Jupiter kod Spice, društvo im pravi Saturn

Spica 23° Vaga :
~ Devicino Klasije i ona je najsjajnija zvezda u sazveždju Device. Vezuje se za Bogorodicu i ima ogroman zaštitnički uticaj. Ovo je zvezda koja poručuje da će sve ići onako kako su Više Kosmičke Sile odlučile. Uskladjivanje sa Božijim Planom, biti uz Boga i slediti njegova uputstva. Isto tako se vezuje za ogromnu intuiciju, višu svest koja je „data od Boga“ tj osoba je jednostavno „rodjena“ sa uzdignutom svešću i „školovanje“ će joj samo još više pomoći u duhovnom napredovanju. Spica donosi pohvale, nagrade, brigu i pažnju, negovanje onih koji su u nekom problemu. Ona je više „emotivni“ benefik i sličnog je uticaja kao Regulus koji je više „materijani“ benefik.
U narednom periodu, tranzitni Jupiter će se nalaziti kod ove fixne zvezde.
Jupiter je veliki benefik, dobrotvor, ktitor. Vlada moralom, pravom, religijom. Iako benefik, on uvećava sve sa čim dodje u kontakt, tako da ako je loše postavjlen ili pak se nalazi u znaku pada ili izgona, on upravo donosi suptotno ~ velike probleme i nevolje [od silne ljubavi udavili mače… lepo narod kaže] Po prirodi je muška planeta, vrela i vlažna.
Jupiter će u ovom periodu imati 60° sa tranzitnim Saturnom, kojim i vlada. Saturn, najveći malefik, najcrnje moguće što može da se desi natusu.Donosi katastrofe, prekide, raskide, gubitke, smrt, žalost, plakanje.Muška planeta (po nekim starim astrolozima i ženska), vrlo hladna i vrlo suva.
Saturn : Gospodar je materjalne stvarnosti, oličene u četiri osnovna elementa. Ta četiri elementa su vatra/ovan/ascedent, odnosno podznak, voda/rak/I.C., vazduh/vaga/descedent, zemlja/jarac/M.C., četiri stuba, ugla, oslonca zodiaka. I ne samo zodiaka vec i svake ličnosti ponaosob jer su ovo četiri najličnije tačke natalnog horoskopa, četiri stuba. 
Ova se simbolika vidi i u samom grafičkom simbolu koji se koristi za Saturna, a to je krst materije ispod koga se nalazi polukrug koji simbolizuje dušu,što simbolizuje materjalnu prirodu kroz koju se duša inkarnira ali kojoj mora i da služi.
Krst kao simbol materjalne prirode i označava pad čoveka u materiju i njegovu zavisnost od nje. Svakako i u najprostijoj astrološkoj simbolici evidentan je njegov uticaj, vlada kostima i skeletom, čvrstom formom. Koža je takođe pod njegovim uticajem, kao i pregrade zidovi, pa čak i granice država.
Međutim ovde se ne završava sve ono što od Saturna zavisi, Kronos ima još jedno značenje, reč od koje potreklo vuče hronologija, hronika, engleski hour, odnosno čas, vreme, mera vremena. Dakle Saturn je kriv za protok vremena, starenje i smrt.Mihailo Čukić (http://astrolog-mihailocukic.blogspot.ch/...)
Mene ovakva postavka lično podseća na simboliku Lenormand karte Krst :
Osnovno značenje : Vera, religija, uverenja, a kao posledica Vere i uverenja ~ patnja, trpljenje, žrtvovanje, mučenje. Takodje, donosi težinu Duši i samokažnjavanje. Ova karta se vezuje i za gubitke, poniženja, bol (kako emotivnu, tako i fizičku i psihičku) Naravno, vezuje se za sve lokacije koje su povezane sa religijom.
U nekom običnom, svakodnevnom, životu, ova karta može da se poveže sa proslavama (Slavama) svim religioznim manifestacijama, ali i polaganje ispita, testova. Predstavlja težak rad, ulaganje dodatnog napora da se neki posao završi, gubitak cilja i perspektive, ovo su sve one situacije koje izazivaju pitača da pokaže koliko je snažan i izdržljiv.
