Lenormand – Kosa #10

Ključne reči : kraj, okončanje, presecanje, vraćanje prošlosti u sadašnji život, opasnost, surova realnost.

Ako vas karta Kovčeg nije asocirala na smrt, verovatno će ova karta da vas asocira direktno na nju (kao i mene lično) Ova karta zaista i donosi trajno okončanje nekog procesa, tj „smrt“ nekoga ili nečega. Te, naravno, kada se nadju zajedno jedna pored druge u otvaranju i mogu da ukažu na smrt (naravno ne samo u fizičkom smislu!)

Ova karta donosi brze odluke da se nešto ukloni iz života. Ova karta označava presecanje, prekid sa svim onim što pravi probleme, što sputava, što blokira i dnosi bol i patnju. Naravno, svaki takav postupak je vrlo bolan, jer ma koliko osoba želela da se oslobodi nečeg lošeg u svom životu, ipak postoje emocije straha „a šta će biti posle“.

Opis osobe : ovo je vrlo mudra osoba, dostojanstvene pojave, koju ne treba olako shvatati. Vrlo odlučna, oštra, ne preza od radikalnih postupaka, a čak joj i nije kasnije žao ako je nešto i prekinula. Ovo je osoba koja vešto izbegava emotivna uplitanja, vezivanja, jer inače sama je vrlo sklona da bude „vuk samotnjak“ i da odbija ljude od sebe. Često, u životu ove osobe postoje bezbrojne opasnosti, problemi, šokovi, nesreće. Možemo reći „baksuz na 2 noge“ najblaže rečeno… ali, ova osoba to ne smatra ničim lošim, već sastavnim delom života i uvek pokušava da nauči nešto iz svih loših situacija iz kojih je izašla (najčešće) kao pobednik. Ovo je osoba koja je ponosna, distancirana, mršava, sa malo kose, očiju koje „seku“ i ispred koje ne možete da budede neiskreni jer osećate da vas „čita“ i bez reči.

Dnevna karta : dan posvećen donošenju odluke da se prekine nešto loše. Da se odviknete smopovladjivanja, ugadjanja, lenjstvovanja, da se oslobodite neke druge loše navike (kafa, cigare…) Ovo je dan kada treba duže da spavate (ako je to moguće) jer se inače ova karta vezuje za nesanicu. Prilikom odnosa sa drugima budite pošteni i iskreni, ma koliko to bolelo i vas i njih.

Ljubav : ovo je tipična priča o „maču sa 2 oštrice“ ~ ako je pitač i u vezi, moguće je da će iskrenost možda da pogorša odnose i da dodje do prekida, ali isto tako, može da se desi i da iskrenost poboljša odnos i podigne ga na jedan nov, bolji, nivo. Ako je pitač sam, karta sugeriše da možda i nije najbolje vreme da se započinje veza, tj da još neke situacije i informacije nisu stigle do njega što se tiče nove partnerke (partnera) i da sačeka još malo sa vezivanjem i ljubavnim planiranjima.

Zdravlje : ovo su svi oni zdravstveni problemi koji zahtevaju „seckanje“ (zubar, hirurg itd…) Isto tako, ovo su svi zdravstveni problemi koji donose jake bolove („kao da me neko seče nožem“) U nekim posebnim slučajevima (uz okolne karte koje to podržavaju) može da ukaže na mentalne bolesti koje nagone pacijenta da se samo-povredjuje. Osnovno : zubobolja i bolesti u stomaku.

Astrološki : ova karta se vezuje za Uran (iako je neki vezuju za simboliku 8 polja)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.