Ciganice ~ tumačenje jednog otvaranja

     Prijateljica me je zamolila da joj otvorim karte za pitanje : „Da li je on svestan da ja njega volim?“ (pošto ona uopšte nije bila sigurna u njegova osećanja – dugogodišnji prijatelji inače)   :tumacenje: kombinacije :pisac:


Sreća & Poklon : podarena sreća

Sreća & Istina : sigurna sreća

Poklon & Istina : iskren poklon


Čežnja & Put : isčekuje se promena

Čežnja & Ljubav : ljubavna čežnja

Put & Ljubav : ljubav na putu ka vama


Ljubavnica & Misao : vi i mladji muškarc

Ljubavnica & Oficir : vi i novi udvarač (zaštitnik)

Misao & Oficir : mladji muški udvarač (zaštitnik)


Sreća & Čežnja : želja za srećom

Sreća & Ljubavnica : imaćete sreće

Čežnja & Ljubavnica : neko vas želi (čezne za vama)


Poklon & Put : bogom dana promena

Poklon & Misao : poklon / obećanje dato mladjem muškarcu

Put & Misao : mladji muškarac donosi promenu


Istina & Ljubav : sudbinska ljubav

Istina & Oficir : istina o novom udvaraču

Ljubav & Oficir : novi udvarač vas voli


Sreća & Put : srećna promena uskoro

Sreća & Oficir : novi udvarač donosi sreću

Put & Oficir : novi udvarač pokreće promenu


Istina & Put : pozitivna promena

Istina & Ljubavnica : otkrivate istinu

Put & Ljubavnica : nešto & neko je na putu ka vama


     Moj odgovor njoj je bio : pa on tebe jako voli, ali si ti ta koja ne vidi ništa!

Čak se iz samih slika vidi cela situacija lepo : 

Karta Sreća prosipa svoje blagodeti ka karti Ljubavnica, ali karta Čežnja je izmedju, Čežnja tj fizička želja, sama žena na karti Čežnja je toliko zagledana u daljinu da i ne primećuje da joj devojka sa karte Sreća obasipa lepim stvarima…

Pa napr karta Ljubavnica uz kartu Misao – oni kao da maltene dele tu klupu na kojoj sede oboje, vizuelno skoro pa ista klupa – al upravo nam ta ralika i govori na koji način oni misle jedno na drugo – devojka na karti Ljubavnica je okrenuta ka srcu u gornjem uglu karte i tačno se vidi da posmatra kartu Ćežnja, ona (tj ona, pitačica) samo mašta, totalno je upletena u svoje misli, kako bi ona odreagovala, kako ona voli, kako ona želi, a ne primećuje realno uopšte mladića na slici Misao. Pak s druge strane mladić na karti Misao drži u ruci knjigu (dokaz) ali tu knjigu devojka sa karte Ljubavnica ne vidi, pa tako mladić sa karte Misao je spustio glavu i zamišljen je kako i šta dalje više da uradi da bi dokazao i pokazao ono što se očekuje od njega.

Pa na primer karta Putovanje koja je karta sa preseka posle mešanja špila i uvek je ta karta u centru otvaranja, ona je ne samo karta putovanja, koje može da bude ne samo fizičko, već i duhovno, pa tako je ona i karta promena. Ta karta se nalazi tačno iznad karte Misao, pa se vidi šta mladiću „visi nad glavom“ tj o čemu najviše razmišlja. Karta Put „ide“ ka karti Ljubav, pa tako vidimo gde ide promena. Karta Ljubav pak, Kupid pušta strelu ka karti Istina, tj strelom će pogoditi to Oko, pa će se kroz promenu „bolje sve videti“.

Ili napr. karta Oficir, to je karta ne samo novog udvarača, zaštitnika, već i karta striktnih obaveza, poštovanje tradicije, moralnosti, obavljanje obaveza bez pogovora, jer „to tako treba“, što bi rekli „Da sve bude po JUSU“, a sve to ponašanje je vezano za kartu Ljubav koja „visi nad glavom“ Oficira. Mladić sa karte Misao je okrenuo ledja Oficiru, što znači da mladić je odustao da na klasičan način razmišlja i da se ponaša – shvatio je da nema smisla da poštuje pravila (da bude džentlmen, da bude zaštitnik) i da ne bude uštogljen kao Oficir, jer to nema efekta kod devojke sa karte Ljubavnica, jer je ona okrenula glavu od njega (Oficira) i gleda u kartu Čežnja. Karta Misao se odnosi i na zbunjenost, takodje…

Sada mladić sa slike Misao razmišlja kako da sa utvrdjenih stavova ponašanja (da ne bude direktan, tj navalentan, već primerenog ponašanja kada je izjava ljubavi u pitanju) Sama slika mladća sa karte Misao vidi se da „iza potiljka“ ima oblačak – tj ako vizuelno zamislimo da se Kupid nalazi u oblačku, a taj oblak je blizu glave mladića sa slike Misao, to možemo da protumačimo kao ono u stripovima što stavljaju reči i razmišljanja ~ pa tako vidimo da Misao Oficir razmišljaju kako da promene način pristupa na ljubavnom planu (Put Ljubav) A svo troje su okruženi zelenilom, nekim parkom, baštom, šetalištem (a to se obično vezuje za druženje, ali ono privatno – grane drveća i žbunovi su tu da sakriju od očiju javnosti šta se dešava u nečijoj bašti ili parku…)

Pa opet se vraćamo na kartu Sreća, gde devojka prosipa razne blagodeti po celom izvlačenju. Ističe se karta Poklon koju upravo posmatra karta Istina (karta Istina je tzv „Božije Oko“) Karta Istina posmatra čak 3 karte – Poklon, Promenu i Ljubav, a čak preko karte Poklon, posmatra i kartu Sreća (jer su u istom redu) ali tako ova karta preko navedenih karata posmatra i ostatak karti iz izvlačenja. Karta Istina se vezuje za Sudbinu (kao što se narp karta Smrt vezuje za Karmu) Samim tim, vidi se jak upliv Sudbine na celu situaciju, ali isto tako, zna se da Sudbinu ne možete da požurujete, već da sve mora da ide svojim nekim tokom. 

Kombinacija Poklon i Istina – može da se tumači kao „gledam te kao malo vode na dlanu“ (tipa „ti si nešto najvrednije što ja imam“ i sl) Karta Istina usporava na neki način svojim „zracima“ žurbu karte Putovanje, pa opominje da nigde ne sme da se žuri.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.