Takodje, ovo je karta koja pokazuje koliko je pitač spreman da preuzme odgovornost i teret neke situacije / odluke, pa se samim tim vezuje i za svesnost, kao i osećanje krivice, pokajanje, osećanje sramote, pokora, prezira, odbačenosti od društva (tj više neshvaćenosti od strane društva koja se manifestuje odbacivanjem ~ a često to odbacivanje je praćeno kritikom i podsmehom)
Ovo je takodje i okultna karta, nema ni pozitivno ni negativno delovanje na okolne karte. Ovo je karta Sudbine, Usuda, Karme. Čovek mora da prodje kroz patnju, da bi znao šta je sreća, čovek mora da izgubi nešto drago & važno & bitno , da bi znao da bude skroman i da ceni ono što već ima (savet „Ne traži hleba, preko pogače!“)
Opis osobe : Ovo je osoba koja je visoka, vitka, ali koja u svom hodu kao da nosi teret na ramenima. Njeno lice je blago, ali i izmučeno. Oči su joj krupne i lepe, ali pune bola. Mudra, požrtvovana. Može biti bilo ko (ako želimo da vidimo da li je osoba muško, žensko) od majke, oca, bake, deke, pa i nekog učitelja, starog komšije koji živi na kraju ulice, osoba koja živi povučeno od užurbanog sveta i čini dobra dela, blagoslovenog prijatelja koji je uvek tu u našem trenutku patnje, osoba koja se na neki način odrekla „blagodeti modernog života“ i živi jednostavnim skromnim životom. To su sve one osobe od kojih možemo da čujemo blagu reč, mudar savet, da na osnovu njihovog životnog iskustva i načina života da naučimo nešto, da mi ne bi morali da prolazimo kroz Golgotu koju su oni prošli. Pored ove osobe, ljudi se osećaju smirenim, ali u isto vreme i pokornim. U razgovorima sa ovom osobom, čovek često oseti grižu savest, ili pokajanje za svoja nedela (niko na ovoj planeti Zemlji nije bezgrešan, ma koliko da se trudi da bude „bogobojažljiv“ i „duhovan“)
Dnevno otvaranje : danas je dan kada će vam sve nekako ići teže nego obično. Puno ćete morati da uložite volje i snage da bi odradili neki posao ili obavezu. Danas ćete možda morati da prihvatite neku tešku odgovornost ili donesete bolnu odluku. Danas ćete možda puno (ne)svesno grešiti, bunićete se što se pojavljuju greške, jer smatrate da ste u pravu, ali ćete vrlo brzo uvideti da najverovatnije ~ niste. Danas je dan kada treba da se uči na greškama i predjašnjim iskustvima. Verovatno ćete nešto morati ispočetka da krenete da radite. Tek pred kraj dana ćete osetiti olakšanje.
Ljubav : za one koji su sami, u potrazi za svojom srodnom Dušom, ova karta može da pokaže dolazak osobe u njihov život, koja će na prvi pogled biti savršena, ali će se vremenom pokazati da je jako komplikovana. Za one koji su u vezi, ova karta opominje da se ne traži previše od partnera (partnerke) sem u slučaju da već vi sami puno ulažete u taj odnos. Moguće je da će vaš odnos biti stavljen na test izdržljivosti, da li postoji poštovanje, da li postoji poverenje, da li postoji predanost?
Posao : za one koji traže posao, ova karta pokazuje da ćete morati još malo da se strpite, jer trenutna situacija možda i treba takva da bude kakva jeste. Savet je da ne prihvatate na prvi pogled povoljne poslovne ponude, jer je moguće da će na kraju sve ispasti mnogo teže po vas nego što ste mogli i da predpostavite. Za one koji su zaposleni, ova karta pokazuje da će pošteno morati da se potrude i da ulože dodatni napor da bi odradili neki posao do kraja. Nove poslovne obaveze, nova opterećenja i zahtevi nadredjenih. Mnogo toga ćete morati da krenete ispočetka da radite, pa se naoružajte strpljenjem i budite sigurniji u sebe da ćete ovog puta uspeti.
Zdravlje : Krst kao simbol čoveka, što znači kosti, kičma, ramena, donji deo ledja. Ako je pitač već bolestan, ova karta pokazuje nastavak patnje (bolova) jer ova karta je signifikator sporog razvoja tj sporog oporavka. Ako pitač nije bolestan, moguće je da će se uskoro razboleti, pa bi trebalo da povede računa o svom zdravlju. Ova karta takodje pokazuje psihičke probleme (tuga, depresija, misli koje su okrenute smrti i sl.)
Astrološki : ova karta se kod nekih autora vezuje za znak Riba, kod nekih autora za 12 polje. Ja bih na to dodala i simboliku 9 polja kao i simboliku planete Saturn (i Jupiter)https://eternalamarnat.wordpress.com/...
Pa tako, očekujem da ćemo svi mi koji imamo istaknut ili Jupiter ili Saturn (ili oboje) u natalnom čartu (kao i opcija kod onih koji imaju neku ličnu planetu kod fixne zvezde Spica ~ pod ovim nikako ne podrazumevam opciju mundanih planeta Uran, Neptun, Pluton!) da će u narednom periodu itekako da dožive velike promene (kako fizičke, tako i emotivne, pa i duhovne)
Do sledećeg čitanja, dobro došli www.dnevnikastrologa.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.