treba da bude „vidljivo“ za javnost.
     Ovaj brak može da traje još neko vreme ~ Igor od sredine 2018 ulazi u glavni Firdarija period Meseca (koji je kod njega u Devici) a Severina od sredine 2018 ulazi u podperiod Venere (koja je kod nje u Blizancima) Obe planete su u 11 polju, ali dijametralno različite. Igor će u ovom periodu želeti da „aktivira“ ovaj Mesec (za koji smo rekli da je sušta suprotnost Venere) dok će Severina u ovom periodu želeti da „aktivira“ Veneru. Otuda opcija da će u ovom periodu da dodje do potencijalnih nesporazuma izmedju ovo dvoje, te i problema u njihovom braku. Mesec u „praznom hodu“ Igoru neće puno da pomogne već će Igor jednostavno da pusti i da čeka da se Severina „promeni“, dok će kod nje ova Venera uz uticaj Marsa sa kojim je u konjunkciji da unese nemir i „želim nešto novo“ (Blizanci sami po sebi nisu poznati po tome što ih drži dugo pažnja na BILO ČEMU ako ta situacija ili osoba BAŠ nije dinamična, nebična, skreće pažnju)
 
Do sledećeg čitanja
Pozdravlja Vas sve
Šmišonja Večiti Putnik

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.