Lenormand – Kovčeg #8

tumblr_n0zpp3wsJ01rnbw6mo1_r1_400Ključne reči : kovčeg, sanduk (mrtvački) promene, završnica, okončanje, sve što je došlo do svog kraja, sve što je staro, propalo.

Ovo su sve one situacije koje donose radikalne promene u životu pitača. Ovo nije toliko negativna karta kao što se čini na prvi pogled. Negativan je stav posmatrača koji ne prihvata promenu i otuda i dolazi negativna manifestacija ove karte ~ strah, depresija, očajanje, patnja, negiranje, odbijanje, samo-destrukcija.

Ovo je karta transformacije (fizičke, duhovne) Sve ono što je sazrelo, sada mora da dodje do poslednjeg stadijuma – svog kraja. Ovo s jedne strane može pozitivno da ukaže na onu narodnu „posle oluje će granuti sunce“ i da ukaže da će uskoro pitač da doživi pozitivnu promenu posle svih negativnih situacija koje je prošao. Ali ako je ova karta okružena lošim kartama, obično ukazuje na pogoršanje situacije, pa čak i bolest (koja može da odvede u smrt, koja opet, u neku ruku je pozitivna stvar, jer oslobadja osobu od patnje i bola i sprema Dušu na novi put)

Sve što je rodjeno, jednom mora da umre. Ovo je karta prošlosti, ali i budućnosti. Čista Karma. Ono što si posejao, to ćeš i požnjati…


Opis osobe : ovo je neobična, tajanstvena osoba, koju je teško razumeti. Radikalnih je stavova, često vrlo agresivno nameće svoje ideje, ali ne očekuje i da će je ljudi prihvatiti i slediti. Ona jednostavno govori ono što misli i ne trudi se da se dopadne drugima. Ako hoćeš, lepo, ako neće, idem dalje. Ovo je osoba koja svojom pojavom uliva i strah i poštovanje. Opasan igrač koji ne prihvata nepravdu i boriće se svim silama da je ispravi, po cenu čak i sopstvene štete. Ali, često, ova osoba ima i opasnu drugu stranu ličnosti, pa često je možemo uporediti sa Dr Džekil i Mr Hajd – jedna strana je požrtvovana i mudra, a druga strana je lukava i opasna. Nadajte se da ćete sresti Dr Džekila…


Dnevno otvaranje : u svakodnevnim otvaranjima, ovo je karta koja sugeriše da se ne brinete bez razloga. Da ne pravite od buve slona. Ako ste i zaboravili nešto da uradite, nije smak sveta. Izbegavajte dramu i pravljenje cirkusa zbog nečega što nije od životne važnosti ni za vas ni za vaše bližnje. Takodje, može da ukaže da ćete u toku dana napokon završiti neki dugotrajan proces (posao, obavezu) i da ćete na kraju dana osetiti olakšanje zbog toga.


Ljubav : ako je pitač u vezi, ne bi trebalo da se plaši da preduzme nove korake ka učvršćivanju tog odnosa sa partnerom (partnerkom) Sve ono što nosi kao emotivni teret iz prošlih veza realno ne mora da bude ama baš ni od kakvog značaja za OVU SAD vezu u kojoj se nalazi. Ako je pitač sam, moguće je da zbog predjašnjih loših iskustava propušta neku priliku za lepu vezu, ili pak će sresti osobu koja je prošla sito i rešeto u svom emotivnom životu (pa čak može i da bude udovac & udovica)


Posao : ako je pitač zaposlen, ovo može da ukaže na želju za promenom, možda davanjem otkaza i traženjem boljeg radnog mesta. Ako je pitač bez posla, ova karta savetuje da se bude i dalje uporan u traženju i da se prošire mogućnosti za traženje novog radnog mesta (napr : ako je osoba završila školu da bude inžinjer, to ne treba da je sputava da konkuriše i za mesto dostavljača pizza, ako već nema druge povoljnije prilike za posao – jedno je biti bilo kako zaposlen i punog novčanika, a drugo je biti ponosan i praznog novčanika)


Zdravlje : pad imunieta i nedostatak pokretačke energije. Glavobolje, migrene, problemi sa pritiskom. Često ume da pokaže i odredjenu dozu lenjosti i nezaonteresovanosti (ležanje na kauču i buljenje u jednu tačku i očekivanje da će sve lepo samo od sebe da padne s neba) Mračne misli, depresija, sve bolesti dolaze iz glave. Potrebno je „izluftirati“ glavu i promeniti način razmišljanja.


Astrološki : ova karta se vezuje za simboliku planete Pluton i 8 polja.


One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.