Lenormand ~ Sidro #35

tumblr_mqwg5otcM91syzoyao1_400.gif

Osnovno značenje : stabilnost, ravnoteža, sigurnost, zaštita, posvećenost, dostizanje željenog cilja, vernost, sve što ostaje na svom (pravom) mestu, mirna luka, povratak na staro (poznato) Takodje (ne)postojanje samopouzdanja i uticaj svakodnevnih aktivnosti koje obezbedjuju pitaču opstanak (rad, ishrana…)

Takodje, pokazuje trenutnu situaciju u pitačevom životu ~ da li je na poziciji koju je želeo za sebe ili nije. Pokazuje istrajnost i snagu pitača da se odupre negativnim dogadjajima u nj životu (kao što sidro odoleva morskim talasima) Pokazuje pitačevu mogućnost prilagodjavanja i prihvatanja da neke stvari / situacije ne mogu da se menjaju (lep primer pesma „Let it go“)

Ali u isto vreme može da bude i kočenje, sputavanje, kao i opcija propadanja, tonjenja na dno, preživljavanje (stara uzrečica na pitanje „Kako si?“ ~ „Evo, plivam nekako, za sad sam na površini vode“) jer ne treba zaboraviti osnovnu sliku sidra ~ ono je vezano za brod, pa tako i odluke ove osobe da bilo šta uradi u svom životu zavise od odluka nekoga ko im je nadredjen, ko ima više uticaja, autoriteta itd…

Često, kontradiktorno generalnom značenju, može da pokaže na Duše koje lutaju i traže sebe, večitog putnika / mornara koji se stalno pita da li je napokon došao do prave luke ili će ipak morati da nastavi dalje svoju potragu. Često može u otvaranjima da pokaže ili podstanare ili beskućnike (ako na to ukazuju okolne karte)


Opis osobe : stabilna i snažna osoba. Donji deo tela joj je izraženiji od gornjeg. Njen hod je primetan, bučan. Ne govori puno, ali njeni postupci govore više od reči. To je osoba koja će vam bez pogovora pomoći, iako sama je u problemu. Ovo je osoba koja na prvi pogled izgleda praktično, jednostavno, racionalno, ali ispod te maske, kuca nežno srce, puno briga i strahova da li je to što daje i pruža dovoljno, Duša koja je u stalnoj potrazi za odgovorima koji će joj dati smiraj i dozvoliti joj da se posle toloko vekova lutanja napokon oseti „kao kod kuće“. Ovo su osobe koje puno putuju, bilo zbog posla, bilo zbog zadovoljstva. Nisu dinamične i stalno u pokretu, ne naprotiv, one kad negde sednu, one su sele, ne mradaju se odatle, ali ih život obično pošalje na neki nov put, taman kada su one pomislile da su se napokon skrasile na jednom mestu.


Dnevno otvaranje : osećanje melanholije i nesigurnosti će da provejava ceo dan. Talasi na moru su jaki, brod se ljulja, sidro ga samo pridržava da ne odpluta negde na pučinu. Tako će i danas da se osećate najverovatnije, kao da povremeno gubite tlo pod nogama. Kontakt sa nekom važnom osobom od koje zavise neke vaše (poslovne, privatne) odluke. Danas na testu će da bude i vaša snaga, pa tako može da bude ili puno posla na radnom mestu, ili obaveze prema domu i porodici, ili pak pad imuno sistema koji će vas naterati da malo više povedete računa o sebi. Prilagodjavanje je osnovna reč za danas, plivajte, ali ne dozvolite da potonete, ako je udarac sudbine jači nego što ste očekivali. Sutra je novi dan.


Ljubav : za one koji su sami, ova karta pokazuje da će neko uskoro da „uplovi“ u njihov život. Nova poznanstva, druženja, pa i lepa ljubav su na pomolu. Ovo je veza koja bi mogla da traje, ali samo pod uslovom da je vaš život sredjen (da vam je „mirna luka“) ili da je to slučaj sa vašim partnerom (partnerkom) jer u suprotnom, može da dodje do razmimoilaženja u ciljevima što se tiče vašeg odnosa i da vas taj odnos povuče na dno. Za one koji su u vezi, ova karta pokazuje stabilnost, sigurnos, pa čak i pomlao monotoniju i predvidljivost u tom odnosu. Nekima naravno to odgovara, ali nekima i ne. Pripazite se da ne krenu da naglo duvaju vetrovi, pa da se more uzburka i sidro da krene da se pomera po morskom dnu…

I u jednom i u drugom slučaju, ne dozvolite da drugi donose odluke umesto vas!


Zdravlje : ova karta se vezuje za probleme sa ishranom koji su povezani sa osećanjem (ne)sigurnosti u samog sebe. Otuda gojaznost ili anoreksija, depresija, prejedanje, štrajk gladju. Takodje, ova karta je opomena da se ne istrajava sa odredjenim režimom ishrane doveka, već da se unesu novine i promeni režim ishrane. Takodje, bavljenje nekom fizičkom aktivnošću je preporučljivo.


Astrološki : neki autori vezuju ovu kartu za simboliku 6 polja, neki autori je povezuju sa planetom Saturn, a po meni ovo jeste Saturn, ali… retrogradnog uticaja…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.