Lenormand ~ Ljiljani #30

Osnovna značenja : ova karta ima dva maximalno kontradiktornih značenja.

Sa jedne strane, Ljiljani se povezuju sa svim vrlinama, čestitost, razboritost, disciplinovanost, poštenje, štedljivost, poslušnost, samosvesnost, mudrost, izuzetno naglašen moral, čistota (u duhovnom & religijskom značenju) opraštanje, razumevanje, blaga narav & bogougodne misli & postupci, dobre namere, ispravnost, nevinost, neiskvarenost, čista savest, miroljubivost, nepristrasnost, krotkost, smirenost, trezvenost, čednost, post (kako duhovni, telesni, emotivni ~ apstinencija) ali i određeno (ne)namerno obuzdavanje, neumoljivost, frigidnost i hladnoća.


S druge strane, sve apsolutno totalno suprotno. Simbolika Ljiljana se vezuje za sve telesno & čula (dodir, miris, ukus…) senzualnost, sexualnost, hemiju privljačenja, sexualne potrebe i zadovoljenja istih, strast.

Takođe, vezuje se za kreativno stvaralaštvo, strastvenu inspiraciju koja ide u extrem (sve se podređuje stvaranju nečega) i Ljiljani donose ogromni talenat za umetnost, ples, muziku, poeziju, donosi podložnost vizuelnom i opipljivom nadražaju koji se dobijaju iz naše okoline (hipersenzitivnost) ali isto tako (opet zbog ovog prvog) vodi ka preterivanju u »životnim zadovoljstvima« i boemskom ponašanju, razvrat, proždrljivost (svih realno 7 grehova)


A s treće strane, predstavlja starije osobe, mudrost koja se stiče kroz život, roditelje, prodicu, tradiciju, polako odumiranje.

Isto tako, ova karta se vezuje i za negovatelja, ktitora, sponzora, visoke pozicije u društvu, dugotrajnost.

Samim tim, treba biti vrlo pažljiv kada je tumačenje ove karte u pitanju.


Opis osobe : opet imamo 3 različite opisa & osobe.

Prva je duhovnjak, osoba koja je posvećena dobročiniteljstvu, pomaganju, pregovarač, mirna i tiha, al uvek prisutna. Siva eminencija, doplomata, savetnik, psiholog.

Druga je stariji čovek, ktitor, primetan u visokim društvenim krugovima. Imućan i mudar da zna u koga može i treba da ulaže. Uvek je tu da posavetuje i pomogne, kako verbalno, tako i materijalno.

Treća osoba je društvenjak, Don Žuan, pre će da ide na kres-kombinaciju, nego da se obavezuje, sve njegove (njene) veze su bazirane isključivo na strastima i retko kad će kod njega (nje) da proradi i ljubav.


Dnevno otvaranje : ukazuje na neke promene, obično donosi stabilizaciju situacije. Kontakt sa starijim osobama, najverovatnije roditeljima, dekom, koji će vam nešto pomoći ili vam dati pare. A možda i interesantan flert u nekom baru uveče, sa šarmantnim Don Huanom.

Takođe, može da ukaže (u kombinaciji sa Pismom, Knjigom… tj kartom koja se vezuje za tehniku) da vam je mobilni ili kompjuter pred kraj svog veka sa trajanjem, pa bi bilo poželjno da krenete da tražite nov (a ako dodatmo Zmiju, eto virusa u kompjuteru!)


Ljubav : za slobodne, poželjno je da dobro porazmisle šta traže od veze, da li žele slobodnu vezu, ili nešto dugotrajno.

Shodno tome i ova karta se tumači u ta dva pravca ~ za ove prve koji su slobodni i traže samo zabavu i provod, eto nagoveštaja da će im naredni period biti baš „lucky“ što se tiče veza i vezica baziranih na hemiji i dobrom sexu.

Za ove druge, koji su sami i žele nešto ozbiljnije, zrelije, dugotrajnije, eto najave da će se pojaviti ozbiljna osoba u njihovom životu, koja će biti tu i kao partner(ka) ali i kao zaštitnik, savetnik.

Za one koji su u vezi, ova karta kombinuje ova dva značenja, partnerski odnosi će pucati od strasti, pa je moguće da će oboje poželeti da svoj odnos uzdignu na viši nivo (naročito uz karte Srce, Prsten, Rode itd…)


Posao : za one koji nemaju posao, ova karta poručuje da je ovo idealan period kada treba potražiti nekoga kako radi saveta, tako i radi „veze“ (malo boljih preporuka nikad nije na odmet) Za sve one koji imaju posao, ovo će da bude period kada će se ostvarivati planovi i tako obezbediti dugoročni ciljevi. Pohvale nadredjenih su vrlo verovatna.

Uz loše karte i jedna i druga opcija (sa i bez posla) treba da se pričuva kontra-usluge osobe koja bi se ponudila za pomoć (da ne bude posle „dala 1 dinar da udje u kolo, a posle 2 da izadje iz njega“)


Zdravlje : ova karta se vezuje za sve bolesti uro-genitalnih organa, ali može da se veže za poremećaj čula dodira i mirisa. Isto tako, mogući su problemi sa pamćenjem & zaboravljanjem. Obično se vezuje za bolesti koje se pojavljuju pod stare dane.


Astrološki : ova karta se vezuje za simboliku VI polja.

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.